Анонс проведення заходів з нагоди відзначення Днів Європи у Києві 15-16 травня

Анонс проведення заходів з нагоди відзначення Днів Європи у Києві 15-16 травня

Укрінформ
12 травня, 11:00 відбудеться анонс заходів, які проводить КМДА та ГО «Чотири королеви» у Києві з нагоди святкування Днів Європи в Україні

Організатори: Департамент суспільних комунікацій КМДА; ГО «Чотири Королеви».

Учасники: Роман Лелюк - директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА; Сергій Анжияк - перший заступник Директора - начальник управління культури та мистецтв Департаменту культури КМДА;  Кирило Карабиць - Головний диригент Борнмутського симфонічного оркестру, випускник Віденської музичної академії, лауреат відзнаки Королівського Музичного Товариства у Великій Британії; Андрій Єрмоленко - український художник, ілюстратор і перформансер.

Модератор: Федір Баландін - куратор Днів Європи в Україні.

Коротко. 15–16 травня місто Київ відзначатиме 19-й День Європи в Україні.

Концепція свята цього року: «Київ – столиця «Дунайського Євросоюзу». Цьогорічні Дні Європи пройдуть у рамках VII Міжнародного фестивалю мистецтв «Anne de Kyiv Fest».

У зв’язку із поширенням коронавірусної інфекції COVID-19 Дні Європи другий рік поспіль пройдуть у комбінованому форматі: в теле-, радіо- та Інтернет-мережі.

У рамках святкування на Михайлівській площі буде розміщено експозицію, присвячену Дунаю як основній річковій артерії Європи. Також буде проведено концерт симфонічної музики під диригуванням всесвітньо відомої зірки сучасної сцени, українського диригента Кирила Карабиця (зі світовою прем’єрою симфонії видатного українсько-французького композитора Федора Якименка «На берегах Дніпра»).

Акредитація представників ЗМІ: ianasemeniuk@gmail.com

Підтвердження акредитації буде надіслано на е-mail, звідки надсилалася заявка.

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У Києві в рамках Днів Європи пройде міжнародний фестиваль Anne de Kyiv Fest

Київ 15-16 травня святкуватиме 19-й День Європи в Україні, цьогорічною концепцією якого є "Київ – столиця "Дунайського Євросоюзу".

Про це під час пресконференції в Укрінформі повідомив директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк.

"Цього року місто Київ в 19-те вже відзначатиме День Європи в Києві. І останніх три роки ми проводимо відзначення і святкування цього дня спільно з громадською організацією "Чотири Королеви". Кожного року ми намагаємося знайти нову і цікаву тематику й цього року - це Дунайський шлях в Європу", - зазначив Лелюк.

Він нагадав, що Україна з 2021 по 2023 роки є головою Дунайської комісії. "Тому ми не могли обійти стороною таку подію, і така подія достойна того, щоб зробити її таким центральним меседжем відзначення Дня Європи в 2021 році. Символічно Дунай об'єднує більшість країн Європейського Союзу і дуже знаково є те, що річка Дунай починається в Україні у Вилковому в Одеській області", - підкреслив він.

За його словами, традиційно церемонія відкриття Днів Європи буде відбуватися на Михайлівській площі у Києві.

"Сцена буде біля Міністерства закордонних справ. О 12.30 буде у нас офіційне відкриття. До офіційного відкриття, зранку будуть відбуватися екоперегони, в яких візьмуть участь дипломати, представники посольств", - розповів він.

Також ввечері 15 та 16 травня буде проведено концерт симфонічної музики під диригуванням всесвітньо відомої зірки сучасної сцени, українського диригента Кирила Карабиця (зі світовою прем’єрою симфонії видатного українсько-французького композитора Федора Якименка «На берегах Дніпра»).

Крім цього, у рамках святкування на Михайлівській площі буде розміщено експозицію, присвячену Дунаю як основній річковій артерії Європи.

"Під час відзначення Днів Європи для нас пріоритетом в першу чергу було здоров'я та безпека киян. Ми минулого року провели Дні Європи повністю в онлайн форматі. У зв’язку із поширенням коронавірусної інфекції COVID-19 Дні Європи другий рік поспіль пройдуть у комбінованому форматі: в теле-, радіо- та Інтернет-мережі", - розповів він.

Водночас з 13 до 16 травня в Києві в рамках Днів Європи триватиме Anne de Kyiv Fest. Цей міжнародний фестиваль мистецтв проходитиме на Михайлівській площі, на відрізку вулиці Володимирської (від Десятинного провулку до вулиці Десятинної) та на вулиці Десятинній.

"Міжнародний фестиваль Anne de Kyiv Fest - це вже стала і невід'ємна платформа всіх київських культурних подій і щороку вона дозволяє залучати митців і допомагає їм реалізовути їх довтротривалі мистецькі проєкти", - зазначив перший заступник директора - начальник управління культури та мистецтв Департаменту культури КМДА Сергій Анжияк.

У зв’язку з проведенням заходу із 08:00 до 10:00 в неділю, 16 травня, обмежать рух транспорту Десятинним провулком, на відрізку вулиці Володимирської (від Десятинного провулку до вулиці Десятинної), вулицею Десятинною. Також змінить рух громадський транспорт, що курсує вулицями, де триватиме мистецька подія.

Загалом фестиваль охопить Михайлівську площу, Десятинний провулок, відрізок вулиці Володимирської (від Десятинного провулку до вулиці Десятинної) та вулицю Десятинну.

Фестиваль - це щорічна мистецька подія, яка славить постать Анни – доньки Ярослава Мудрого, згодом королеви Франції.

Як повідомлялося, щороку у третю суботу травня у Києві відзначають День Європи.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-