Мільйони інвесторам: як ТСК захищала інвесторів в 2020 році

Мільйони інвесторам: як ТСК захищала інвесторів в 2020 році

Укрінформ
14 грудня, 15:00 - спільна пресконференція ТСК з питань захисту прав інвесторів та компанії Mars Ukraine на тему: «Мільйони інвесторам: як ТСК захищала інвесторів в 2020 році»

Організатор: Тимчасова спеціальна комісія Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів.

Учасники: Галина Янченко - народна депутатка, голова ТСК з питань захисту прав інвесторів; Олексій Красов - член ТСК з питань захисту прав інвесторів; Руслан Скиба - директор з корпоративних зв’язків Mars Україна; Дмитро Сирота - керуючий партнер юридичної фірми SDM.

Коротко. Учасники заходу оприлюднять результати роботи Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів за 6 місяців з моменту створення, обговорять проблемні питання, з якими найчастіше звертається бізнес, а також представлять список успішних кейсів, розгляд яких вже завершений Спецкомісією.

Також представники компанії Mars Україна розкажуть про досвід звернення на адресу ТСК з питань захисту прав інвесторів ТОВ «Ріглі» та результати розгляду звернення.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними заходами кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід в зал тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

ТСК з питань захисту інвесторів допомогла захистити інвестпроєкти майже на 5 млрд грн - Янченко

Впродовж перших 6 місяців роботи Тимчасова спеціальна комісія ВРУ з питань захисту прав інвесторів допомогла захистити інвестпроєкти майже на 5 млрд гривень (понад $170 млн).

Про це розповіла голова Спецкомісії, народна депутатка Галина Янченко на пресконференції в Укрінформі на тему: «Мільйони інвесторам: як ТСК захищала інвесторів в 2020 році».

За її словами, за півроку роботи тимчасова спеціальна комісія довела, що є дієвим парламентським органом, який допомагає вирішувати проблемні ситуації інвесторів в Україні, а також стала майданчиком для обговорення та розробки змін до законодавства.

«Завдяки функції парламентського контролю, ТСК вдавалося забезпечувати розгляд звернень бізнесу швидко і об'єктивно. З 12 звернень, які ТСК взяла до розгляду, 4 вже успішно вирішені. В середньому ТСК витрачала на це до 2 місяців. Раніше захист інвестора парламентом носив теоретичний характер, а зі створенням ТСК він має практичний характер. І, що більш важливо, робота з практичними кейсами веде нас до змін в законодавстві. Ми на практиці бачимо, що не працює, і пропонуємо рішення, спецкомісія вже подала 3 законопроєкти», - розповіла Янченко.

Вона зазначила, що більшість звернень бізнесу, які надійшли на адресу ТСК, стосувались скарг на неефективне здійснення досудового розслідування з боку правоохоронних органів.

«На другому місці за популярністю стали звернення бізнесу щодо перешкод в роботі від органів місцевого самоврядування – 5 звернень, на третьому - складнощі у відносинах з органами ДПС, ми розглянули три таких звернення. Хочу відзначити, що після звернень ТСК керівники правоохоронних органів, а це і Офіс генерального прокурора, і Національна поліція, дуже оперативно реагували, фахово та швидко допомагали вирішувати проблемні питання бізнесу. Також такий підхід стосується і нового керівництва Державної податкової служби, завдяки позиції якого буквально нещодавно була вирішена проблемна ситуація інвестора щодо виконання судового рішення ДПС, яка до звернення на адресу ТСК не вирішувалась понад 7 років», - наголосила голова ТСК.

Як зазначив директор з корпоративних зав’язків Mars Україна Руслан Скиба, компанія має успішний досвід звернення на адресу ТСК з питань захисту прав інвесторів.

«Ще у 2013 році наша компанія сплатила певну частину податків авансом згідно з чинним на той момент законодавством, в результаті чого виникла переплата по податках. На жаль, визнання цієї переплати в передбачений законодавством спосіб не відбулось. Ми звернулись до суду для захисту своїх прав. Цього року ми отримали рішення Верховного суду України, яке остаточно зобов’язало податкові органи визнати переплату минулих років і відобразити її в картці платника податку. Проте з боку податкових органів виникли певні технічні складнощі з виконанням рішення суду. Саме тому ми звернулися до ТСК з питань захисту прав інвесторів, яка швидко розглянула звернення та організувала зустріч всіх зацікавлених сторін з метою пришвидшення виконання рішення суду. Завдяки ефективній роботі членів ТСК цю проблему було вирішено, і податкові органи відобразили необхідну суму в картці платника податків нашої компанії», - сказав Скиба.

Компанія Mars Україна є підрозділом всесвітньо відомої корпорації Mars Inc, одного із світових лідерів у виробництві кондитерських виробів, кормів для домашніх тварин і продуктів харчування. В Україні компанія Mars почала свою діяльність у 1994 році.

Нагадаємо, 5 червня 2020 року Верховна Рада ухвалила постанову «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів». Метою створення Спецкомісії є підготовка та надання на розгляд Верховної Ради законодавчих ініціатив щодо захисту прав інвесторів, забезпечення рівного захисту прав, інтересів і майна суб'єктів інвестиційної діяльності незалежно від форм власності. До складу ТСК входять 13 народних депутатів. Очолює ТСК народна депутатка Галина Янченко.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-