Проведення велопробігу ветеранів війни “Вшануємо пам’ять захисників України”

Проведення велопробігу ветеранів війни “Вшануємо пам’ять захисників України”

Укрінформ
11 серпня, 11:00 - пресконференція щодо проведення велопробігу ветеранів війни “Вшануємо пам’ять захисників України” 

Організатор: Міністерство у справах ветеранів України.

Учасники: Олександр Терещенко - заступник міністра у справах ветеранів України; Іван Балашов - капітан команди учасників велопробігу, начальник відділу у Закарпатській області Міністерства у справах ветеранів України; Ірина Міхнюк - голова Ради родин загиблих.

Довідково. З 16 по 31 серпня 2020 року Міністерство у справах ветеранів України організовує велопробіг ветеранів війни “Вшануємо пам’ять захисників України” . Велопробіг буде проходити з нагоди Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Ветерани війни планують подолати близько 1 800 км Україною, проїхавши за маршрутом Ужгород – Маріуполь. Вони відвідають наступні міста: м. Стрий, м. Рогатин, м. Тернопіль, м. Хмельницький, м. Вінниця, м. Житомир, м. Київ, м. Лубни, м. Полтава, м. Дніпро, м. Запоріжжя та м. Бердянськ.

Запитання до спікерів приймаються до 16:00 10 серпня за e-mail: v.sisetska@mva.gov.ua, тел.: (044) 278-5577 (Вікторія Сісецька).

Пресконференція транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу www.youtube.com/user/UkrinformTV, а також на сторінці Міністерства у справах ветеранів України: www.facebook.com/mva.gov.ua 

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених законодавством. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

З Ужгорода до Маріуполя пройде велопробіг ветеранів війни з нагоди Дня пам’яті захисників України

Міністерство у справах ветеранів організовує велопробіг ветеранів війни “Вшануймо пам’ять захисників України”, який стартуватиме в Ужгороді, а фінішуватиме в Маріуполі.

Про це повідомив капітан команди учасників велопробігу, начальник відділу у Закарпатській області Міністерства у справах ветеранів Іван Балашов на пресконференції в Укрінформі.

"Ми їдемо для вшанування захисників України, які полягли за нашу державу. В команді нас четверо: два “афганці” та два учасники АТО. У нас є досвід проведення такого заходу в 2016 році з нагоди 25-річчя Незалежності. Я також був тоді ініціатором. Ми зробили цей велопробіг, і я тоді побачив, що це дуже об’єднує людей. За маршрутом бойового руху нас тоді зустрічали ветерани бойових дій, ветерани спорту, молодь", - сказав Балашов.

Він зазначив, що ще однією метою проведення заходу є популяризація ветеранського спорту.

Балашов розповів, що детальний маршрут велопробігу буде розміщений на офіційних сторінках Мінветеранів. За його словами, кожний матиме змогу зустріти та підтримати ветеранів у тих містах, де вони зупинятимуться.

Заступник міністра у справах ветеранів Олександр Терещенко зазначив, що велопробіг стартує 16 серпня в Ужгороді і фінішує в Маріуполі. За його словами, ветерани війни планують відвідати міста Стрий, Рогатин, Тернопіль, Хмельницький, Вінниця, Житомир, Київ, м. Лубни, Полтава, Дніпро, Запоріжжя та Бердянськ.

"Я закликаю всіх українців, ветеранську спільноту, родини загиблих та всіх громадян підтримати цю ініціативу, зустрічати велопробіг у містах. Крім того, я хочу, щоб не лише 29 серпня обмежувались ми тим, що згадуємо загиблих, спілкуємося з родинами загиблих. А щоб це відчуття і ця пам'ять була з нами завжди", - додав Терещенко.

Як повідомлялося, в Україні 29 серпня відзначатимуть День пам'яті загиблих в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави.

Цей пам'ятний день встановив 24 серпня 2019 року Президент Володимир Зеленський. Дата приурочена до дня найбільших втрат української армії на Донбасі - дня виходу з оточення в Іловайську 29 серпня 2014 року.

Відео заходу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-