Презентація європейської освітньої програми “Free Student”

Презентація європейської освітньої програми “Free Student”

Укрінформ
10 лютого, 11:00 - Пресконференція, присвячена європейській освітній програмі “Free Student” 

Організатори: Укрінформ, Громадська організація "Словацько-Українське культурно-освітнє товариство".

Спікери: Міхал Балог - завідувач кафедри Кошицького технічного університету, доцент; Богдан Тока  - координатор програми “Free Student”в Словаччині.

Коротко. Учасники заходу представлять Європейську освітню програму “Free Student”, яка дає можливість безкоштовно навчатися українським студентам в державних університетах Словаччини.

Як повідомляють організатори, завдяки програмі студенти безкоштовно здобувають престижну європейську освіту, а більшість з них отримує стипендію за успішне навчання.

Презентаційні зустрічі з майбутніми студентами та їх батьками будуть проходити з 12 по 15 лютого у Запоріжжі, Харкові, Дніпрі та Києві.

Більше інформації за посиланням: www.free-student-slovakia.orgтел.: +421917609587, 0635478288.

Підсумкові матеріали:

Словацькі виші запрошують на навчання українських абітурієнтів

Словацькі виші запрошують на навчання абітурієнтів з України.

Про можливості навчання, перспективи працевлаштування в Словаччині на пресконференції в Укрінформі розповів завідувач кафедри промислової інженерії та інформатики Технічного університету в Кошице, професор Міхал Балог, повідомляє кореспондент агентства.

“Один з дев’яти факультетів Технічного університету у Кошице — факультет виробничих технологій - проводить підготовку з тих технологій, які зараз вимагаються в сучасному виробництві. У Словаччині знаходяться чотири великих автомобільних підприємства: Volkswagen, Peugeot, Citroën і Kia Motors. Це означає, що в Словаччині зосереджені дуже сильні виробники. Всі ці підприємства потребують добре підготованих інженерів”, - сказав Балог.

За його словами, навчаючись у Технічному університеті в Кошице, студенти мають змогу проходити практику одразу на виробництві. Балог повідомив, що більш ніж 90% випускників ВНЗ влаштовуються працювати за фахом, з багатьма підприємства укладають контракти на останньому році навчання.

Як додав на пресконференції координатор програми Free Student у Словаччині Богдан Тока, Технічний університет у Кошице та інші виші Словаччини завдяки підтримці уряду мають багато спільних міжнародних проєктів та грантових програм. Відтак, студенти можуть навчатися за обміном у ВНЗ європейських країн, зокрема у рамках програм “Еразмус” та “Еразмус+”.

Також можливе продовження навчання після бакалаврату на магістерських програмах, або ж вступ на магістратуру після завершення бакалаврату в Україні.

Серед умов вступу є вимога знання словацької мови, оскільки викладання, за винятком окремих дисциплін, здійснюється словацькою мовою. Тому для абітурієнтів пропонують перед вступом пройти підготовчі курси, які дають змогу опанувати словацьку мову на рівні В1.

“Окрім Технічного університету для українських абітурієнтів також є можливість навчатися на гуманітарних напрямках: перекладачі, менеджмент в сфері туризму, філософія, філологія, соціальна праця, журналістика”, - зазначив Тока.

Він додав, що виші забезпечують іноземних студентів гуртожитками, їхня вартість в місяць може становити до 75 євро. Також студентам надається можливість безкоштовного проїзду громадським транспортом та харчування.

Крім того, 10% кращих студентів можуть отримати стипендію — разову грошову виплату до 1 тис. євро.

Як повідомив Тока, за останні 6 років дії програми Free Student близько 700 українців вступили в університети Словаччини.

Відео з пресконференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-