Презентація публічного звіту ДПС за 2020 рік

Презентація публічного звіту ДПС за 2020 рік

Укрінформ
25 лютого, 14:30 - презентація публічного звіту за підсумками роботи Державної податкової служби України у 2020 році

Організатор: Державна податкова служба України.

Спікери: Олексій Любченко - голова Державної податкової служби України; Наталія Рубан - перший заступник голови Державної податкової служби України; Євген Олейніков - заступник голови Державної податкової служби України; Михайло Тітарчук - заступник голови Державної податкової служби України; Наталія Калєніченко - заступник голови Державної податкової служби України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу:  https: //www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Торік ДПС забезпечила 848 млрд грн надходжень до зведеного бюджету - Любченко

У 2020 році надходження до зведеного бюджету податків і зборів сягнули 848 млрд гривень, що на 115 млрд гривень більше, ніж у попередньому році.

Про це сказав голова Державної податкової служби Олексій Любченко, презентуючи в Укрінформі публічний звіт відомства за минулий рік.

"Надходження до зведеного бюджету у минулому році склали 848 млрд гривень, це на 115 млрд гривень більше, ніж у 2019 році. До державного бюджету надійшло 567 млрд гривень, що на 21,5%, чи на 100,5 млрд грн більше, ніж у 2019 році", - сказав Любченко.

Він нагадав, що такий результат забезпечено попри економічний спад, мораторій на перевірки та складну епідеміологічну ситуацію в країні.

"За два місяці цього року можемо констатувати перевиконання індикативних показників, які визначені Міністерством фінансів, більш як на 3 млрд гривень", - додав Любченко.

Як повідомляв Укрінформ, Державна податкова служба 21 грудня минулого року списала податкові борги, що не перевищують 3 060 грн, майже 3,7 млн платників податків; загальна сума списання становила 1,2 млрд грн.

Списання цього податкового боргу передбачене змінами до Податкового кодексу, ухваленими Законом України від 4 грудня 2020 року щодо соціальної підтримки платників податків на період карантину.

У ДПС запевнили, що малий та середній бізнес цьогоріч перевіряти не будуть

Державна податкова служба у 2021 році не збирається проводити планові перевірки фізичних осіб - підприємців, а також малого та середнього бізнесу.

Про це в Укрінформі під час презентації публічного звіту Державної податкової служби за 2020 рік сказала перший заступник голови відомства Наталія Рубан.

"Нам дозволили проводити планові перевірки, до 5 тисячі перевірок у нас планується в цьому році", - сказала Рубан.

При цьому, за її словами, 95% уваги приділяється великим підприємствам.

"У цих списках (підприємств - ред.), які дозволені до перевірки, взагалі немає ФОПів - ні великих, ні малих. Немає малого та середнього бізнесу. В основному це великий капітал", - підсумувала перший заступник голови ДПС.

Згідно зі ст.77 Податкового кодексу України, до плану-графіка проведення документальних планових перевірок відбирають платників, які мають ризик несплати податків та зборів, невиконання іншого законодавства.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-