Саморегуляція у медіа. Експертне обговорення

Саморегуляція у медіа. Експертне обговорення

Укрінформ
18 грудня, 14:00 - Експертне обговорення на тему: “Саморегуляція у медіа” 

Організатор: Центр демократії та верховенства права.

Учасники: Тарас Шевченко - директор Центру демократії та верховенства права; Антоніна Черевко - медіаексперт, юрист з прав людини; Тарас Петрів - президент Фундації «Суспільність»; Павло Моісеєв - директор з правових питань «Інтерньюз-Україна»; Ігор Розкладай - головний експерт з медійного права Центру демократії та верховенства права; Тетяна Лебедєва - член Комісії з журналістської етики; Роман Головенко - керівник правових проектів Інституту Масової Інформації; Олена Голуб -  експертка Інституту масової інформації, керівниця моніторингового відділу; Людмила Опришко - медіа юристка ГО "Платформа прав людини"; Джилліан МакКормак - директор Internews в Україні; Уляна Фещук - заступник голови Національної ради з питань телебачення та радіомовлення; Вікторія Марченко - керівниця програм розвитку громадянського суспільства та незалежних медіа USAID; Роман Кіфлюк - начальник управління контролю та аналізу телерадіомовлення Національної ради з питань телебачення та радіомовлення; Олександра Павловська -  Internews в Україні.

Коротко. Під час заходу експерти відзначать ключові порушення у медійному просторі, з якими стикнулися Комісія з журналістської етики та Незалежна медійна рада упродовж 2019 року. Також обговорюватимуться можливості ефективної саморегуляції у медійній спільноті України.

Довідково. Незалежна медійна рада, створена наприкінці 2015 року за ініціативи Центру демократії та верховенства права (тоді – Інституту Медіа Права), Інституту Масової Інформації, «Інтерньюз-Україна», ГО «Детектор Медіа» (тоді – ГО «Телекритика») та Фундації «Суспільність» – це орган саморегулювання у сфері медіа, до складу якого входить 15 членів – авторитетних журналістів та громадських активістів, які мають ґрунтовний досвід у медійній сфері.

Детальніше про Незалежну медійну раду читайте за посиланням: https://mediarada.org.ua/.

Підсумкові матеріали:

Комісія з журналістської етики цьогоріч отримала понад 50 скарг — Лебедєва

Комісія з журналістської етики у 2019 році отримала понад 50 скарг.

Про це повідомила член комісії Тетяна Лебедєва під час експертного обговорення на тему “Саморегуляція у медіа”, що проходить в Укрінформі.

“Щодо Комісії журналістської етики... У 2019 році більш ніж 50 скарг... Дуже активно комісія працювала під час виборів. Це був спільний проєкт руху “За відповідальні вибори”, і комісія взяла на себе роль оцінювання порушень і виборчого законодавства, і етики журналістами”, - сказала Лебедєва.

За її словами, за результатом розгляду скарг ухвалено 18 рішень під час виборчої президентської кампанії та 8 рішень під час парламентської кампанії.

“І хочу сказати, що вже ми дуже уважно дивимося на зворотний зв’язок — тобто, як медіа реагують на наші скарги. Якщо раніше було так, що ми просто виписували і розміщували на сайті, зараз ми комунікуємо з тими, проти кого розглядали скаргу”, - зауважила Лебедєва.

Вона також наголосила, що Комісія з журналістської етики не лише розглядає скарги, а й популяризує професійні етичні стандарти.

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-