Натівський аудит професійної військової освіти в Міністерстві оборони України

Натівський аудит професійної військової освіти в Міністерстві оборони України

Укрінформ
3 серпня, 10:00 - онлайн-брифінг на тему: «Натівський аудит професійної військової освіти в Міністерстві оборони України»

Організатор: Міністерство оборони України.

Спікер: Володимир Мірненко – директор Департаменту військової освіти і науки Міністерства оборони України.

Онлайн-брифінг транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали: 

Українську військову освіту реформують за стандартами НАТО - Міноборони

Українські військові виші реформуються за спеціальною програмою НАТО на євроатлантичних цінностях і принципах. Про це на онлайн-брифінгу в Укрінформі заявив Володимир Мірненко – директор Департаменту військової освіти і науки Міністерства оборони України.

«В контексті реалізації курсу України до вступу в НАТО проводяться заходи щодо розвитку системи військової освіти України. Реалізація питань реформування системи професійної військової освіти України, як складової військової освіти, відбувається за підтримки фахівців НАТО, а також реалізації програми НАТО DEEP-Ukraine», - розповів Мірненко.

За його словами, цю підтримку можна охарактеризувати як інституціональну та таку, що охоплює більшість вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти Міноборони України.

«Співробітництво в рамках цієї програми дозволяє говорити про системні зміни у військовій освіті України і формування нової парадигми цієї системи, яка створює військову культуру засновану на євроатлантичних цінностях та принципах», - зазначив Мірненко.

З цією метою створено Координаційну групу експертів Міноборони, Генштабу ЗС України та країн-членів НАТО, яка розробила проєкт проведення інституційного аудиту професійної військової освіти.

«Інституційний аудит повинен оцінити, чи відповідає якість професійної військової освіти потребам та специфіки сил оборони, інтеграції України в НАТО, та запропонувати практичні рекомендації щодо її покращення у відповідності до кращих методик та передового досвіду держав-країн НАТО», - зазначив представник Міноборони.

За його словами, така діяльність стає початком запровадження системних змін в організації професійної військової освіти за напрямами, які б відповідали потребам ЗСУ, міжнародним стандартам якості підготовки військовослужбовців та була інтегрована у державну систему освіти.

Відео:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-