Нова програма для посилення потенціалу громадських лідерів та активістів сходу та Херсона

Нова програма для посилення потенціалу громадських лідерів та активістів сходу та Херсона

Укрінформ
4 березня, 13:00 - Інформаційна сесія: "Академія громадського активізму: можливості та переваги для учасників". 

Організатори: Фонд Східна Європа та Інтерньюз-Україна, за підтримки Проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

Учасники: Олександр Ярема - державний секретар Кабінету Міністрів України; Марина Попатенко - заступник міністра молоді та спорту України; Костянтин Ващенко - державний секретар Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України; Віктор Лях - президент Фонду Східна Європа; Віра Недзведська - менеджерка програм Фонду Східна Європа; Джим Хоуп -  регіональний директор Місії USAID в Україні та Білорусі; Олеся Ізуіта - директорка Дитячого центру Мозаїка (м. Кремінне, Луганська область).

Модератор: Андрій Кулаков - програмний директор Інтерньюз-Україна.

Довідково. Мета Академії громадського активізму – покращити рівень лідерських навичок її учасників, розглянути за пунктами організаційну та комунікаційну складову їхніх організацій і запропонувати нові якісні рішення для професійного зростання.

Більше деталей про Академію – за посиланням: http://civicleadershipacademy.in.ua

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У Києві представили проєкт для громадських лідерів і активістів Сходу України та Херсона

У Києві представили програму для посилення потенціалу громадських лідерів та активістів Сходу України та Херсона «Академія громадського активізму».

Інформаційну сесію «Академія громадського активізму: можливості та переваги для учасників» провели в Укрінформі її організатори.

Як розповів програмний директор Інтерньюз-Україна Андрій Кулаков, метою проєкту є навчити нових лідерів створювати громадські організації й співпрацювати з владою різних рівнів.

«Ми дамо знання щодо того, як робити громадські організації ефективними, системними й сталими, як працювати з органами влади, адвокатувати ваші рішення, як бути почутими й зрозумілими. І крім знань і навичок ми надамо можливість створити й втілити власні проєкти у ваших громадах, зробити коаліції, представити ці проєкти нам, і ми відберемо певну кількість, щоб профінансувати втілення цих ідей», - сказав Кулаков.

Президент Фонду "Східна Європа" Віктор Лях зазначив, що проєкт є тривалим, системним і передбачає різноманітні форми підтримки громадських лідерів та організацій.

«Ми хочемо бачити сильні, спроможні, мотивовані професійні громадські організації, які ефективно й успішно представляють і просувають інтереси своїх цільових аудиторій і громад на центральному й локальному рівнях і активно працюють з органами місцевого самоврядування, громадами й з органами центральної влади. Для цього ми започаткували програму... Цю програму ми впроваджуватимемо протягом року, заклавши туди цілу низку форм підтримки громадських лідерів і організацій», - розповів Лях.

Заступник міністра молоді та спорту Марина Попатенко зазначила, що вбачає громадський сектор важливим інструментом втілення молодіжної політики держави.

«Наша головна мета у молодіжній політиці – це виховання свідомого й обізнаного молодого покоління, яке є не тільки основою сильної громади, а комплексно міцної держави. Молоді люди мають чітко усвідомлювати й розуміти свою роль у громаді, свою відповідальність, вміти відстоювати свої права і, відповідно, покращувати свою здатність активно брати участь у суспільних, політичних, економічних процесах. Очевидним інструментом тут є інститут громадянського суспільства», - наголосила Попатенко.

На думку державного секретаря Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Костянтина Ващенка, Мінреінтеграції є «ключовим вигодонабувачем» цього проєкту.

«Ми не знаємо, коли відбудеться реінтеграція тимчасово окупованих територій, але попереду достатньо тривалий процес, і питання не в економіці чи інфраструктурі, а в тому, щоб люди, які зараз є заручниками війни, відчували, що в Україні їх чекають, вони тут можуть себе реалізувати, вони тут потрібні, і вони є такими самими громадянами, як і мешканці інших регіонів. Держава багато робить для цього, але є речі, де більш ефективно можуть спрацювати саме представники інституту громадянського суспільства. Бо лише діалог здатен привести нас до успіху», - наголосив посадовець.

Організаторами проєкту "Академія громадського активізму" є Фонд "Східна Європа" та Інтерньюз-Україна за підтримки Проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

Проєкт має на меті поліпшити рівень лідерських навичок її учасників, розглянути за пунктами організаційну та комунікаційну складову їхніх організацій і запропонувати нові якісні рішення для професійного зростання.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-