Особливості реформування Укроборонпрому

Особливості реформування Укроборонпрому

Укрінформ
10 лютого, 16:30  -  пресбрифінг з нагоди ухвалення у першому читанні законопроєкту №3822 «Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності» 

Організатор: Державний концерн «Укроборонпром».

Учасники: Юрій Гусєв - генеральний директор ДК «Укроборонпром»; Олексій Арестович - радник Офісу Президента з питань стратегічних комунікацій у сфері нацбезпеки та оборони; Валерій Іващенко - перший заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості України.

Теми для обговорення:

1. Законопроєкт №3822 ухвалено у першому читанні: якими будуть наступні кроки реформи Укроборонпрому?

2. Що означатиме прийняття законопроєкту №3822 для майбутнього оборонно-промислового комплексу країни?

3. Що чекає на 137 підприємств-учасників ДК «Укроборонпром» в результаті реформи?

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місця обмежена. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу:  https: //www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід в зал тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

В Укроборонпромі сподіваються завершити ліквідацію концерну до кінця червня

У ДК «Укроборонпром» очікують, що трансформація концерну завершиться до кінця червня.

Про це заявив генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв під час брифінгу в Укрінформі.

"Ми очікуємо, що схвалення законопроєкту №3822 відбудеться до кінця квітня, і до кінця червня ми плануємо забезпечити трансформацію та ліквідацію Укроборонпрому та створення нового оборонного холдингу з назвою "Оборонні системи України", - розповів Гусєв.

Він нагадав, що в межах трансформації Укроборонпрому будуть створені два холдинги - ;Оборонні системи України" і “Аерокосмічні системи України”. До Оборонних систем увійдуть 6 підхолдингів - галузевих бізнес-об'єднань: авіаремонтне, збройної техніки, радарні системи, морські системи, високоточне озброєння, боєприпаси і спецхемія. Вони займатимуться реалізацією проєктів, потрібних для виконання державного оборонного замовлення та розширення присутності вітчизняних підприємств на закордонних ринках.

За словами Гусєва, трансформація підприємств, які увійдуть до холдингу "Оборонні системи України", триватиме від 6 до 12 місяців.

Як повідомлялося, Верховна Рада 29 січня 2021 року ухвалила у першому читанні законопроєкт №3822 «Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності», необхідний для реорганізації Держконцерну "Укроборонпром".

Укроборонпром має підтверджені домовленості з Індією щодо угод на $140 млн

ДК "Укроборонпром" має попередні домовленості з Індією щодо співпраці в оборонній галузі та укладання контрактів на суму 140 млн доларів США. Про це заявив генеральний директор ДК "Укроборонпром" Юрій Гусєв під час пресбрифінгу в Укрінформі.

"Є підтвердженні домовленості і підписані двосторонні документи. Зокрема шість двосторонніх документів про наміри, про уточнення і про потреби на загальну сумму 140 мільйонів доларів. Це поки що не контракти, але це проєкти, які ми маємо розвивати разом з партнерами з Індії", - розповів Гусєв.

Він додав, що документи були підписані під час міжнародної виставки AeroIndia Bangalore-2021.

Як повідомлялося, раніше Гусєв заявив, що у рамках Міжнародної авіаційної виставки AeroIndia Bangalore-2021 українська сторона підписала з іноземними партнерами угоди на суму понад 70 млн доларів.

Міжнародна авіаційна виставка AeroIndia Bangalore - 2021 відкрилась 3 лютого в індійському Бангалорі (штат Карнатака). Це одна з наймасштабніших виставок та авіашоу у сфері оборонної та аерокосмічної галузі у світі.

Питання про майбутнє недобудованого крейсера "Україна" розглядається - Іващенко

Міністерство оборони ініціювало розгляд питання щодо подальшої долі недобудованого ракетного крейсера "Україна".

Про це сказав перший заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Валерій Іващенко на пресбрифінгу в Укрінформі.

"На сьогодні Міністерством оборони ініційовано розгляд урядового рішення щодо подальшої долі цього крейсера ("Україна" - ред.), тому що він не потрібен Збройним силам", - сказав Іващенко.

За його словами, є декілька варіантів, що може бути з крейсером. Зокрема, варіант демілітарізації судна логічний, проте не є економічно доцільним. Адже кошти, які можна буде отримати від реалізації окремих частин корабля, не перекриють витрати на демонтаж та утилізацію. Водночас подальше утримування крейсера на Миколаївському суднобудівному заводу також призводить до значних фінансових втрат, а вивести корабель з заводу можливо лише після проведення днопоглиблювальних робіт. Перетворювати крейсер на музей також недоцільно, зазначив урядовець.

"Найдоцільнішим було б після грунтовної роботи фахівців із залученням концерну "Укроборонпром" і Міністерства оборони, передусім Військово-морських сил, прийняти рішення щодо того, що з цього крейсера можна використати в інтересах Військово-морських сил, що потрібно демонтувати, провести оцінку технічного стану та тих робіт, які потрібно здійснити, щоб ставити питання про його подальшу реалізацію", - зауважив Іващенко.

Як повідомлялося, ракетний крейсер "Україна" був спущений на воду 30 років тому. Багато років його будівництво "заморожене" на стадії готовності 95%.

Нині судно стоїть біля причальної стінки ДП "Миколаївський суднобудівний завод" і потребує значних коштів на утримання - за останні майже шість років підприємство витратило на це 88,5 млн грн. Якщо роботи з утримання не будуть проводитись, судно може затонути, що призведе до екологічної катастрофи, забруднення акваторії річки Інгул, Південний Буг та Чорного моря.

Ракетний крейсер, який розроблявся у 1970-их роках для знищення авіаносців в океані, вже не здатний ефективно діяти у сучасних умовах. Він не придатний для застосування у Чорному та Азовському морях. Розмова про його демілітаризацію триває останні кілька років. Проте питання залишається невирішеним.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-