Початок діяльності національного центру ISSN в Україні

Початок діяльності національного центру ISSN в Україні

Укрінформ
16 березня о 14.00 - брифінг, присвячений початку діяльності національного центру ISSN в Україні, функції якого виконує Державна наукова установа «Книжкова палата України імені Івана Федорова» 

Організатор: Державна наукова установа «Книжкова палата України імені Івана Федорова».

Учасники: Гаель Беке - директор Міжнародного центру реєстрації серіальних видань (Міжнародний центр ISSN) (Париж, Франція); Анатолій Мураховський - перший заступник директора Книжкової палати України; Ірина Погореловська - завідувачка відділу ISBN/ISBN/ISSN Книжкової палати України.

Довідково. Міжнародний центр ІSSN заснований у Парижі в результаті угоди між ЮНЕСКО і урядом Франції з метою впровадження й експлуатації автоматизованої інформаційної системи серіальних видань, що охоплює весь діапазон зафіксованих знань. Міжнародний центр ІSSN координує діяльність національних центрів ІSSN, які здійснюють реєстрацію серіальних видань, що передбачає ідентифікацію назви кожного окремого серіального видання, надання йому унікального Міжнародного стандартного номера ІSSN. На сьогодні, включно з Україною, учасниками цієї системи є 90 країн світу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу:  https: //www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Україна долучилася до автоматизованої інформаційної системи серіальних видань ІSSN

Україна долучилася до автоматизованої інформаційної системи серіальних видань ІSSN, що охоплює весь діапазон зафіксованих знань.

Про це на брифінгу в Укрінформі повідомили представники Державної наукової установи «Книжкова палата України імені Івана Федорова».

Як розповіла завідувачка відділу ISBN/ISBN/ISSN Книжкової палати України Ірина Погореловська, інформаційна система серіальних видань ІSSN містить дані про всі періодичні видання в країні.

«Перший вид серіальних видань – це газети, журнали, які виходять через заздалегідь визначений проміжок часу – щорічно, щотижнево, що кожного місяця чи кварталу. Інший вид серіального видання – це продовжуване видання, яке виходить по мірі накопичення матеріалу й заздалегідь не визначеним проміжком часу – наприклад, науковий збірник, який може вийти одного року одним випуском, а наступного – в двох чи більше. І третя категорія серіальних видань – це серійні видання, випуски яких є частиною серії», - розповіла Погореловська.

За її словами, з розвитком інформаційних технологій з’явилися електронні, онлайн видання, і міжнародна система ІSSN розширила свої повноваження й масштаби для того, щоб можна було охопити весь пласт знань кожної країни. Міжнародний центр ІSSN має портал, на якому розміщено інформацію по всіх країнах-учасницях системи ІSSN щодо ідентифікації серіальних видань.

«Така ідентифікація є дуже важливою для нашої країни, тому що таким чином ми інтегруємося у міжнародний простір і репрезентуємо Україну на міжнародному рівні. Всі науковці світу чудово знають про міжнародний центр ІSSN і всі звертаються до відкритої бази серіальних видань і таким чином дізнаються про наукові, культурні, політичні напрямки – тобто, про життя нашої країни. Таким чином ми проявляємося на мапі світу й, беручи участь у таких міжнародних організаціях, Україна підвищує свій статус на політичній арені», - наголосила Погореловська.

Міжнародний центр ІSSN заснований у Парижі в результаті угоди між ЮНЕСКО та урядом Франції з метою впровадження й експлуатації автоматизованої інформаційної системи серіальних видань, що охоплює весь діапазон зафіксованих знань. Міжнародний центр ІSSN координує діяльність національних центрів ІSSN, які здійснюють реєстрацію серіальних видань, що передбачає ідентифікацію назви кожного окремого серіального видання, надання йому унікального Міжнародного стандартного номера ІSSN. На сьогодні, включно з Україною, учасниками цієї системи є 90 країн світу.

Функції національного центру ISSN в Україні виконує Державна наукова установа «Книжкова палата України імені Івана Федорова».

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-