Про захист трудових прав і соціальних гарантій працівників АТ

Про захист трудових прав і соціальних гарантій працівників АТ "Укрзалізниця"

Укрінформ
16 лютого, 14:00 - пресконференція на тему: "Про захист трудових прав і соціальних гарантій працівників АТ "Укрзалізниця" 

Організатор: Профспілка залізничників і транспортних будівельників України.

Учасники: Вадим Бубняк - голова профспілки залізничників і транспортних будівельників України; Леонід Бессарабов - голова Лиманської дорожньої профорганізації; Ігор Соловйов - голова Одеської дорожньої профорганізації; Артем Корольков - голова дорожньої профорганізації Львівської залізниці; Вадим Кукса - голова об’єднаної профорганізації філії «Пасажирська компанія» АТ «Укрзалізниця»; Олександр Сагайдак - голова об’єднаної профорганізації філії «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд» АТ «Укрзалізниця»; Микола Шевчук  -  голова об’єднаної профорганізації філії «Центр з ремонту та експлуатації колійних машин» АТ «Укрзалізниця»; Марина Маслак - голова Полтавської територіальної профорганізації; Петро Хлистун - голова профорганізації Київської дирекції залізничних перевезень; Анатолій Кулешов - голова профорганізації Криворізького локомотивного депо.

Запитання для спікерів надсилати на e-mail: artemyeva_o@ukr.net; visnykprof@gmail.com     

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

АКРЕДИТАЦІЯ ЗМІ – anna@ukrinform.com

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу:  https: //www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід в зал тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали: 

Залізничники вийдуть на протест під Кабміном

Акція протесту Профспілки залізничників і транспортних будівельників України відбудеться 17 лютого під будівлею Кабміну.

Про це заявив голова профспілки залізничників і транспортних будівельників України Вадим Бубняк на пресконференції в Укрінформі.

"Завтра, 17 лютого, українські залізничники і транспортні будівельники вийдуть на акцію протесту під Кабмін, щоб висловити свої вимоги до уряду", – сказав Бубняк.

Залізничники, зокрема, заявляють, що працівники філій та структурних підрозділів АТ “Укрзалізниці” постійно підпадають під скорочення та отримують низку заробітну платню.

Відтак, під час акції протесту члени профспілки вимагатимуть від уряду зобов’язати правління АТ «Укрзалізниця» ухвалити рішення щодо: підвищення зарплатні (крім вищого керівництва) з 1 березня 2021 року не менше ніж на 25%; виплати у першому півріччі 2021 року винагороди за підсумками роботи за 2019 рік у розмірі не менше 50% місячної тарифної ставки, посадового окладу; не зменшувати чисельність працівників впродовж 2021 року через відсутність належного контингенту на обсяг виконуваних робіт; прискорити роботу над проєктом колективного договору між Укрзалізницею та спільним представницьким органом профспілок; забезпечити достовірний облік робочого часу, в тому числі часу роботи надурочно та у вихідні дні у всіх регіональних філіях та підпорядкованих підрозділах.

Також залізничники вимагають від уряду: встановити мінімальний рівень податку на землю для Укрзалізниці; забезпечити 100% компенсацію витрат Укрзалізниці на перевезення пільгових категорій пасажирів; компенсувати з Дорожнього фонду 2021 року акцизний податок, сплачений при закупівлі дизельного палива; ввести до складу наглядової ради представника профспілки на громадських засадах, а також внести на розгляд Верховної Ради України законопроєкт, який розширить можливості участі трудового колективу в ухваленні управлінських рішень.

Бубняк також повідомив, що профспілки звернулися до Європейської федерації транспортників (ЄТФ), Міжнародної конфедерації профспілок залізничників і транспортних будівельників (МКПЗ), Міжнародної організації праці (МОП). "Ми отримуємо листи з підтримкою від цих організацій. Сподіваюся, що завтра на акції зможемо їх пред’явити представникам влади", – сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні 2020 року залізничники протестували під Мінінфраструктури. Тоді вони вимагали звільнення керівництва Укрзалізниці, підвищення заробітної плати та припинення процесу ліквідації залізничних медичних закладів, в яких діє своя система профілактики та лікування профзахворювань працівників залізниці. Окрім цього, протестувальники вимагали зобов’язати Держслужбу з питань праці перевірити дотримання законодавства у комунальних підприємствах «Київпастранс» (м. Київ), «Транспорт» (м. Кам’янське), «Міський тролейбус» (м. Кривий Ріг).

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-