Міжнародна місія зі спостереження за виборами в Україні ENEMO про місцеві вибори в Україні

Міжнародна місія зі спостереження за виборами в Україні ENEMO про місцеві вибори в Україні

Укрінформ
7 жовтня, 10:00 - онлайн-пресконференція Міжнародної місії зі спостереження за виборами в Україні ENEMO, присвячена місцевим виборам в Україні

Організатор: Міжнародна місія зі спостереження за виборами в Україні ENEMO.

Спікери: пан Златко Вуйовіч - голова Міжнародної місії зі спостереження за виборами в Україні ENEMO; пан Пьєр Пейтьє - заступник голови Міжнародної місії зі спостереження за виборами в Україні ENEMO; пані Майя Мілікіч - пресаташе Міжнародної місії зі спостереження за виборами в Україні ENEMO.

Коротко. Під час пресконференції представники Міжнародної місії зі спостереження за виборами в Україні ENEMO ознайомлять присутніх з планами щодо спостереження за місцевими виборами 25 жовтня 2020 року.

Крім того, ENEMO представить склад місії, методологію та підхід, який буде застосовуватись під час спостереження за виборами, план розміщення довгострокових спостерігачів, а також процес та графік надання звітності. ENEMO проводитиме моніторинг та звітування про найважливіші аспекти виборів з метою підвищення прозорості виборчого процесу та оцінки його цілісності та сумісності з міжнародними виборчими стандартами, а також передовими практиками та внутрішнім законодавством України.

Європейська мережа організацій з моніторингу виборів Міжнародна місія спостереження за виборами в Україні ENEMO фінансово підтримується USAID через Національний демократичний інститут (NDI).

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Спостерігачі ENEMO працюватимуть на місцевих виборах в Україні у режимі онлайн

Міжнародна місія зі спостереження за виборами в Україні ENEMO працюватиме на місцевих виборах в усіх областях, але в новому форматі. Про це повідомили представники ENEMO на брифінгу в Укрінформі 7 жовтня.

"Це тринадцята місія спостереження ENEMO в Україні. Для цієї місії до дев'яти членів основної команди ENEMO акредитувало і долучило 48 довгострокових спостерігачів, які будуть працювати в команді по двоє і покриватимуть всі області України", - розповіла пресаташе Міжнародної місії зі спостереження за виборами в Україні ENEMO Майя Мілікіч.

Вона додала, що ENEMO буде оприлюднювати попередні і остаточний звіт за результатами спостереження.

Заступник голови цієї місії П'єр Пейтьє зауважив, що через пандемію COVID-19 та пов'язані з нею ризики місія ENEMO працюватиме на нинішніх виборах в іншому форматі - спостереження проводитиметься в режимі онлайн. Аналітики основної групи і довгострокові спостерігачі матимуть місцевих асистентів, які допомагатимуть їм здійснювати дистанційне спостереження.

"ENEMO ... буде продовжувати працювати як міжнародна місія спостереження за виборами, не відриваючись від завдань нашої місії, а саме спостерігати і надати якісну і професійну оцінку", - запевнив Пейтьє.

Голова Міжнародної місії зі спостереження за виборами в Україні ENEMO Златко Вуйович підкреслив, що місія відповідає всім міжнародним стандартам щодо виборів, усі спостерігачі підписали кодекс поведінки міжнародних спостерігачів за виборами.

"Попри труднощі і ситуацію з COVID-19 ENEMO буде спостерігати, оцінювати та звітувати про ключові висновки, пов'язані з моніторингом загального виборчого процесу, щодо дотримання основних прав людини та політичних прав, а також про поведінку органів управління виборами. Також місія буде моніторити дотримання прав людини, зазначати скарги, апеляції і процес голосування під час виборів", - зазначив Вуйович.

За його словами, в ENEMO стурбовані швидким збільшенням кількості хворих на COVID-19 і тим, як це може вплинути на виборчий процес. Однак в ENEMO сподіваються, що громадяни України сприятимуть безпечному проведенню виборів і дотримуватимуться необхідних заходів.

Чергові місцеви вибори в Україні відбудуться 25 жовтня.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-