Приватизація недіючих оборонних підприємств: скидання баласту чи інвестиція у їхній розвиток?

Приватизація недіючих оборонних підприємств: скидання баласту чи інвестиція у їхній розвиток?

Укрінформ
22 квітня, 10:00 - прес-конференція на тему: “Приватизація недіючих оборонних підприємств: скидання баласту чи інвестиція у їхній розвиток?”

Організатор: експертна організація StateWatch.

Учасники: Юрій Гусєв - генеральний директор ДК “Укроборонпром”; Дмитро Сенниченко - Голова Фонду державного майна; Гліб Канєвський - голова експертної організації StateWatch.

Коротко. Зі складу Укроборонпрому – за рішенням Уряду – було виведено 17 державних підприємств та передано корпоративні права ще двох акціонерних товариств. 18 з 19-ти об‘єктів передані до Фонду державного майна для подальшої приватизації, ще одне — до сфери управління Міноборони України.

Питання до обговорення:

1. Які підприємства Укроборонпрому передані на приватизацію?

2. За якими критеріями обиралися об’єкти до приватизації: аналіз StateWatch.

3. Наскільки Укроборонпром прийняв ефективні управлінські рішення щодо відчуження недіючих оборонних підприємств?

4. Економічні наслідки приватизації об’єктів Укроборонпрому.

Захід відбудеться онлайн через сервіс відеозв’язку ZOOM

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформу можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Укроборонпром очікує результатів розслідування про причини збитковості оборонних підприємств - Гусєв

В Укроборонпромі очікують реакції від правоохоронних органів на звернення з’ясувати причини неефективного виконання функцій 17 оборонними підприємствами, які через це були передані до Фонду держмайна для приватизації.

Про це під час під час пресконференції в Укрнформі на тему «Приватизація недіючих оборонних підприємств: скидання баласту чи інвестиція у їхній розвиток?» заявив директор ДК «Укроборонпрому» Юрій Гусєв.

«Кілька місяців тому ми звернулись до правоохоронних органів з проханням провести аналіз і перевірку можливого порушення законодавства в попередні періоди та доведення підприємств до їх банкрутства. І ми очікуємо дієву реакцію правоохоронців, адже це не просто підприємства, які не виконували протягом останніх років замовлення для сектору оборони безпеки, а й фактично – це залишки розграбованого, пошматованого майна, яке на сьогодні може стати об’єктами для інвестицій і створення нових промислових майданчиків», - сказав він.

Головним завданням Укроборонпрому є якісне і своєчасне забезпечення ЗСУ озброєнням та військовою технікою, а передані підприємства, як заявив Гусєв, не виконували свої функції та мали незадовільні економічні показники, зокрема були збитковими.

Наприклад, за його даними, за перше півріччя 2020 року вони отримали майже 15 млн грн збитків, а сума загальної заборгованості із заробітної плати становить понад 7,6 млн грн.

«На сьогодні ми проводимо аналіз інших підприємств. І законопроєкт №382 про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності, який пройшов успішне перше читання і готується до другого, є великої частиною цієї реформи», - підсумував Гусєв.

Як повідомлялося, 16 квітня у держконцерні «Укроборонпром» заявили, що на виконання рішення уряду передали до Фонду держмайна 15 державних підприємств та корпоративні права ще 2 акціонерних товариств, які втратили своє значення для обороноздатності країни.

Таким чином, на сьогодні до складу Укроборонпрому входять 118 підприємств, з яких 21 – на тимчасово окупованій території.

Відео:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-