Започаткування в Україні церемоніалу вшанування загиблих героїв «Шануй та Пам’ятай»

Започаткування в Україні церемоніалу вшанування загиблих героїв «Шануй та Пам’ятай»

Укрінформ
24 грудня, 14:00 - пресконференція на тему: «Започаткування в Україні церемоніалу вшанування загиблих героїв «Шануй та Пам’ятай»

Організатор: ГО «Всеукраїнське Об’єднання Патріотів «Комбатант».

Учасники: Олександр Голоднюк - заступник командувача Сухопутних Військ ЗС України; Сергій Звірко - голови ради ветеранів при ДніпрОДА; Олександр Каховський - керівник робочої групи з розробки та впровадження церемоніалу, заступник голови правління Громадської Організації «Всеукраїнське Об’єднання Патріотів «Комбатант»; Олексій Корж - начальник відділу у Дніпропетровської області Міністерства у справах ветеранів України; Іван Арєф'єв  - офіцер Командування Сухопутних Військ ЗС України. 

Додатково передбачено включення у відео-форматі представника Посольства США в Україні.

Коротко. Під час пресконференції буде представлено макет іменного прапору та надано стислий опис церемоніалу вшанування загиблих героїв «Шануй та Пам’ятай».

Довідково. Церемоніал вшанування загиблих героїв складається з почесних заходів та вручення родинам загиблих іменного прапору вшанування. Церемоніал було розроблено у співпраці з американською неурядовою організацією «Honor and Remember», яка вже багато років впроваджує відповідний церемоніал вшанування загиблих американських військових, поліцейських та пожежників. Візит засновника американської організації «Honor and Remember» в Україну відбувався за підтримки Посольства США в Україні.

Перші заходи церемоніалу вшанування загиблих героїв «Шануй та Пам’ятай» відбудуться 26 грудня, з 10:00 до 12:00, у місті Дніпро.

Місце проведення - Алея пам'яті загиблих Героїв Революції гідності та бійців АТО біля Дніпропетровської облдержадміністрації.

Представники ЗМІ можуть надіслати питання на e-mail: up.combatant@gmail.com

У зв’язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена.

Акредитація журналістів ЗМІ: anna@ukrinform.com

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід в зал тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

В Україні започатковують церемоніал вшанування загиблих героїв «Шануй та Пам’ятай»

В Україні започатковується недержавний церемоніал вшанування загиблих героїв «Шануй та Пам’ятай».

Про це повідомив керівник робочої групи з розробки та впровадження церемоніалу, заступник голови правління Громадської Організації «Всеукраїнське Об’єднання Патріотів «Комбатант», представник Міністерства у справах ветеранів Олександр Каховський під час пресконференції в Укрінформі.

"В Україні започатковується недержавний церемоніал вшанування загиблих героїв, який було розроблено у співпраці з американською організацією "Честь та пам'ять". Тому і залишена назва церемоніалу «Шануй та Пам’ятай». Церемоніал складається з двох частин. Це частина церемоніальна та спортивна частина", - сказав Каховський.

Він зазначив, що церемоніальна частина включає в себе вшанування загиблого шляхом передачі іменного прапора родині загиблого. Прапор містить символіку, яка має відношення до історії українського війська, України та до тих звичаїв, які присутні в суспільстві по відношенню до тих, кого вшановують.

За його словами, церемоніал має ще одну частину - забіг, коли бігун має подолати певну дистанцію, несучи в рухах іменний прапор загиблого.

"Церемоніал вшанування загиблих, на нашу думку, є річчю, яка дозволяє об'єднати націю навколо якихось спільних цінностей, які мають бути присутні", - сказав Каховський.

Голова ради ветеранів при ДніпрОДА Сергій Звірко додав, що церемоніал вшанування загиблих героїв «Шануй та Пам’ятай» буде проведений 26 грудня біля Дніпропетровської облдержадміністрації на Алеї пам'яті загиблих Героїв Революції гідності та бійців АТО.

Церемоніал було розроблено у співпраці з американською неурядовою організацією Honor and Remember, яка вже багато років впроваджує відповідний церемоніал вшанування загиблих американських військових, поліцейських та пожежників. Візит засновника американської організації Honor and Remember в Україну відбувався за підтримки Посольства США в Україні.

Перші заходи церемоніалу вшанування загиблих героїв «Шануй та Пам’ятай» відбудуться 26 грудня, з 10:00 до 12:00, у місті Дніпро.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-