Презентація доповіді «Збройна агресія Російської Федерації проти України»

Презентація доповіді «Збройна агресія Російської Федерації проти України»

Укрінформ
3 листопада, 11:00 - презентація доповіді «Збройна агресія Російської Федерації проти України»

Організатор: ГО «Безпека та взаємодія в Україні».

Спікери: Володимир Василенко - доктор юридичних наук, професор національного університету «Києво-Могилянська академія», Надзвичайний і Повноважний Посол України, автор концепції структурної побудови доповіді, керівник із правових питань та відповідальний редактор доповіді; Семен Кабакаєв-  голова ГО «Безпека та взаємодія в Україні»; загальне керівництво підготовки доповіді.

Коротко. Учасники заходу  презентують доповідь «Збройна агресія Російської Федерації проти України»,  у якій подана узагальнена та систематизована інформація щодо задіяння Російською Федерацією регулярних та іррегулярних Збройних сил у продовженні збройної агресії на Сході України.

Серед авторів доповіді: Володимир Василенко - автор концепції структурної побудови доповіді, керівник із правових питань та відповідальний редактор доповіді; Олена Алексєєва - аналітик; Федір Морозов - експерт-розслідувач.

Як зазначають організатори, доповідь не претендує на вичерпність матеріалу, оскільки в ній подані лише факти, про які повідомлялося у відкритих та загальнодоступних електронних джерелах.

Матеріали доповіді мають стати важливою частиною доказової бази, яку необхідно створити для підготовки консолідованої претензії України до РФ як держави, що вчинила збройну агресію проти України. Така претензія формалізуватиме початок процесу реалізації міжнародно-правової відповідальності РФ за збройну агресію проти України та подолання її наслідків.

Доповідь розрахована на широке коло читачів, які прагнуть зрозуміти витоки та перебіг подій, що тривають на Сході України з весни 2014 року.

Захід проходитиме в рамках проєкту War crimes of Russia.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними заходами кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу:  https://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід в зал тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

Експерти підготували доповідь, що містить докази агресії РФ проти України

У Києві група експертів підготувала доповідь, яка може стати частиною доказової бази для консолідованої претензії України до РФ як держави, що вчинила збройну агресію проти України.

Доповідь «Збройна агресія Російської Федерації проти України» представило ГО «Безпека та взаємодія в Україні» на презентації в Укрінформі.

«Матеріали доповіді мають стати важливою частиною доказової бази, яку необхідно створити для підготовки консолідованої претензії України до РФ як держави, що вчинила збройну агресію проти України. Така претензія формалізуватиме початок процесу реалізації міжнародно-правової відповідальності РФ за збройну агресію проти України та подолання її наслідків», - йдеться в презентації.

Як зазначають організатори, доповідь не претендує на вичерпність матеріалу, оскільки в ній подані лише факти, про які повідомлялося у відкритих та загальнодоступних електронних джерелах, й використано досвід репарацій після Другої світової війни.

«Ми відштовхувалися від досвіду Другої світової війни, коли всі країни, які постраждали від агресії Німеччини, збирали докази й подавали єдину консолідовану претензію, яка у Нюрнбергу була основною частиною з винесення вироків, і Німеччина й досі виплачує компенсації постраждалим людям. І ми думаємо, що справа щодо РФ буде довгостроковою», - прокоментував відповідальний за підготовку доповіді Семен Кабакаєв, голова ГО «Безпека та взаємодія в Україні».

На даний момент українська влада не використала всіх можливостей, які було закладено в нормах національного конституційного та міжнародного права для організації відсічі агресії – вважає співавтор доповіді Володимир Василенко, доктор юридичних наук, професор національного університету «Києво-Могилянська академія.

«Ця ідея була зафіксована в Законі від 18 січні 2018 року «Про особливості державної політики з забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях», яким передбачено створення спеціального міжвідомчого органу для підготовки консолідованої претензії й вироблення загальнодержавної позиції в питанні відсічі агресії й подолання її наслідків. На сьогодні у ВР зареєстровано законопроєкт про національне агентство з подолання наслідків збройної агресії, та, на жаль, рухів щодо його ухвалення ніяких не робиться», - зазначив він.

У доповіді «Збройна агресія Російської Федерації проти України» подано узагальнену та систематизовану інформацію щодо задіяних РФ регулярних та іррегулярних ЗС у збройній агресії на сході України. Доповідь розрахована на широке коло читачів, які прагнуть зрозуміти витоки та перебіг подій, що тривають на сході України з весни 2014 року.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-