Стандарти належного врядування громадських і благодійних організацій

Стандарти належного врядування громадських і благодійних організацій

Укрінформ
22 вересня, 9:00 - пресбрифінг на тему: «Стандарти належного врядування громадських і благодійних організацій»

Організатор: Ініціативний центр сприяння активності та розвитку громадського почину «Єднання» (ІСАР Єднання).

Учасники: Посол Генрік Вілладсен -  координатор проєктів ОБСЄ в Україні; Марина Попатенко - заступниця міністра молоді та спорту України; Володимир Шейгус - виконавчий директор ІСАР Єднання; Ірина Гуцал - директорка Української Біржі Благодійності; Поліна Нюхіна - директорка Українського Форуму Благодійників; представник USAID.

Коротко. Спікери проінформують про стандарти належного врядування організацій, як вони можуть впливати на якість життя у місті.

Пресбрифінг проходить у рамках проведення семінару-тренінгу з розробки та застосування стандартів належного врядування організацій громадянського суспільства. У тренінгу братимуть участь організації з Київської, Чернігівської та Черкаської областей.  Мета тренінгу - навчити місцеві організації громадянського суспільства (ОГС) забезпечувати відповідність своїй діяльності, місії та статуту організації, що сприятиме побудові кращого партнерства з місцевими органами влади на основі принципів прозорості та підзвітності.

Про місце та час проведення  семінар-тренінгу з розробки та застосування стандартів належного врядування  спікери повідомлять під час заходу.  

Довідково.  Ініціативний центр сприяння активності та розвитку громадського почину «Єднання» (ІСАР Єднання)  у межах «Ініціативи секторальної підтримки громадянського суспільства України», яка реалізується у партнерстві з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки  підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку інформує та навчає стандартам врядування неприбуткових організацій.

Торік за сприянням Офісу Координатора проєктів ОБСЄ в Україні були розроблені рекомендації щодо стандартів належного врядування ОГС як пропозиція розпочати загальнонаціональний діалог між усіма зацікавленими сторонами. 

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними заходами кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід в зал тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

Для громадських організацій проводитимуть навчання із впорядкування своєї діяльності

Місцеві організації громадянського суспільства (ОГС) мають забезпечувати відповідність своїй діяльності, місії та статуту організації, що сприятиме побудові кращого партнерства з місцевими органами влади на основі принципів прозорості та підзвітності.

Таку мету переслідують учасники пресбрифінгу в Укрінформі на тему: «Стандарти належного врядування громадських і благодійних організацій», організованого Ініціативним центром сприяння активності та розвитку громадського почину «Єднання» (ІСАР Єднання).

«Належне врядування організації - це передусім сталість та успіх організації. Однак в Україні стандарти врядування на системному рівні не визначені, а тема стандартів належного врядування потребує окремої комунікації та роз’яснення навіть для самих організацій», - зазначив виконавчий директор ІСАР Єднання. Володимир Шейгус.

За його словами, ІСАР Єднання дотримується таких стандартів врядування і хоче на власному прикладі показати переваги та навчити громадські й благодійні організації втілювати ці принципи і посилювати свою інституційну спроможність.

Торік за сприянням Офісу координатора проєктів ОБСЄ в Україні були розроблені рекомендації щодо стандартів належного врядування ОГС, як пропозиція розпочати загальнонаціональний діалог між усіма зацікавленими сторонами.

«Енергія громадянського суспільства може значно посилити державну політику на усіх рівнях. Однак бути надійним партнером означає також – вищий рівень відповідальності та прозорості», - прокоментував посол Генрік Вілладсен, координатор проєктів ОБСЄ в Україні.

Заступниця міністра молоді та спорту України Марина Попатенко вважає, що демократичний розвиток України прямо залежить від сталого розвитку кожної громади, важливим елементом якого є співпраця органів влади й організацій громадянського суспільства.

«Для того, щоб ця співпраця була побудована на довірі, відповідальному ставленні кожного партнера до виконання відповідних обов’язків й побудована на ефективній взаємодії – кожен партнер має бути зрозумілим один одному і, відповідно, мають бути вибудовані прозорі й зрозумілі механізми взаємодії», - наголосила Попатенко.

Директорка Української біржі благодійності Ірина Гуцал звернула увагу на низький рівень довіри в Україні до організацій громадянського суспільства та недостатнє залучення українців до громадської діяльності.

«За певними дослідженнями, цей рівень становить приблизно 7,5% - це занадто мало. Світовий досвід показує, що без залучення громадян до діяльності в країні неможливо побудувати успішне суспільство, яке працюватиме на те, щоб усі отримували рівні права, можливості й могли успішно співпрацювати», - зазначила Гуцал.

Учасники брифінгу повідомили, що проведуть семінар-тренінг з метою навчити місцеві організації громадянського суспільства забезпечувати відповідність своїй діяльності, місії та статуту організації, що сприятиме побудові кращого партнерства з місцевими органами влади на основі принципів прозорості та підзвітності. У тренінгу братимуть участь організації з Київської, Чернігівської та Черкаської областей.

Ініціативний центр сприяння активності та розвитку громадського почину «Єднання» (ІСАР Єднання) у межах «Ініціативи секторальної підтримки громадянського суспільства України», яка реалізується у партнерстві з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки підтримці Агентства США з міжнародного розвитку інформує та навчає стандартам врядування неприбуткових організацій.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-