Презентація чат-боту  «Юридичний порадник для ВПО» на платформах Viber та Telegram

Презентація чат-боту «Юридичний порадник для ВПО» на платформах Viber та Telegram

Укрінформ
8 жовтня, 12:00 - презентація чат-боту «Юридичний порадник для ВПО» на платформах Viber та Telegram 

Організатори: Програма EGAP (Фонд Східна Європа),  Благодійний фонд «Право на захист».

Учасники: Снавер Сейтхалілєв - заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації; Віктор Лях - президент Фонду Східна Європа; Дар’я Лисенко - проєктний менеджер, юрист БФ ”Право на захист”; Ірина Калупаха - начальниця Управління соціально-гуманітарної політики та внутрішньо переміщених осіб Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України; Валерій Штаба - головний спеціаліст відділу супроводу проєктів цифрової трансформації департаменту координації проєктів цифрової трансформації Міністерства цифрової трансформації України; Юлія Трало -  координаторка з питань надання правової допомоги БФ ”Право на захист”; Сергій Карелін - координатор компоненту "Е-демократія" Програми EGAP, модератор.

Теми до обговорення:

Юридична допомога переселенцям та особам, які постраждали внаслідок конфлікту: які існують проблеми та як вплинув карантин на ситуацію — оцінка правозахисників.

Як можливості сучасних технологій можуть допомогти у розв'язанні питання забезпечення дотримання прав цієї категорії населення.

Чат-бот «Юридичний порадник для ВПО»: чим відрізняється це технічне рішення від аналогів. Як саме він зможе допомогти користувачам у вирішенні реальних життєвих проблем та які подальші перспективи цього інструмента.

Коротко. Як зазначають організатори, чат-бот  «Юридичний порадник для ВПО» працюватиме на платформі найпопулярніших в Україні месенджерів - Viber та Telegram, та дозволить отримувати згаданій категорії громадян кваліфіковану безоплатну юридичну допомогу в будь-який момент і будь-де.  Чат-бот є спільним продуктом швейцарсько-української Програми EGAP та юридичної команди БФ ”Право на захист”, яка з 2014 року опікується питаннями правового захисту переселенців та людей, що постраждали внаслідок конфлікту на сході України.

Чат-бот «Юридичний порадник для ВПО» створено фахівцями БФ «Право на захист» за підтримки експертів Програми EGAP, яка реалізується Фондом Східна Європа та фінансується Швейцарією.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними заходами кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід в зал тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

В Укрінформі презентували чат-бот із юридичними порадами для переселенців у Вайбері та Телеграмі

Презентація чат-боту «Юридичний порадник для ВПО» на платформах Viber та Telegram відбулася 8 жовтня в Укрінформі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Найголовніша перевага чат-боту – в його доступності: він працює без кордонів, неважливо, знаходиться людина в Києві, за кордом чи на лінії розмежування, тобто кожна особа, яка має доступ до інтернету, може брати поради від цього помічника. Працює він 24 години на добу, тобто не треба чекати, поки розпочнеться робочий день у юриста, стояти в черзі. Тим паче спілкується він зрозумілою мовою, але не примітивною. Пропонує легкий пошук відповідей, але ні до чого не зобов’язує, тобто тут відсутня реєстрація, немає жодних підписок. Він завжди надає актуальну інформацію. Крім того, він безкоштовний для користувачів і надає інформацію особам незалежно від їхнього віку, тобто повністю усувається таким чином дискримінаційність,» – зазначила проєктний менеджер і юрист благодійного фонду «Право на захист» Дар’я Лисенко, яка виступила ініціатором створення чат-боту.

Також, із її слів, важливою ознакою «Юридичного порадника для ВПО» є його експертність, адже розроблений він спеціалістами БФ «Право на захист», які працюють у цій галузі вже понад п’ять років, тобто від самого початку збройної агресії Росії на сході України.

«Окрім того, чат-бот надає можливість створення хабу, тобто вся інформація, необхідна для переселенців, для жителів лінії розмежування та тимчасово окупованих територій, знаходиться в одному місці. Також є можливість зворотного зв’язку: є можливість зателефонувати на гарячу лінію, написати на електронну пошту або на сторінку у Фейсбук Юридичного порадника для ВПО» – додала Лисенко.

У чат-боті модна знайти інформацію щодо пенсійного забезпечення, соціальних виплат, житлових програм, перетину КПВВ, надання грошової допомоги ВПО, які одночасно є й учасникам АТО/ООС, стосовно карантину та виборчих прав, а також даються поради, як відновити особисті документи.

Заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Снавер Сейтхалілєв назвав запуск цього чат-боту важливим кроком на шляху до paperless держави.

«Дуже часто громадяни з цієї категорії потребують швидкої юридичної допомоги, і прямий обов’язок Мінреінтеграції – сприяти у вирішенні цих питань, зокрема використовуючи сучасні технологічні засоби. Я впевнений, що цей інструмент буде корисним для наших громадян у тому, щоб отримувати інформацію та юридичну допомогу швидко так якісно. Чому саме чат-бот? Бо ми знаємо, що це дуже зручно: система розрахована таким чином, що найбільш затребувані питання постають в першу чергу. До того ж, не потрібно нічого завантажувати – достатньо вже встановленого месенджера. Варто ще врахувати, що за деяких обставин наші ресурси блокують на тимчасово окупованих територіях» – прокоментував урядовець.

За його словами, майже шість мільйонів громадян України на сьогодні проживають на тимчасово окупованих територіях. Він також нагадав що поточного тижня було запроваджено електронну довідку ВПО в мобільному додатку «Дія».

«Ми рухаємося до нашої основної мети – перехід у сіх державних послуг в онлайн-формат, а наше міністерство працює над тим, щоб вони ули доступні й на всій території України», – додав Сейтхалілєв.

Головний спеціаліст відділу супроводу проєктів цифрової трансформації департаменту координації проєктів цифрової трансформації Міністерства цифрової трансформації Валерій Штаба підкреслив, що чат-бот «Юридичний порадник для ВПО» є інструментом інклюзії, який дозволяє включати соціальні групи в загальний тренд країни.

Координатор з питань надання правової допомоги БФ «Право на захист» Юлія Трало поінформувала, що їхній проєкт із надання правової допомоги внутрішньо переміщеним особам працює вже п’ять років і в п’ятих східних регіонах України, і за цей час понад 40 тисяч осіб скористалися їхнім послугами, зокрема дев’ять тисяч – цьогоріч.

«За аналізами нашої роботи за дев’ять місяців, кожна четверта людина, яка звернулася по нашу допомогу, проживає на лінії розмежування, а кожна дев’ята – на неконтрольованій території», – уточнила вона, зауваживши, що для цієї категорії населення дуже важливо мати можливість користуватися такими засобами, як чат-бот.

Чат-бот є спільним продуктом швейцарсько-української Програми EGAP та юридичної команди БФ «Право на захист», яка з 2014 року опікується питаннями правового захисту переселенців та людей, що постраждали внаслідок конфлікту на сході України. Чат-бот «Юридичний порадник для ВПО» створено фахівцями БФ «Право на захист» за підтримки експертів Програми EGAP, яка реалізується Фондом Східна Європа та фінансується Швейцарією.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-