Громадський сектор, ЗМІ та соціологія - вартові демократії!

Громадський сектор, ЗМІ та соціологія - вартові демократії!

Укрінформ
19 березня, 14:00 - захід на вшанування пам’яті Ірини Бекешкіної, приурочений до роковини смерті знаної української соціологині, директорки Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва

Організатор: Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з Міжнародним Фондом «Відродження».

Учасники: Євген Бистрицький - громадський діяч; Олексій Гарань - науковий директор Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, професор політології НаУКМА; Світлана Конончук - виконавчий директор УНЦПД; Наталія Лигачова - шефредакторка «Детектор медіа»; Володимир Паніотто - генеральний директор КМІС, професор політології НаУКМА; Олександр Резнік - Інститут соціології НАН України; Олександр Сушко - виконавчий директор МФ"Відродження".

Модератор: Юрій Горбань - комунікативний менеджер Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва.

Питання до обговорення:

-довіра до соціологічних досліджень;

-довіра до соціальних інституцій;

- ЗМІ та їхній вплив на суспільство;

- завдання громадського сектору та журналістів на поточний момент; 

- запровадження стипендії імені Ірини Бекешкіної.

Зареєструватися на захід і поставити запитання спікерам можна за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSewrUUAHNUreMHse3l98jI3H5xlH64Be5cAqOPj6T65g4kczw/viewform

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу:  https: //www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

В Україні готують книгу про Бекешкіну та стипендію її імені для молодих соціологинь

В Україні невдовзі видадуть книгу про знану соціологиню Ірину Бекешкіну та започаткують іменну стипендію для молодих соціологинь.

Про це повідомили учасники заходу в Укрінформі на вшанування пам’яті Ірини Бекешкіної, до роковини смерті знаної української соціологині, директорки Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва.

«З’явилася ідея спеціальної іменної стипендії імені Ірини Бекешкіної для молодих соціологинь. Цього року буде перший цикл, і ми сподіваємося, що це буде тривалий проєкт. Буде оголошено конкурс, подання матеріалів на цю стипендію, буде відібрано перше коло на таких стипендіаток. Вони отримають можливість стажуватись насамперед у «Демократичних ініціативах». І Фонд «Відродження» допомагатиме молодим соціологиням комунікаційно у фаховій кваліфікації та розширити свої горизонти», - повідомив виконавчий директор Міжнародного Фонду «Відродження» Олександр Сушко.

За його словами, завдяки цьому проєкту збираються виплекати плеяду талановитих соціологинь, які продовжуватимуть місію, яку несла й уособлювала собою Ірина Бекешкіна.

Як підтвердив комунікативний менеджер Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Юрій Горбань, іменна стипендія Ірини Бекешкіної є спільним проєктом фондів «Відродження» та «Демініціативи», і невдовзі вони повідомлять про умови цього конкурсу для стипендіаток.

У Фонді «Демократичні ініціативи» також готують книгу про Ірину Бекешкіну, куди увійдуть численні статті, публікації, виступи знаної соціологині та інтерв’ю з нею.

«Збираємо весь матеріал про Бекешкіну до книжки, яку плануємо випустити восени. Один рік її виступів у ЗМІ – це сотні сторінок розшифровок, інтерв’ю, статей та іншого. Тобто, величезні томи її виступів лише у ЗМІ. Якщо говорити про соціологію, як про науку, яка увійшла в повсякденне життя, то Бекешкіна, як публічний провайдер, зробила в це найбільший внесок», - наголосив Горбань.

Він запевнив, що у Фонді «Демініціативи», який впродовж багатьох років очолювала Бекешкіна, й надалі послуговуються високими принципами, які сповідувала соціологиня.

«Ми проводимо чесні соціологічні опитування, працюємо зі ЗМІ та громадським сектором. Це три стовпи, на яких трималася діяльність Бекешкіної, і яку ми продовжуємо. Вона говорила дуже яскраво, емоційно й водночас інформативно, змістовно й просто про важкі соціологічні речі, які розуміли і студенти-першокурсники, і люди у віддалених селах», - зазначив представник «Демініціатив».

Іри́на Беке́шкіна - українська соціологиня, спеціаліст у галузі політичної та електоральної соціології. Директорка фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, який одним з перших почав проводити екзит-поли в Україні. До кола наукових інтересів Бекешкіної належали проблеми вивчення тенденцій громадської думки щодо найважливіших політичних процесів всередині країни, зокрема, реформ у ключових сферах, а також проблеми комунікації держави з прифронтовими територіями Донбасу. Вона є авторкою структурної моделі особистості як об'єкту комплексного дослідження та концепції електоральної поведінки, її особливостей в Україні. Авторка понад 100 наукових праць та великої кількості публікацій у ЗМІ.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-