Історія Комісії державних нагород та геральдики з 1992 до 2020 року

Історія Комісії державних нагород та геральдики з 1992 до 2020 року

Укрінформ
15 травня, 12:00 - онлайн-брифінг на тему: «Історія Комісії державних нагород та геральдики з 1992 до 2020 року»

Спікер: Олександр Сопов - автор десяти знаків державних нагород, директор ВТО «Орден».

Онлайн-брифінг транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Нагородна система в Україні занепадає через діяльність Комісії держнагород і геральдики - експерт

В Україні не потрібна Комісія державних нагород і геральдики в тому вигляді, в якому вона існує нині.

Таку думку висловив Олександр Сопов - автор десяти знаків державних нагород, директор виробничо-творчого об'єднання «Орден» на онлайн-брифінгу в Укрінформі «Історія Комісії державних нагород та геральдики з 1992 до 2020 року».

«У тому вигляді, в якому зараз існує державна Комісія нагород і геральдики, не лише не потрібна, а й глибоко шкідлива. Там поєднані дві функції, які взаємовиключають одна одну. Одні й ті ж люди визначають, кого нагороджувати, і вони ж розвивають й вдосконалюють нагородну справу», - зазначив Сопов.

Він вважає, що Комісія державних нагород і геральдики, як єдина держструктура в Україні, яка займається удосконаленням і розвитком нагородної системи, з цією функцією не справляється.

«Ми на сьомому році війни й досі маємо планочки як замінники державних нагород - за стандартами держави-агресора Росії. І в Україні таких планок має більшість нагород, і це все за законом. І це те, чим повинна була б займатися комісія», - наголосив Сопов.

На його думку, нагородна система України почала занепадати з 2000 року, відколи її намагалися «безсистемно реформувати в ручному режимі» і було випущено безліч погано продуманих нагород, які не здобули всенародного визнання.

«Орден «За мужність III ступеня» – сором України, бо це як осетрина другої свіжості, медаль «За військову службу» і три медалі «За бездоганну службу», якими весь цей час практично ніхто не нагороджувався. Їх зробили, а вони виявилися непотрібними», - заявив Сопов, зазначивши, що таким чином за роки незалежності не було вручено 19 млн виготовлених нагород.

Він вважає, що функції Комісії державних нагород і геральдики треба розділити по різних відомствах.

Як повідомлялося, Комісія державних нагород та геральдики є дорадчим органом, який утворюється при Президентові України для попереднього розгляду питань, пов'язаних із нагородженням державними нагородами України, та забезпечення єдиного підходу до розвитку нагородної та геральдичної справи.

Відео:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-