Презентація результатів роботи і планів Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України

Презентація результатів роботи і планів Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України

Укрінформ
26 лютого, 12:30 - брифінг на тему: «Презентація результатів роботи і планів Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України»

Організатор: Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України.

Спікер: Юрій Щиголь - голова Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України.

Модератор -  Марина Соботюк. 

Коротко. Під час заходу голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь презентує головні підсумки роботи за 2020 рік та ключові плани і цілі на найближчий час, а саме: розбудова національної системи кіберзахисту; національний центр резервування державних інформаційних ресурсів;  впровадження сучасних стандартів спеціального зв’язку; розбудова оптичного сегменту транспортної платформи НТМ та інші.

Довідково. В 2020 році Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України започаткувала декілька ініціатив та заклала фундамент для розбудови кібербезпеки країни. Розпочато впровадження сучасних стандартів державного спецзв’язку, перезавантаження КРРТ та ДЦКЗ, підготовку до впровадження 5G в Україні, а також  впровадження екосистеми кіберзахисту країни - єдиної  системи кіберзахисту з чітким розподілом функцій  та алгоритмів реагування на інциденти. 

На брифінг допускаються виключно представники ЗМІ за обов'язкової попередньої акредитації. 

Представники ЗМІ можуть надсилати запитання спікеру за посиланням: http://bit.ly/3pPq1ln

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу:  https: //www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У Держспецзв'язку планують перетворити Концерн РРТ на сучасне прибуткове підприємство

Державна служби спеціального зв'язку та захисту (Держспецзв'язку) планує трансформувати Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення у високотехнологічне прибуткове підприємство.

Про це заявив голова Держспецзв'язку Юрій Щиголь на пресконференції в Укрінформі.

"Щодо планів. Перш за все це завершення трансформації Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення та перетворення його на сучасне, високотехнологічне прибуткове підприємство", - сказав Щиголь.

За його словами, трансформація Концерну є однією з цілей служби на найближчий час - разом з розбудовою національної системи кіберзахисту, впровадженням сучасних стандартів спеціального зв’язку та розбудовою оптичного сегменту транспортної платформи Національної телекоммережі.

За словами посадовця, в межах розбудови та реформування національної системи кіберзахисту планується трансформувати Державний центр кібербезпеки на сервісно-орієнтовану установу, а також створити Національний центр резервування державних інформаційних ресурсів.

Крім того, Держспецзв'язку працюватиме над посиленням захисту об'єктів критичної інформаційної інфраструктури та державних інформаційних ресурсів від кібератак. Зокрема, у відомстві планують посилити сервісний захист державних вебдодатків, запустити новий захищений мобільний зв'язок для уряду та навчати основам кібергігієни державних службовців, зауважив Щиголь.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів 23 грудня 2020 року ухвалив постанову, яка визначає заходи для забезпечення функціонування системи кіберзахисту державних інформаційних pecypciв та об’єктів критичної інформаційної інфраструктури в частині підсистеми збору телеметрій інформаційно-телекомунікаційних систем.

Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення — державний оператор телерадіомовлення, радіорелейного й супутникового зв'язку. Його філії надають послуги з технічного обслуговування і експлуатації мереж ефірного телемовлення та радіомовлення, а також надають в користування канали електрозв’язку.

До кінця року в Україні планують створити загальнонаціональну цифрову телемережу

До кінця 2021 року в Україні планують створити загальнонаціональну цифрову багатоканальну телемережу МХ-7. Про це кореспонденту Укрінформу розповів голова Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації Юрій Щиголь.

За його словами, завдяки новій телемережі МХ-7 українці з найвіддаленіших регіонів держави зможуть отримувати якісний сигнал телевізійних та радіоканалів.

«Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення, який є стратегічним підприємством для держави, сьогодні перезавантажено. Тим самим створено підґрунтя для завершення до кінця 2021 року розбудови національного мультиплексу», - розповів Щиголь.

Він пояснив, що після припинення аналогового мовлення та кодування сигналу операторами в найвіддаленіших регіонах України виникла проблема отримання якісного сигналу. А тому створення мультиплексу на сьогодні є важливим напрямком роботи Держспецзв'язку.

«Питання донесення сигналу у найвіддаленіші куточки нашої держави є елементом національної безпеки. Оскільки після припинення аналогового мовлення та кодування сигналу операторами, ми отримали ситуацію, коли у деяких регіонах України якість сигналу погіршилася і люди не отримують достатньо інформації, зокрема й про діяльності органів влади», - сказав Щиголь.

Як повідомляв Укрінформ, сьомий цифровий мультиплекс працюватиме у смузі частот метрового діапазону 174 – 230 МГц, в який увійдуть 158 населених пунктів. А також зможуть працювати 10 мовників. У тому числі, «Українське радіо», «Радіо «Промінь», «Радіо «Культура».

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-