ДАБІ: реформа чи оптимізація?

ДАБІ: реформа чи оптимізація?

Укрінформ
11 березня, 12:00 - ДАБІ: реформа чи оптимізація?

Організатор: Конфедерація будівельників України.

Модератор:  Лев Парцхаладзе -  президент Конфедерації будівельників України.

Учасники: Олена Шуляк - представник Кабінету Міністрів України у Верховній Раді України, заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування; Андрій Клочко - голова Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування; Олена Костенко - в.о. голови ДАБІ України; Іван Салій - віцепрезидент КБУ, президент Всеукраїнської спілки будівельних матеріалів України; Олексій Кулагін - член Ради директорів КБУ, керуючий власник девелоперської компанії «ОМОКС»; представники Міністерства регіонального розвитку громад та територій України, забудовники, девелопери, представники Державної архітектурно-будівельної інспекції, експерти галузі, народні депутати.

Питання до обговорення:

Проблематика системи державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду.

Проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про оптимізацію органів державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду».

Пропозиції до оптимізації роботи ДАБІ.

Підсумкові матеріали:

Учасники будівельного ринку мають брати участь у розробці реформи ДАБІ - Парцхаладзе

Учасники будівельного ринку спільно з експертами галузі мають брати участь у розробці реформи Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ).

Про це заявив президент Конфедерації будівельників України (КБУ) Лев Парцхаладзе під час круглого столу в Укрінформі.

«Ми готуємо публічне звернення від усіх, щоб це було звернення до Президента і Прем'єр-міністра і нового міністра (громад і територій - ред.). Нас всіх хвилює корупція у ДАБІ. Сьогодні обговорюється реформа ДАБІ, але незрозуміло, хто її автор. Ми за реформу, але ми за те, щоб вона просувалася інституційно, а не кулуарно», - наголосив Парцхаладзе.

Президент Конфедерації будівельників зазначив, що перед тим, як реформувати ДАБІ, потрібно зрозуміти, що саме не працює в цьому органі та змінити його системно, а не точково.

Також пропонується відновити робочу групу з реформування системи державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду.

Як повідомлялося, наприкінці лютого Міністерство розвитку громад і територій України опублікувало проект постанови Кабінету міністрів про реформування ДАБІ. Документ передбачає створення окремих структур - Державної інспекції містобудування та Державного агентства з питань технічного регулювання в містобудуванні і передає їм деякі повноваження діючої ДАБІ. Наприклад, пропонується закріпити архітектурно-будівельний контроль за Державною інспекцією містобудування. Також у міністерстві пропонують створити Державну сервісну службу містобудування.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль 6 березня заявив у вечірньому ефірі телеканалу «Україна», що уряд має намір протягом наступних двох тижнів взятися за реформування Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ).

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-