Сучасний стан і проблеми антикорупційної діяльності у сфері оборони

Сучасний стан і проблеми антикорупційної діяльності у сфері оборони

Укрінформ
29 травня, 11:00 - онлайн-брифінг на тему: «Сучасний стан і проблеми антикорупційної діяльності у сфері оборони»

Організатор: Міністерство оборони України.

Спікер: полковник юстиції Вадим Приймак – начальник Управління з питань запобігання та виявлення корупції Міністерства оборони України.

Онлайн-брифінг транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У Міноборони зосередилися на боротьбі з корупцією у фінансово-економічній сфері – представник МО

Міністерство оборони працює над виявленням та усуненням корупційних ризиків у фінансово-економічній діяльності відомства.

Про це заявив начальник Управління з питань запобігання та виявлення корупції Міністерства оборони України, полковник юстиції Вадим Приймак на онлайн брифінгу в Укрінформі.

«Основним вектором антикорупційної роботи є виявлення та усунення корупційних ризиків в першу чергу в фінансово-економічній сфері діяльності Міністерства оборони», - сказав Приймак.

За його словами, з початку 2020 року уповноваженими підрозділами з питань запобігання корупції було проведено 105 попередніх перевірок повідомлень про можливі факти вчинення корупційних чи пов’язаних з корупцією правопорушень, службових перевірок та розслідувань, а також заходів контролю за дотриманням вимог законодавства щодо врегулювання конфлікту інтересів.

Зокрема, досліджувались питання наявності корупційних ризиків у сфері будівництва об’єктів житлово-казарменого фонду. За результатами, встановлені факти порушень антикорупційного законодавства та нанесення збитків державі на суму понад 2,5 млн грн. (м. Слав’янськ та м. Бахмут). Матеріали направлені до Державного бюро розслідувань, досудове слідство триває, зазначив Приймак.

Також досліджували нецільове використання коштів під час створення виробництва з ремонту та виготовлення боєприпасів; законності прийняття рішень щодо розподілу службового житла; якості елементів речового забезпечення, зокрема бронежилетів “Корсар М3с1-4”; нецільового використання земель оборони та незаконної передачі об’єктів незавершеного будівництва; затримки в будівництві об’єктів Військово-Морських Сил; корупційних ризиків у діяльності Концерну та філій “Військторгсервіс”.

"За результатами виявлено факти порушення Антикорупційного законодавства та нанесення збитків державі. Сума збитків уточнюється, а матеріали службового розслідування будуть направлені до правоохоронних органів; відновлення боєздатності та постачання бронетехніки до ЗСУ. Встановлено факт незаконних оборудок, пов’язаних з розкраданням державних коштів на суму понад 2,3 млн грн. За результатами перевірки матеріали направлено до ДБР, відкрито кримінальне провадження, слідство триває», - розповів Приймак.

За його словами, загалом у 2020 році до правоохоронних органів передано 130 матеріалів про корупційні та пов’язані з ними правопорушення, з них – 15 кримінальних та 115 адміністративних.

Він також повідомив про діджиталізацію антикорупційної діяльності Міноборони.

Так цього року в умовах карантинних обмежень антикорупційні курси переведено в онлайн-формат дистанційного навчання і за 5 місяців 2020 року проведено 27 навчальних антикорупційних заходів, де підготовлено 765 осіб. Також створено додаткові можливості для подання викривачами повідомлень про факти корупції.

«Після впровадження на початку 2020 року інтерактивних плакатів на антикорупційну тематику із застосуванням QR-кодів, на 67% збільшилася кількість повідомлень, здійснених викривачами у порівнянні з аналогічним періодом минулого року», - зазначив представник Міноборони.

Відео:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-