Презентація дитячої книги «Секрети вітру»

Презентація дитячої книги «Секрети вітру»

Укрінформ
27 січня, 10:00 - презентація дитячої книги «Секрети вітру»

Організатор: Представництво Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні.

Спікери: Андрій Конеченков - голова Правління Української вітроенергетичної асоціації, віцепрезидент WWEA; Юрій Шафаренко - заступник голови Державного агентства з енергоефективності і енергозбереження України; Світлана Крупчан - головна редакторка Видавництва «Рідна мова»; Галина Манів - дитяча письменниця, авторка книги «Секрети вітру»; Оксана Алієва - координаторка програми «Зміна клімату і енергетична політика», Фонд ім. Гайнріха Бьолля, Бюро Київ-Україна.

Коротко. Видавництво «Рідна мова» започатковує серію книг для дітей «Діти за чисту планету». Першою світ побачила в грудні 2020 року книга для дітей  6–12 років під назвою «Секрети вітру». Видання розповідає про пригоди Макса і його друзів — професора, Аліни та розумного електромобіля Мобі-Ела. Герої досліджують секрети вітру, знайомляться з вітроенергетикою та привчаються дбати про довкілля. У книжці багато цікавих наукових фактів, захопливий сюжет із зловмисниками, переміщеннями в просторі та кумедними витівками роботизованого Мобі-Ела.

Книга «Секрети вітру» видана за підтримки Фонду ім. Гайнріха Бьолля, Бюро Київ — Україна та Української вітроенергетичної асоціації .

Реєстрація на презентацію триватиме до 17:00 26 січня за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScwKvVZOVPCKHHkwLjlNo9muL0S-fP1jevh5rt7GesAjQv_6Q/viewform?usp=send_form

Учасникам і учасницям презентації організатори подарують примірники книжки та сувеніри.

Представники ЗМІ можуть надсилати питання спікерам за електронною адресою:  Viktoriia.Solohub@ua.boell.org

Додаткова інформація:

Участь у презентації: Вікторія Сологуб, Viktoriia.Solohub@ua.boell.org

Замовлення книги: Світлана Крупчан, svitkru@ridna-mova.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місця обмежена. 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід в зал тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

Побачила світ пригодницька книжка для дітей «Секрети вітру» про відновлювану енергетику

Видавництво «Рідна мова» випустило книгу для дітей 6–12 років про відновлювану енергетику під назвою «Секрети вітру».

Книгу презентували на пресконференції в Укрінформі її автори за підтримки представництва Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні.

Видання розповідає про пригоди Макса і його друзів — професора, Аліни та розумного електромобіля Мобі-Ела. Герої досліджують секрети вітру, знайомляться з вітроенергетикою та привчаються дбати про довкілля. У книжці багато цікавих наукових фактів, захопливий сюжет із зловмисниками, переміщеннями в просторі та кумедними витівками роботизованого Мобі-Ела.

Як розповіла авторка книги «Секрети вітру», дитяча письменниця Галина Манів - це поєднання казкового, пригодницького й фантастичного сюжету зі справжніми науковими даними.

«Таких книжок в Україні поки що небагато. Вона поєднала в собі і художній задум, і наукові дані. Це перспективний напрям творчості, який розробляється у світі, і Україна до цього доклалася й не пасе задніх. Коли працюєш з такою темою, відчуваєш себе на вістрі подій, і це ніби як стрибок у майбутнє. Я вірю, що на таких книжках ми зможемо виховати нове покоління, яке розумітиме ці потреби», - сказала Манів.

Ініціатива видати таку книжку надійшла від Української вітроенергетичної асоціації, і, як вважає її голова правління, віце-президент WWEA Андрій Конеченков – діти отримають інформацію в цікавому вигляді про вітрову енергетику.

«Книга має назву «Секрети вітру», але насправді ніяких секретів немає, просто треба правильно використовувати енергію вітру і відмовлятися від технологій, які забруднюють атмосферу. І сьогодні всі міжнародні структури кажуть, що боротьба з пандемією пов’язана з розвитком чистих відновлюваних джерел енергії, й за зеленою енергетикою - майбутнє», - зазначив Конеченков.

Як наголосив заступник голови Державного агентства з енергоефективності і енергозбереження України Юрій Шафаренко, просвіта й робота з населенням є важливим напрямом роботи агентства, яке підтримало видання такої книжки.

«Ця книжка є інвестицією в наше майбутнє покоління. Ми є інвесторами, які працюють на ринку відновлюваної енергетики, і маємо проводити роботу в школах, дитсадках, запроваджуючи спеціальні програми. Відновлювана енергетика сьогодні повністю конкурує з традиційною енергетикою, оскільки вона є технологіями, які дають інвестиції, створюють нові робочі місця», - сказав Шафаренко.

Координаторка програми «Зміна клімату і енергетична політика» Фонду ім. Гайнріха Бьолля, Бюро Київ-Україна Оксана Алієва зазначила, що фонд підтримав видання такої книжки, оскільки опікується розвитком зеленої енергетики.

«Енергетичний сектор в Україні спричиняє велике навантаження на довкілля. Тому перехід на відновлювану зелену енергетику є одним із пріоритетів фонду в Україні. Книга про вітрову енергетику, написана доступною мовою для дітей, виявилася цікавою ініціативою для фонду, щоб ця ідея була втілена в життя», - зазначила Алієва.

Як повідомила головна редакторка видавництва «Рідна мова» Світлана Крупчан, є намір продовжити серію книжок про відновлювану енергетику.

«Наше завдання - виростити зовсім нове покоління з дбайливим ставленням до довкілля. Серія наша називається «Діти за чисту планету». Наші автори й видавництво абсолютно відкриті до запитів суспільства. І якщо серед наших читачів будуть ті, які підкажуть нам ідеї щодо наступних книжок, ми будемо тільки раді», - зазначила Крупчан.

Книжка «Секрети вітру» першою з серії «Діти за чисту планету» побачила світ у грудні 2020 року, і її вже можна придбати в українських книжкових крамницях.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-