Зобов’язання держави відповідно до Конвенції ООН про ліквідацію дискримінації щодо жінок

Зобов’язання держави відповідно до Конвенції ООН про ліквідацію дискримінації щодо жінок

Укрінформ
9 січня, 9:30 -  Зобов’язання держави відповідно до Конвенції ООН про ліквідацію дискримінації щодо жінок. Статті 2 та 3 Конвенції

Учасники: Катерина Левченко - Урядова уповноважена з питань гендерної політики; Олена Суслова - голова Інформаційно-консультативного жіночого центру; Елла Ламах - голова ГО «Центр «Розвиток демократії», радниця голови Державного комітету з питань телебачення та радіомовлення України з гендерних питань (на громадських засадах); Олена Уварова - стипендіатка програми Фулбрайт, Національний юридичний університет ім. Ярослава Мудрого; Надія Стефанів - суддя Верховного суду України; Олена Харитонова - к.юр.н., доцентка кафедри кримінального права № 1 Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого; Світлана Войцеховська - народна депутатка України 8-го скликання; представники Міністерства соціальної політики України, Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства юстиції України, Державного комітету з питань телебачення та радіомовлення України.

Довідково. 18 грудня 2019 року виповнилось 40 років з дня ухвалення Генеральною Асамблеєю ООН Конвенції про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок (CEDAW).

Захід проходить за сприяння  Урядової уповноваженої з питань гендерної політики.

Підсумкові матеріали:

Конвенція про ліквідацію дискримінації лишається актуальною для розвитку держполітики щодо рівних прав жінок і чоловіків — Левченко

Конвенція про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок (CEDAW) і після 40 років з дати ухвалення лишається актуальним механізмом для розвитку державної політики щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

Про це сказала Урядовий уповноважений з питань гендерної політики Катерина Левченко під час експертного читання на тему “Зобов’язання держави відповідно до Конвенції ООН про ліквідацію дискримінації щодо жінок. Статті 2 та 3 Конвенції”, що відбулося в Укрінформі

“І після 40 років після свого прийняття Конвенція залишається актуальним живим механізмом, з якого ми можемо черпати чимало ідей, принципів, механізмів для того, щоб розвивати державну політику забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, і працювати для того, щоб зменшувати дискримінацію, і взагалі ліквідувати дискримінацію по відношенню до жінок”, - сказала Левченко.

Водночас вона зауважила, що Конвенція є “невичерпним документом, доторкаючись до якого кожного разу ми знаходимо нові смисли і сенси”.

“Сьогодні наш захід присвячений обговоренню другої та третьої статей Конвенції, які формулюють зобов’язання держави щодо ліквідації дискримінації по відношенню до жінок. І безпосередньо наш захід присвячений зобов’язанню держави. Без сумніву, кожна стаття — стаття про зобов’язання держави, але такі загальні принципи - вони сформульовані в цих перших двох статтях”, - пояснила Левченко.

За її словами, таке обговорення “має сприяти збільшенню розуміння цього документа для різних груп”, а також - застосуванню положень конвенції на практиці.

Левченко нагадала, що 18 грудня 2019 року виповнилось 40 років з дня ухвалення Генеральною Асамблеєю ООН Конвенції про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок (CEDAW). Цю Конвенцію ратифікували понад 190 країн-членів ООН.

Україна приєдналася до Конвенції 19 грудня 1980 року.

Конвенція є міжнародно-правовим документом, який встановлює високі стандарти у сфері прав людини та гендерної політики.

Участь у читаннях взяли також представники міністерств соціальної політики та внутрішніх справ України, громадських організацій, навчальних закладів, Верховного Суду України, тощо.  

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-