«МИ В ЕФІРІ плюс». Результати  культурно-мистецького проєкту

«МИ В ЕФІРІ плюс». Результати культурно-мистецького проєкту

Укрінформ
16 лютого, 12:00 - пресконференція на тему: «Презентація результатів  культурно-мистецького проєкту «МИ В ЕФІРІ плюс» 

Організатор: ГО «Громадське дитяче інтернет-телебачення і радіо «Веселка ТВ» за підтримки Українського культурного фонду.

Спікери: Діна Ібрагімова - голова ГО «Громадське дитяче інтернет-телебачення і радіо «Веселка TВ», керівник проєкту; Тетяна Лишневець - начальниця проєктного відділу Українського культурного фонду; Денис Савченко - голова правління ГО «КримSOS»; Ірина Крезуб - співзасновниця БО «Благодійний фонд «З теплом у серці».

Запрошені:  Тетяна Баранцова - Урядова уповноважена з прав осіб з інвалідністю; Катерина Безгинська - заступниця голови Луганської облдержадміністрації із соціальних та гуманітарних питань; Ліна Кущ - перший секретар Національної спілки журналістів України; Олеся Жураківська - заслужена артистка України; Марина Бриль - директор Державного науково-методичного центру змісту культурно-мистецької освіти; Аніфе Куртсеітова - голова ГО «Кримська родина»; Оксана Легеза - директорка Ужгородської гімназії №14 Ужгородської міської ради Закарпатської області; Жанна Громніцька - т. в. о. директора Бердичівської спеціальної школи Житомирської обласної ради; Наталія Московець - директорка ГО «Перекладачів жестової мови та людей з інвалідністю «Міст»; Дарина Бойчук - учасниця проекту«МИ В ЕФІРІ плюс»; діти соціально вразливих категорій та їх батьки.

Коротко. Учасники заходу розкажуть  як створювався проєкт, про його цікавинки та одержані результати. Також діти з інвалідністю по зору виконають музичний фрагмент із телепрограми про бандуру, а дитина з інвалідністю по слуху, що здійснила переклад жестовою мовою всіх телепрограм за проєктом та стала першою в Україні дитиною-сурдоперекладачем аудіовізуального контенту, розкриє секрети сурдоперекладу в дитячих телепрограмах.    

Під час заходу буде продемонстровано відеофільм проєкту та фрагменти створених телепрограм.

Довідково. 106 дітей-переселенців зі Сходу України та АР Крим, дітей з інвалідністю, дітей-сиріт і напівсиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей із малозабезпечених і багатодітних сімей віком від 6 до 17 років із 15 населених пунктів України стали телеведучими 7 нових випусків циклу дитячих пізнавальних культурно-мистецьких телепрограм із перекладом українською жестовою мовою, що поширюватимуться засобами медійного простору.

Організатори проєкту: ГО «Громадське дитяче інтернет-телебачення і радіо «Веселка ТВ», ГО «КримSOS», БО «Благодійний фонд «З теплом у серці» за підтримки Українського культурного фонду в рамках програми «Культура плюс».

Контактна особа: Станіслав Гнутов, координатор проєкту «МИ В ЕФІРІ плюс», член Національної спілки журналістів України, тел.:  066-975-73-88,  e-mail: tv.veselka@gmail.com

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу:  https: //www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід в зал тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали: 

Програми проєкту «МИ В ЕФІРІ плюс» за участі дітей з інвалідністю незабаром з’являться на телебаченні та в інтернеті

Пізнавальні програми культурно-мистецького проєкту «МИ В ЕФІРІ плюс», створені за участі дітей з інвалідністю і перекладені жестовою мовою, з’являться на телебаченні та в інтернеті, вони також стануть в нагоді для навчального процесу.

Про це повідомила під час презентації проєкту в Укрінформі голова ГО «Громадське дитяче інтернет-телебачення і радіо «Веселка TВ», керівник проєкту Діна Ібрагімова.

«МИ В ЕФІРІ плюс» - це унікальний проєкт, який органічно поєднав сферу культури з соціальною та освітньою сферами. Завдяки співпраці партнерських організацій і використанню партисипативних методів роботи, 106 дітей-переселенців, дітей з інвалідністю, дітей-сиріт та напівсиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей із малозабезпечених та багатодітних сімей віком від 6 до 17 років із 15-ти населених пунктів України стали телеведучими 7 нових випусків циклу дитячих пізнавальних культурно-мистецьких телепрограм із перекладом українською жестовою мовою, що поширюватимуться засобами медійного простору», - сказала Ібрагімова.

За її словами, проєкт водночас спрямований на посилення інтеграції культури в щоденні громадські практики, розвиток інклюзії, розширення розуміння ролі культури в житті суспільства та розвиток міжгалузевої співпраці.

«У межах проєкту була налагоджена співпраця щодо соціальної реінтеграції та інклюзії виключених груп дітей з соціально вразливих категорій. А це – 15 організацій, установ і закладів з різних регіонів нашої країни, що представляють соціальну та освітню сфери», - зазначила керівник проєкту.

Вона уточнила, що в проєкті взяли участь діти з Києва, Вінниці, Полтави, Ужгорода, Броварів, Бучі, Ірпеня Київської області, Гришківців Бердичівського району Житомирської області, Умані Черкаської області, Сєверодонецька, Рубіжного, Старобільська, Станиці Луганської, Вільхового та Плотини Станично-Луганського району Луганської області. А зйомки за проєктом велися на базах партнерських організацій в різних регіонах України. Також на знімальні майданчики перетворилися Музей Івана Гончара, етнографічний комплекс «Українське село» селища Бузова Київської області, культурний центр Арт-Братислава і студія самої організації.

Водночас Іброгімова нагадала, що цей проєкт став логічним продовженням проєкту «Ми в ефірі», який було успішно реалізовано 2020 року. Тож загалом цикли дитячих пізнавальних телепрограм народознавчого напрямку тепер складається із 10 випусків хронометражем 14-16 хвилин кожен. У них цікаві факти, зокрема, про бойовий гопак, народження кобзи та бандури, символізм української хати, особливості складання хустини, мандри вареника, таємниці плетіння вінка.

«Ми переконані, що кожна дитина є унікальною, а інвалідність і будь-який соціальний статус не повинні стати причиною її аутсайдерства з повноцінного життя суспільства». – наголосила Ібрагімова.

Вона додала, що всі телепрограми за проєктом з’являться у вільному доступі в мережі інтернет, на офіційному YouTube-каналі «Веселка ТВ» уже протягом цього тижня. А найближчим часом цикл телепрограм транслюватиметься в ефірі національних та регіональних телеканалів, також їх буде розміщено на діджитал-платформах, зокрема на веб-платформі «1+1 відео». Крім того, 20 лютого буде проведено показ циклу телепрограм і відеофільму про проєкт на великому екрані в столичному кінотеатрі «Старт», який є доступним для людей з інвалідністю.

«Проєкт триватиме до 5 березня 2021 року, але його результати залишаться назавжди, вони продовжать функціонувати в умовах вільного доступу в мережі інтернет, заклади освіти зможуть демонструвати телепрограми на класних виховних годинах», - сказала керівник проєкту.

З успішними результатами проєкту його організаторів та дітей привітала урядова уповноважена з прав осіб з інвалідністю Тетяна Баранцова. Вона назвала його дуже гарним прикладом того, як завдяки культурі можна змінювати ставлення в суспільстві до людей з інвалідністю.

«Цей проєкт несе дуже потужну, позитивну інформаційну хвилю у суспільство. Ми завдяки цьому проєкту можемо спробувати подолати стереотипне ставлення до людей з інвалідністю. Можливо, що саме завдяки дітям, які беруть у ньому участь, - таким безпосереднім, настільки талановитим і відвертим, - цей проєкт достукається до кожного серця, до кожної людини», - зазначила Баранцова.

Організатори проєкту - ГО «Громадське дитяче інтернет-телебачення і радіо «Веселка ТВ», ГО «КримSOS», БО «Благодійний фонд «З теплом у серці» за підтримки Українського культурного фонду в межах програми «Культура плюс».

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-