Запуск нових міжнародних проєктів в Україні, система cash-rebate

Запуск нових міжнародних проєктів в Україні, система cash-rebate

Укрінформ
11 березня, 15:30 - пресконференція на тему: «Україна стає привабливою локацією для іноземних кіновиробників. Запуск нових міжнародних проєктів в Україні, система cash-rebate»

Організатор: Кінокомпанія Apple Tree Vision.

Учасники: Олександр Ткаченко - міністр культури та інформаційної політики України; Влад Ряшин - співзасновник міжнародної кінокомпанії Apple Tree Vision, засновник і генеральний продюсер кінокомпанії Star Media; Жан-Шарль Леві - французький продюсер, співзасновник міжнародної кінокомпанії Apple Tree Vision; Оліас Барко - продюсер, співзасновник міжнародної кінокомпанії Apple Tree Vision; Ерік Лароше - продюсер міжнародного серіалу «Infinity» для французського TV Сanal+; Петро Ніневський та Анісія Стасевич - актори/виконавці головних ролей в фільмі «ШТТЛ».

Модератор: Галина Петренко - директорка ГО «Детектор медіа».

Коротко. Під час заходу буде розглянуто такі питання:

- Розвиток кіноіндустрії в Україні в нових реаліях;

- Залучення іноземних кіновиробників в Україну;

- Запровадження cash rebates;

- Нові міжнародні проєкти кінокомпанії Apple Tree Vision, що знімаються в Україні для європейського ринку;

- Подробиці виробництва нового міжнародного серіалу «Infinity»/ «Інфініті», що наразі знімається в Україні.

Запитання спікерам можна надіслати на e-mail: s.korobkina@starmediafilm.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місця обмежена. 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Україна має стати майданчиком для спільного виробництва кіно - Ткаченко

Україна має перетворитися на майданчик для спільного кінематографічного виробництва.

Про це сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко під час пресконференції в Укрінформі.

"Ми опрацьовуємо зараз стратегічний документ, так званий кластер для кіноіндустрії, в рамках якого обговорюємо необхідні кроки, що потрібно зробити, аби кіноіндустрія працювала на повну потужність і ще з більшим обсягом інвестицій. Крім інфраструктури, крім навчання, крім створення можливостей кешрібейтів і також фінансування безпосередньо кіно. Найбільше наше сподівання саме на спільне виробництво, на те, щоб Україна перетворилася на майданчик для спільного виробництва", - сказав Ткаченко.

Він зазначив, що завдяки міжнародній співпраці впродовж 4-5 років Україна може розраховувати на залучення щонайменше 500 мільйонів доларів інвестицій. За його словами, цих коштів не було б ніколи, якби не було рішення парламенту щодо кешрібейтів та не були підписані відповідні угоди.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський підписав 16 жовтня 2019 року зміни до закону “Про державну підтримку кінематографії в Україні”, що передбачають кешрібейти - компенсацію частини витрат іноземним режисерам, які знімають кіно в Україні.

В Україні готуються знімати фільм "Шттл" в копродукції з Францією і Бельгією

В Україні готуються до зйомок історичної драми "Шттл" у спільному виробництві з Францією та Бельгією.

Про це повідомив співзасновник міжнародної кінокомпанії Apple Tree Vision, засновник і генеральний продюсер кінокомпанії Star Media Влад Ряшин під час пресконференції в Укрінформі.

"Ми поки що його не виробляємо, а тільки готуємось. Ми починали стадію його розробки з Українським культурним фондом. Цей проєкт пройшов стадію копродукційних проєктів на конкурсі Держкіно. І в цьому проєкті беруть участь три країни: Україна, Франція і Бельгія", - сказав Ряшин.

Він зазначив, що сюжет фільму "Шттл" заснований на реальних фактах. За його словами, події фільму розгортаються в 1941 році за кілька днів до початку Другої світової війни.

Також Ряшин розповів, що все буде зніматися за технологією безперервного кадру.

"Це дуже важка технологія, тому що вона потребує великої кількості репетицій з акторами, зі всім технічним персоналом. Кожний повинен досконально знати і реагувати на те, що відбувається на знімальному майданчику. Це дійсно такий проєкт з викликом для нас", - сказав він.

Виконавець головної ролі у фільмі Петро Ніневський зазначив, що копродукційні роботи для акторів дуже важливі через те, що є можливість виходити на міжнародний ринок.

Він розповів, що у фільмі буде виконувати роль українського хлопця Дем'яна, який є найкращим другом головного героя Менделя. "Вони разом з Менделем жили, існували. Вони вчилися разом, тобто, по суті, Дем'ян і Мендель є протипом українсько-єврейських стосунків", - додав Ніневський.

Як повідомлялося, в Україні плануються зйомки серіалу про космос "Інфініті" для французького мовника CANAL+. Це буде шестисерійна детективна драма. Початок зйомок заплановано попередньо на березень 2021 року. Більшість серій зніматимуть в Україні, а частину - в Казахстані на полігоні Байконур та у Парижі.

У жовтні 2019 року Президент України підписав закон "Про внесення змін до Закону "Про державну підтримку кінематографії в Україні" щодо надання державної субсидії для повернення частини кваліфікованих витрат, здійснених іноземним суб’єктом кінематографії при виробництві (створенні) фільму в Україні", або закон про рібейти.

Ним передбачається, що Україна повертатиме іноземним кіновиробникам 25% витрат на зйомку фільмів на її території. І ще 5% витрат - у разі, якщо вони використовують для створення фільмів твори українських авторів чи сюжет про Україну.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-