Початок роботи ГО “Громадська рада з питань культури, молоді та спорту України”: ініціативи та завдання

Початок роботи ГО “Громадська рада з питань культури, молоді та спорту України”: ініціативи та завдання

Укрінформ
16 грудня, 13:00 - Презентація та початок роботи ГО “Громадська рада з питань культури, молоді та спорту України

Організатори: ГО “Спільна Перемога”; ГО “Громадська рада з питань культури, молоді та спорту України” за підтримки Міністерства культури молоді та спорту України та Укрінформу.

Учасники: Валерія Іваненко - директор ГО “Громадська рада з питань культури, молоді та спорту України”, лауреат премії «Людина року», президент МКФ “Бархатний сезон”, засновник телеканалів “ТОНІС”, “Тет” та “SCI”; Артем Колюбаєв - продюсер, співзасновник ГО “Громадська рада з питань культури, молоді та спорту України”; Володимир Бульба – співзасновник ГО “Громадська рада з питань культури, молоді та спорту України” та ГО «Спільна Перемога», громадський діяч, письменник, продюсер, майстер спорту міжнародного класу; Іван Степурін – директор видавництва “Саміт-Книга”, секретар ГО “Громадська рада з питань культури, молоді та спорту України”; Олександр Соколинський - співзасновник ГО “Спільна Перемога”; Валентин Щербачев — член Національної спілки журналістів України, спортивний журналіст, засновник Національного реєстру рекордів України та Worldwide Ukrainian Sports Agency; Михайло Зав’ялов - президент Національної ліги професійного боксу України; Римма Зюбіна – актриса театру та кіно; Галина Яблонська - народна артистка України, Посол миру, повний кавалер ордену княгині Ольги; Ірина Батько-Ступка – продюсер, директор Київської академічної майстерні театрального мистецтва «Сузір'я»; Олег Мандзюк — президент федерації кікбоксингу України; Влад Сотніков – продюсер ФК “Маестро”, заслужений діяч мистецтв України; Світлана Легка – генеральний директор “Укртурконцерт”; Олександр Абраменко – олімпійський чемпіон; Яна Клочкова – чотирикратна олімпійська чемпіонка; Сергій Куліда - головний редактор газети «Літературна Україна»; Юрій Юрченко – адвокатське бюро «Юрченко Юрій та партнери»; Дмитро Чистяк - міжнародний секретар Європейської академії мистецтв, наук та літератури, письменник; Дмитро Дроздовский - кандидат філологічних наук, критик, письменник; Карл Куяс - ведучій журналіст Deutsche Welle TV; представники Міністерства культури, молоді та спорту.

Питання до обговорення:

Ініціювання проведення Всеукраїнського форуму діячів культури та спорту.

Відкриття музею українському художнику Івану Марчуку.

Створення інформаційної платформи про діяльність «Громадської ради з питань культури та спорту» на базі «Щербачев ТВ» , залучення інших інформаційних майданчиків.

Пропозиція започаткувати День українського боксу.

Довідково. ГО “Громадська рада з питань культури, молоді та спорту України” - платформа для відкритого обговорення та пошуку конструктивних шляхів для розв'язання важливих питань за участю відомих діячів культури та спорту України.

Основні завдання ГО «Громадської ради з питань культури та спорту»:

Створення незалежного консультаційного об’єднання, спрямованого на підтримку державної політики України в напрямку розвитку культури та спорту.

Сприяння розвитку громадської дипломатії в країні.

Виявлення сучасних напрямів державної культурної політики в Україні, розробка концептуальних засад загальнодержавної програми підтримки розвитку суб'єктів сфери культури та спорту в Україні.

Організація та проведення власних спортивних, культурно-мистецьких та просвітницьких заходів.

Додаткова інформація за тел.: +380960121277, e-mail: tieline@ukr.net (Володимир Бульба). 

Підсумкові матеріали:

ГО "Громадська рада з питань культури, молоді та спорту України" розпочала роботу

ГО “Громадська рада з питань культури, молоді та спорту України” повідомила про початок своєї роботи.

Презентація нової Громадської ради відбулася під час круглого столу в Укрінформі.

“В країні нова влада, в країні багато нових керівників міністерств, відомств. І нині всі ми опинилися в непростій ситуації, тому що потрібно вирішувати питання, які не можна відкласти на довгостроковий час — ні в спорті, ні в театральній діяльності, ні в кінематографічній діяльності. Тому нам необхідна координація наших сил, думок, нам треба розмовляти один з одним. І тому ми вирішили створити таку раду, де зможемо спілкуватися, концентруватися на тих питаннях, які треба вирішувати не завтра, а сьогодні. І ті питання і наші пропозиції ми будемо намагатися донести якомога скоріше і ближче до влади”, - сказала директор ГО “Громадської ради з питань культури, молоді та спорту України”, лауреат премії «Людина року», президент МКФ “Бархатний сезон”, засновник телеканалів “ТОНІС”, “Тет” та “SCI” Валерія Іваненко.

Зокрема, співзасновник ГО “Громадської ради з питань культури, молоді та спорту України” та ГО «Спільної Перемоги», громадський діяч, письменник, продюсер, майстер спорту міжнародного класу Володимир Бульба розповів про завдання нової Громадської ради.

“Принципи, на яких базується наша новостворена Громадська рада — це незалежність, ефективність, довіра та креативність. Можливо ми одна з небагатьох, або єдина Громадська рада, яка дійсно є незалежною. Ми не є проєктом якоїсь політичної партії, не є проєктом олігархічних сил, не є замовленням політичних інституцій, міністерства чи президента. Наша Громадська рада — це продовження дій, які ми останні роки робили, і багато проєктів ми вже реалізовували спільно”, - сказав Бульба.

ГО “Громадська рада з питань культури, молоді та спорту України” - платформа для відкритого обговорення та пошуку конструктивних шляхів для розв'язання важливих питань за участю відомих діячів культури та спорту України.

Основними завданнями ГО «Громадської ради з питань культури та спорту» є: створення незалежного консультаційного об’єднання, спрямованого на підтримку державної політики України в напрямку розвитку культури та спорту; сприяння розвитку громадської дипломатії в країні; виявлення сучасних напрямів державної культурної політики в Україні, розробка концептуальних засад загальнодержавної програми підтримки розвитку суб'єктів сфери культури та спорту в Україні; організація та проведення власних спортивних, культурно-мистецьких та просвітницьких заходів.

В Укрінформі у понеділок відбулося перше засідання Громадської ради з питань культури, молоді та спорту України.

Під час "круглого столу" чемпіон зимової Олімпіади-2018 з фристайлу (лижна акробатика) Олександр Абраменко, зокрема, торкнувся питань фінансування спортивної галузі, стахування та меценетства.

"Підтримую загальну думку громадської ради щодо того, що розвиватися мають не лише професійний спорт та спорт вищих досягнень, але й так звана первинна ланка. Часто буває так, що талановитим атлетам на початку кар'єри немає де тренуватися, вони не отримують фінансування від міністерства, важливий також аспект - меценатство. Упевнений, воно дасть змогу багатьом займатися улюбленим видом спорту. З приводу страхування, яке в нас існує, скажу, що навіть ми, професійні спортсмени, не завжди захищені під час тренувань, змагань та зборів. Страховка не покриває усіх ризиків. Зробимо все, щоб вирішити ці питання", - заявив Абраменко.

Відомий український спортивний юрист Юрій Юрченко, керівник адвокатського бюро "Юрченко Юрій та партнери", наголосив на тому, що держава повинна оперативніше приймати закони, які стосуються спортивної галузі. Крім того, на його думку, український спорт має бути автономним.

Громадська рада з питань культури та спорту під час сьогоднішнього засідання також ініціювала проведення Всеукраїнського форуму діячів культури та спорту, відкриття музею українського художника Івана Марчука, запропонувала започаткувати в нашій державі День українського боксу тощо.

Додамо, що ГО “Громадська рада з питань культури, молоді та спорту України” є платформою для відкритого обговорення та пошуку конструктивних шляхів для розв'язання важливих питань за участю відомих діячів культури та спорту.

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-