Презентація проєкту «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти»

Презентація проєкту «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти»

Укрінформ
21 жовтня, 13:00 - пресконфереція на тему: «Академічна доброчесність у системі забезпечення якості освіти. Презентація проєкту «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти» 

Організатор: Американські Ради з міжнародної освіти: ACTR/ACCELS.

Учасники: Андрій Вітренко – заступник міністра освіти і науки України;  Сергій Квіт - голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти; Скотт Вітмор - заступник аташе з питань культури Посольства США в Україні; Ярема Бачинський - директор в Україні Американських Рад з міжнародної освіти; Яна Чапайло - менеджерка проєкту «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти» (Academic IQ), Американські Ради з міжнародної освіти; представники Міністерства освіти і науки України.

Додаткова інформація за тел.: (044) 289-39-52, 289-39-53

Акредитація ЗМІ обов'язкова до 18:00 20 жовтня за електронною адресою: asydoruk@americancouncils.org

У зв'язку з карантинними заходами кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід в зал тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

В українських закладах освіти навчатимуть академічній доброчесності - проєкт

У Києві презентували проєкт «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти», який впроваджуватиметься в українських школах і вишах. Захід відбувся в Укрінформі за підтримки Американських Рад з міжнародної освіти: ACTR/ACCELS.

«У межах компонентів у проєкті візьмуть участь 60 закладів вищої освіти, які, спільно з експертами, працюватимуть над створенням дієвої системи забезпечення якості освіти та академічної доброчесності всередині своїх інституцій. Зокрема, особливу увагу буде приділено роботі з Інструментарієм для внутрішнього інституційного аналізу ЗВО, куди також входитиме опитування студентів та викладачів для отримання даних щодо академічної доброчесності та якості освіти. ЗВО зможуть приймати управлінські рішення на основі отриманих та проаналізованих даних, а також навчатимуть викладачів та співробітників практикам запровадження академічної доброчесності у своїх установах», - розповіла Яна Чапайло, менеджерка проєкту «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти» (Academic IQ), Американські Ради з міжнародної освіти.

Окрім роботи із ЗВО, проєкт Academic IQ та Американські Ради спільно з консультантами Міжнародного центру з академічної доброчесності, а також іншими міжнародними та українськими експертами працюватимуть для надання підтримки та навчання Комітету з етики Нацагентством з якості вищої освіти для розвитку його спроможності та експертності у сфері академічної доброчесності.

«Цей проєкт спрямовано на зміну академічної культури наших закладів вищої освіти. Мають бути виховані цілі покоління студентів у певній атмосфері. Дуже важливо, що заклади вищої освіти стимулюються до створення власних політик в академічній доброчесності, власних документів, кодексів етик, курсів з академічного письма тощо. І все це важить набагато більше, ніж покарання за різноманітні порушення. Ми знаємо, що з 90-тих років в Україні була дуже поширена така практика, як плагіат. А зараз збільшується таке явище, як написання наукових статей та інших публікацій на замовлення», - зазначив Сергій Квіт, голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

Проєкт «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти» також працюватиме з українськими освітянами над тим, як упроваджувати забезпечення академічної доброчесності у закладах середньої освіти. Запропоновані активності посилять спроможності закладів комунікувати вигоди та важливість академічної доброчесності для вчителів, здобувачів освіти та батьків.

«Виховання молоді повинно ґрунтуватися на загальноетичних цінностях, зокрема, чесності, відповідальності, толерантності, справедливості та повазі до інших. Ці принципи формують підґрунтя демократичних суспільних відносин. Сама по собі академічна доброчесність важлива не лише з точки зору втрати довіри до результатів навчання або наукової роботи, але й з точки зору формування у здобувачів освіти поваги до суспільних моральних правил, а саме до неприйняття обману», - наголосив Андрій Вітренко, заступник міністра освіти і науки України.

Проєкт упроваджується Американськими Радами з міжнародної освіти за сприяння Посольства США в Україні та підтримки Міністерства освіти і науки України і Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Проєкт має на меті об’єднати професійну спільноту середньої та вищої освіти для обміну досвідом та співпраці задля підтримки академічної доброчесності та якості освіти.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-