"Інклюзивна кіно-школа "КІНОТИ". Початок культурно-мистецького проєкту

Укрінформ
5 серпня, 15:00 - прес-конференція на тему: Початок культурно-мистецького проєкту "Інклюзивна кіно-школа "КІНОТИ" 

Організатор: ГО «Зростаймо Здорові».

Учасники: Ірина Лисенко – керівник проєкта “КІНОТИ”; Сергій Лисенко – художній керівник; Анастасія Олексій - проєктний менеджер Українського культурного фонду.

Коротко. Під час конференції учасники ознайомлять із основною ідеєю та етапами реалізації проєкта. На заході також будуть представлені ексклюзивні фото та відео-матеріали. За підтримки Українського культурного фонду, ГО “Зростаймо Здорові” реалізує культурно-мистецький проєкт "Інклюзивна кіно-школа "КІНОТИ" – для дітей з інвалідністю по слуху і без. 16 дітей з різних областей України: Запорізької, Дніпровської, Харківської, Сумської, Хмельницької та Києва пройдуть інклюзивну онлайн-кіношколу та створять альманах із 8 короткометражних документальних фільмів, де розкажуть історії родин з дітьми, що не чують. Під час кіношколи відомі українські кінематографісти допоможуть дітям здобути унікальний досвід саморозвитку, інтеграції в суспільство та толерантності. Альманах буде презентований 19.09.20 в онлайн-кінотеатрі.

Довідково. ГО «Зростаймо Здорові» - батьківське об'єднання дітей з інвалідністю по слуху, 6 років допомагаємо дітям, після операцій слухо-імплантаційного протезування, вимовляти свої перші в житті слова. Більше 150 дітей з усієї України змогли реабілітуватись завдяки нашій допомозі. За ці роки, ми побачили багато талановитих дітей із дивовушками і мріяли поділитись зі світом їхніми можливостями. Цього року, завдяки підтримці Українського культурного фонду, справдились наші мрії.

​АКРЕДИТАЦІЯ ЗМІ – anna@ukrinform.com

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

В Україні діти з інклюзивної кіношколи створять документальний альманах

В Україні 16 дітей з інклюзивної онлайн-кіношколи створять альманах із 8 короткометражних документальних фільмів, де розкажуть історії родин з дітьми, які не чують.

Про це повідомили учасники ГО «Зростаймо Здорові» на пресконференції в Укрінформі на тему: «Початок культурно-мистецького проєкту «Інклюзивна кіношкола "КІНОТИ».

«16 дітей з різних областей України: Запорізької, Дніпровської, Харківської, Сумської, Хмельницької та Києва пройдуть інклюзивну онлайн-кіношколу та створять альманах із 8 короткометражних документальних фільмів, де розкажуть історії родин з дітьми, що не чують. Під час кіношколи відомі українські кінематографісти допоможуть дітям здобути унікальний досвід саморозвитку, інтеграції в суспільство та толерантності», - йдеться в повідомленні проєкту.

За словами його художнього керівника, режисера Сергія Лисенка, метою проєкту є привернути увагу суспільства до проблем дітей з вадами слуху через створення ними повноцінного кінопродукту.

«Ми дуже хочемо, щоб ці історії почув світ. Щоб не тільки діти отримали навички відеомонтажу, роботи зі звуком, у кадрі, зі світлом, з текстом – тобто повноцінного процесу створення короткометражного документального фільму, але й суспільство побачило ці історії і був відгук», - зазначив він.

Як розповіла керівниця проєкту «КІНОТИ» Ірина Лисенко, це вже другий такий інклюзивний проєкт за останній час.

«Торік ми успішно провели інклюзивний театр «Почути світ» і показали виставу, де наші діти були у головних ролях. Вже багато років ми, як громадське об’єднання, проводимо реабілітаційні табори для дітей після слухо-інплантаційного протезування. Ми вчимо дітей говорити», - зазначила вона, нагадавши, що, за даними ВООЗ, глухота посідає третє місце серед найпоширеніших патологій після хвороб серця та цукрового діабету.

За словами організаторів, фільми в рамках проєкту діти створюватимуть впродовж серпня-вересня цього року. Альманах презентують 19 вересня в онлайн-кінотеатрі.

Культурно-мистецький проєкт «Інклюзивна кіно-школа «КІНОТИ» для дітей з інвалідністю по слуху і без здійснюється за підтримки державного Українського культурного фонду. ГО «Зростаймо Здорові» - батьківське об'єднання дітей з інвалідністю по слуху, 6 років допомагає дітям після операцій слухо-імплантаційного протезування. Понад 150 дітей з усієї України змогли реабілітуватись завдяки цій допомозі.

Відео з пресконференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-