Україна ініціює глобальне озеленення планети!

Україна ініціює глобальне озеленення планети!

Укрінформ
11 березня, 13:00 - прес-конференція на тему: «Україна ініціює глобальне озеленення планети!»

Організатори: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України; БФ «Озеленення України»; Державне агентство лісових ресурсів України.

Учасники: Богдан Боруховський - перший заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів України; Юрій Болоховець - голова Державного агентства лісових ресурсів України; Сергій Гайдайчук - ініціатор акції «Greening of the Planet», президент найбільшого ділового клубу «CEO Club Ukraine»; Ганна Крисюк - ініціаторка акції «Greening of the Planet», президент міжнародного жіночого бізнес-клубу «Business Woman Club».

Модератор: Севгіль Мусаєва - українська журналістка, головна редакторка онлайн-видання «Українська правда».

Коротко. Організатори заходу анонсують старт озеленення планети і презентують масштабну екологічну акцію «Greening of the Planet».

У рамках акції «Greening of the Planet» буде висаджено один мільйон дерев за одну добу в різних куточках світу. Таким чином, ініціатори акції привернуть увагу до найбільшої проблеми століття – глобальної зміни клімату.

Молоді дерева поглинають набагато більше вуглекислого газу та, відповідно, виділяють більше кисню. Навіть один мільйон висаджених дерев - це невеликий, але такий важливий внесок задля того, аби збільшити обсяги поглинання вуглекислого газу, який є рушієм глобального потепління.

Вже за місяць тисячі свідомих громадян  - від України до Сполучених Штатів Америки - об’єднаються заради спільної мети: – зробити планету зеленішою та стійкішою до кліматичних змін.

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу:  https: //www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Україна проведе акцію з глобального озеленення планети «Greening of the Planet»

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, БФ «Озеленення України» та Державне агентство лісових ресурсів ініціюють велику екологічну акцію «Greening of the Planet», метою якої є масштабне озеленення планети та привернення уваги до найбільшої проблеми століття – глобальної зміни клімату.

Про це перший заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Богдан Боруховський сказав на пресконференції в Укрінформі.

«Всього-на-всього 6 дерев, висаджених людиною, можуть компенсувати викиди від автомобіля, якщо ним користуватися кожний день, наприклад, 25-30 км. Тобто, це науковий приклад, коли кожна людина знає, що вона є забруднювачем планети і може, посадивши дерево, компенсувати цим поглинання вуглецю і таким чином зробити вуглецеву нейтральність, про яку зараз говорить увесь світ», - сказав Боруховський.

За його словами, такі заходи можна розглядати як екологічне виховання не тільки українців, а й усіх жителів планети.

Адже за місяць тисячі свідомих громадян - від України до Сполучених Штатів Америки - об’єднаються заради спільної мети – зробити Землю зеленішою та стійкішою до кліматичних змін. «Ми стаємо спільно екологічними дипломатами, які несуть з України таку світлу та правильну ідею, яка дозволить нейтралізувати хоча б частину кліматичних загроз, які сунуться на нашу планету», - сказав заступник міністра.

Голова Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець зазначив, що в Україні минулого року провели подібну акцію і тоді вона об'єднала багато людей різного віку, різних сфер діяльності. Захід був дуже успішний.

«Ця акція є надзвичайно корисною як для сьогодні, так і для майбутнього. Дуже приємно, що її масштаби стрімко розширюють. Маю надію, що це буде захід дійсно планетарного масштабу, який змінить ставлення людей для навколишнього середовища і змусить їх думати про майбутнє», - сказав він.

Болоховець пояснив, що завдання працівників Державного агентства лісових ресурсів - надати людям території, на яких можна висаджувати ці дерева, запропонувати садівний матеріал та пояснити, як саме правильно висаджувати дерева, аби вони росли та розвивалися.

За словами ініціаторки акції «Greening of the Planet», президента міжнародного жіночого бізнес-клубу «Business Woman Club» Ганни Крисюк, взяти участь в акції можна в таких форматах: учасник висадить власне дерево та надішле на офіційний сайт фото і геолокації; співорганізатор організує висадження 100 дерев в одній зі 100 країн; партнер надасть матеріально-технічну допомогу в реалізації проєкту.

У рамках акції «Greening of the Planet» буде висаджено один мільйон дерев за одну добу в різних куточках світу. Молоді дерева поглинають набагато більше вуглекислого газу та, відповідно, виділяють більше кисню. Навіть один мільйон висаджених дерев - це невеликий, але такий важливий внесок задля того, аби збільшити обсяги поглинання вуглекислого газу, який є рушієм глобального потепління, наголошують організатори заходу.

Як зазначив ініціатор акції «Greening of the Planet», президент найбільшого ділового клубу «CEO Club Ukraine» Сергій Гайдайчук, тільки об'єднавшися усі разом люди зможуть запобігти екологічному колапсу. «Я закликаю усіх долучитися. Давати разом робити нашу планету кращою. Лише разом – по-іншому бути не може», - сказав він.

Акція «Greening of the Planet» є продовженням проєкту «Озеленення України», в рамках якого 17 жовтня 2020 року було встановлено рекорд України – висаджено 2 мільйони дерев за 1 добу. Тоді понад 50 тис. українців долучитися до цього заходу. А вже поточного, 2021-го року, враховуючи екологічну ситуацію у світі, організатори вирішили долучити до озеленення й інші країни, а це понад 100 іноземних держав.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-