Презентація V Канівського міжнародного кінофестивалю ім. Ю. Іллєнка

Презентація V Канівського міжнародного кінофестивалю ім. Ю. Іллєнка

Укрінформ
29 січня, 16:00 - Презентація V Канівського міжнародного кінофестивалю ім. Ю. Іллєнка 

Організатори: ГО “КанівФест”; ТОВ «Формат фільм».

Учасники: представники влади, відомі діячі кіноіндустрії, учасники та члени журі кінофестивалю.

Теми до обговорення:

Історія та досягнення кінофестивалю.

Кінофест як результат співпраці громади і влади різних рівнів.

Значимість локальних кінофестивалів для розвитку українського кіно.

Матеріально-технічне забезпечення кінотеатрів: основа для функціонування кінофестивалів.

Довідково. Як повідомляють організатори, Канівський кінофестиваль став надійною платформою для відкриття нових імен, обміну професійним досвідом, розвитку та популяризації кіномистецтва.

Підсумкові матеріали:

У Каневі відбудеться міжнародний кінофестиваль імені Ю. Іллєнка

У місті Канів відбудеться V міжнародний кінофестиваль імені Юрія Іллєнка.

Про це розповіла начальник відділу культури виконавчого комітету Канівської міської ради Оксана Труфанова на пресконференції в Укрінформі.

“Канівський міжнародний кінофестиваль триває вже чотири роки і він відбудеться вп’яте. Розпочався він у 2016 році. Ми хотіли, щоб у нашому місті було щось цікаве та корисне для молоді, і тоді виникла ідея зробити кінофестиваль. У цій справі ми були повними дилетантами, але дуже хотілося зробити щось для міста. І це ще й стало поштовхом для розвитку туризму в місті”, - сказала Труфанова.

Вона зазначила, що наразі вже надійшло більше 3 000 заявок на участь у кінофестивалі зі США, Франції, Індії, Канади, Великої Британії, Італії та України. Фільми змагаються у номінаціях:«Ігровий фільм»;«Документальний фільм»; «Музичний фільм»; «Соціальний фільм»; «Анімаційний фільм».

Тривалість документальних фільмів та «соціальних фільмів», створених у форматі документального кіно, обмежується хронометражем до 30 хвилин. Тривалість фільмів в усіх інших номінаціях визначається форматами повнометражного (90 хвилин) та короткометражного фільму (30 хвилин), виробництва не раніше як за два календарних роки до проведення кінофестивалю.

Якщо фільм іншомовний, обов’язково мають бути субтитри українською мовою.

Також Труфанова розповіла, що, окрім конкурсної програми, на кінофестивалі буде презентуватися фільм Тараса Ткаченка "Чорний ворон".

"У нас дуже цікаві локації в місті Канів. Ми беремо своїм відношенням, і беремо природою, і позитивом. У нас одна локація, де показується конкурсна програма, це міський кінотеатр, а друга локація знаходиться під відкритим небом біля річки Дніпро. І там відбувається позаконкурсна програма", - додала вона.

Цьогоріч кінофестиваль у Каневі проходитиме 1-3 травня.

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-