Плани прокату українського кіно в реаліях пандемії на прикладі фільмів компанії «ІНСАЙТМЕДІА»

Плани прокату українського кіно в реаліях пандемії на прикладі фільмів компанії «ІНСАЙТМЕДІА»

Укрінформ
6 жовтня, 13:00 -  пресконференція на тему: «Плани прокату українського кіно в реаліях пандемії на прикладі фільмів компанії «ІНСАЙТМЕДІА»

Організатор: «ІНСАЙТМЕДІА» продюсерський центр.

Учасники: Микола Жулинський - директор Інституту літератури імені Тараса Шевченка НАН України; Олександр Денисенко - режисер та автор сценарію; Заза Буадзе - режисер фільмів «Червоний» та «Червоний. Без лінії фронту»; Андрій Осіпов - голова правління «Одеської кіностудії», продюсер; Володимир Філіппов - генеральний продюсер «ІНСАЙТМЕДІА» продюсерський центр.

Коротко. Учасники заходу розкажуть про власний досвід та плани прокату українського кіно в умовах пандемії.

Як повідомляють організатори, у лютому 2020 року кінопрокатна компанія «SVOEkino» та кіновиробнича компанія «ІНСАЙТМЕДІА» оголосили про співпрацю та уклали довгострокову угоду про співпрацю. На першому етапі «SVOEkino» включили у свій пакет 5 фільмів, створених групою компаній «ІНСАЙТМЕДІА» для всеукраїнського прокату: «Тарас. Повернення» Олександра Денисенка, «Антон і червона химера» Зази Урушадзе, «Східняк» Андрія Іванюка, «Червоний. Без лінії фронту»  та  «Небо-парасолька» Зази Буадзе.

Сезон гучних українських прем'єр було відкрито комедійним роуд-муві «Східняк», що вийшов на широкі екрани 20 серпня та за касовими зборами увійшов до топ-5.  Стрічка доступна для перегляду на сервісі SWEET.TV з 1 жовтня.

Трейлер стрічки «Східняк» за посиланням: https://youtu.be/SWhWT6fibX8

Трейлер стрічки «Тарас. Повернення»за посиланням: https://youtu.be/dGNo5ut7xYM

Саундтрек стрічки  «Червоний. Без лінії фронту» за посиланням: https://youtu.be/x7N72jPdzi8

Акредитація  представників ЗМІ за e-mail:  alenagrintsevich@gmail.com (Альона Гринцевич).

У зв'язку з карантинними заходами кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу:  https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід в зал тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

В Україні продовжили прокат фільму «Тарас. Повернення», аби більше людей його побачило - генпродюсер

Творці фільму «Тарас. Повернення» домовилися з кінотеатрами про продовження прокату, аби цей фільм подивилося якомога більше глядачів.

Про це на пресконференції в Укрінформі повідомив генеральний продюсер продюсерського центру «ІнсайтМедіа» Володимир Філіппов.

«Ми домовились з кінотеатрами залишити фільм у прокаті майже на місяць на умовах сеансів із замовлення. Це означає, якщо група формується з тих, хто хотів би побачити фільм, може замовити сеанс в ранкові або денні години, і мережі, і окремі кінотеатри даватимуть можливість дивитись цей фільм на великому екрані», - сказав Філіппов.

Він уточнив, що в умовах пандемії кінотеатри дозволяють перебування в залі групи глядачів не більше 10 осіб.

Продюсер нагадав, що фільм «Тарас. Повернення» вийшов у прокат 24 вересня, за перший тиждень прокату відбувся 361 сеанс, відвідало 1558 глядачів, зібрано 136 602 грн, і з цими показниками фільм перебуває на 9-й сходинці топ-10 українського прокату.

Тим часом директор Інституту літератури імені Тараса Шевченка НАН України Микола Жулинський високо оцінив художньо-мистецьку й історичну цінність фільму про українського генія Тараса Шевченка.

«Як правило, ми, українці, не вповні маємо уявлення, що таке феномен Тараса Шевченка. А це справді є феномен. І Олександр Денисенко взявся за відтворення дуже складного періоду долі Тараса Шевченка – це його солдатчина, заслання. Люди ніби знають, що Шевченко був на засланні 10 років, а як він там жив, що він пережив, і це справді було пекло для такої творчої й геніальної людини, як Тарас Шевченко», - сказав Жулинський.

За його словами, режисер опрацював гігантську кількість матеріалів і створив з художнього боку унікальний фільм з блискучою режисерською, операторською, акторською роботою й складом, відтворивши атмосферу, в якій жив Шевченко в солдатчині.

Творці фільму зазначають, що зйомки фільму відбувалися також у Казахстані, що надало йому справжнього колориту.

Як розповіла голова Громадської групи підтримки фільму «Тарас. Повернення» Олеся Кривопиша, фільм мав вийти на екрани ще 9 березня 2014 року, але за часів Януковича зняти фільм не дали. Зйомки відбулися лише в 2016-17 рр., і вперше фільм показали на приватних показах і малих екранах 9 березня 2019-го року. Вона вважає це найкращим фільмом, який було знято за часів незалежності.

«Фільмів про Шевченка в нас не було понад 55 років. Останній фільм, який вийшов у кінотеатрах, був у 1964 році – це фільм батька Олександра – Володимира Денисенка «Сон», у якому головну роль зіграв Іван Миколайчук, а одну з ролей коханої жінки Тараса Шевченка зіграла дружина Володимира Денисенка – мама Олександра, актриса-красуня Наталя Наум», - нагадала Кривопиша.

Вона розповіла, що фільм показують в 145 кінотеатрах, у багатьох з яких навіть немає відповідної афіші, і люди на місцях вимагають вивісити цю афішу, а отже, «Шевченко й зараз збурює і змушує боротися за свої права».

Як повідомили організатори, у лютому 2020 року кінопрокатна компанія «SVOEkino» та кіновиробнича компанія «ІнсайтМедіа» оголосили про співпрацю та уклали довгострокову угоду про співпрацю. На першому етапі «SVOEkino» включили у свій пакет 5 фільмів, створених групою компаній «ІнсайтМедіа» для всеукраїнського прокату: «Тарас. Повернення» Олександра Денисенка, «Антон і червона химера» Зази Урушадзе, «Східняк» Андрія Іванюка, «Червоний. Без лінії фронту» та «Небо-парасолька» Зази Буадзе.

Сезон гучних українських прем'єр було відкрито комедійним роуд-муві «Східняк», що вийшов на широкі екрани 20 серпня та за касовими зборами увійшов до топ-5. Стрічка доступна для перегляду на сервісі SWEET.TV з 1 жовтня.

Відео:

 

Замовити фото натисніть тут -  Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-