Початок Всеукраїнського конкурсу «Шолом-Алейхем в Україні»

Початок Всеукраїнського конкурсу «Шолом-Алейхем в Україні»

Укрінформ
11 лютого, 14:30 - пресконференція на тему: «Початок Всеукраїнського конкурсу «Шолом-Алейхем в Україні»

Організатори: Музей Шолом-Алейхема, Фонд Шолом-Алейхема, Інститут розвитку громадянського суспільства ім. Голди Меїр, Видавництво «Саміт-книга», Музей української діаспори.

Конкурс відбувається за підтримки  Управління туризму та промоції КМДА.

Спікери: Олександр Сосіс - голова Наглядової ради Інституту розвитку громадянського суспільства імені Голди Меїр, бізнесмен, акціонер АТ «Банк Альянс»; Марина Радова - начальниця Управління туризму та промоції КМДА; Альберт-Лейзер Фельдман - засновник  Інституту розвитку громадянського суспільства ім. Голди Меїр, художник, громадський діяч; Тетяна Грабан - директорка Інституту розвитку громадянського суспільства ім. Голди Меїр (модераторка); Ірина Климова - завідувачка Музею Шолом-Алейхема (філія Музею історії міста Києва); Іван Степурін - директор та співзасновник видавництва «Саміт-книга», секретар Громадської ради з питань культури, молоді і спорту; Оксана Підсуха - директорка Музею української діаспори.

Коротко. Під час пресконференції учасники докладно розкажуть про умови конкурсу та призи, які отримають учасники та переможці конкурсу; нові туристичні маршрути, які з’являться після завершення конкурсу та чому була обрана постать письменника.

Акредитація представників ЗМІ: (068) 810-50-89 - Тетяна Грабан.

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місця обмежена. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу:  https: //www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід в зал тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

Оголошено початок Всеукраїнського конкурсу «Шолом-Алейхем в Україні»

У Києві оголосили про початок Всеукраїнського конкурсу «Шолом-Алейхем в Україні».

Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомили організатори конкурсу: музей Шолом-Алейхема, фонд Шолом-Алейхема, Інститут розвитку громадянського суспільства ім. Голди Меїр, видавництво «Саміт-книга», музей української діаспори за підтримки управління туризму та промоції КМДА.

Як зазначила директор Інституту розвитку громадянського суспільства ім. Голди Меїр Тетяна Грабан, мета конкурсу – активізувати інтерес до літературної, туристичної спадщини та особистості видатного письменника та драматурга Шолом-Алейхема.

«Участь у конкурсі можуть взяти краєзнавці, гіди, історики, літературознавці, вчителі, музейники, спеціалісти у галузі культури та туризму, фотографи, бібліотекарі, письменники. Тобто, всі люди, які закохані в літературу, мистецтво та які обізнані з творчістю Шолом-Алейхема. На конкурс приймаються роботи за напрямками: найнесподіваніший ракурс, історичний контекст і документальність,» - розповіла Грабан.

Вона повідомила, що конкурс триватиме з 12 лютого по 20 квітня 2021 року, а його результати оголосять у травні. За підсумками конкурсу планується публікація творів усіх його учасників. Авторів найкращих робіт буде нагороджено преміями за перші 3 місця. Призовий фонд конкурсу становить 150 тис. грн.

Про значення постаті Шолом-Алейхема для України розповів засновник Інституту розвитку громадянського суспільства ім. Голди Меїр, художник, громадський діяч Альберт-Лейзер Фельдман.

«Спадок Шолом-Алейхема є цінний не лише літературно, але етнографічно. Він показує, як жили цілі покоління українців єврейського походження на цій землі, як вони співіснували з іншими народами, як взаємодіяли з царською владою та між собою. Ми хочемо, щоб Шолом-Алейхем став частиною тієї української спадщини, історії, яка б демонструвала присутність тут єврейського народу протягом багатьох століть. Єврейський народ – один з тих, який створив унікальну державу Україна, етнос «український народ» і дуже своєрідну українську культуру, яку не можна розділити за націями чи релігіями і в якій поєднуються культури й традиції дуже багатьох народів, які населяли Україну», - наголосив Фельдман.

Ірина Климова, завідувач музею Шолом-Алейхема вважає, що цю постать недостатньо розкрито для української культури, а отже конкурс покликаний популяризувати творчий спадок і значення письменника.

«В Україні мало дослідників творчості та життя Шолом-Алейхема, щоб ця постать набула такого значення, як український письменник єврейського походження. Він писав про мешканців України, це були євреї в українських містечках, і це культура, яка була поруч із нами і яка зникає. І повернути пам’ять про цю культуру є дуже важливо», - зазначила Климова.

Умовами конкурсу також передбачається, що управління туризму та промоції КМДА розробить туристичний маршрут для школярів і молоді, взявши за основу проекти та ідеї, які будуть запропоновані учасниками конкурсу.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-