Впровадження гендерних політик в українських вищих навчальних закладах

Впровадження гендерних політик в українських вищих навчальних закладах

Укрінформ
11 грудня, 11:00 - Впровадження гендерних політик в українських вищих навчальних закладах

Організатор: Асоціація жінок-юристок України "ЮрФем".

Учасники: Христина Кіт - голова «Асоціації жінок-юристок України «ЮрФем», кандидатка юридичних наук; Олеся Бондар - директорка Українського жіночого фонду; Катерина Левченко - Урядова уповноважена з питань гендерної політики; Ярина Волошин - керівниця проєкту, менеджерка проєктів Асоціації жінок-юристок України "ЮрФем"; Олена Масалітіна - експертка, радниця міністерки освіти і науки України, кандидатка філологічних наук.

Довідково. Асоціація жінок-юристок України «ЮрФем» реалізовує проєкт, спрямований на актуалізацію теми сексуальних домагань у ВНЗ і побудови безпечних просторів.

Проєкт має назву «Актуалізація питання сексуальних домагань у ВУЗах». Він покликаний привернути увагу до проблеми сексуальних домагань та сексуального насильства в академічному середовищі та створити алгоритми, які можуть застосовувати ВНЗ, щоб попереджувати та запобігати такі випадки.

Результати опитування студентів, проведене в рамках проєкту, показує проблему толерації насильства та сексизму, в тому числі в університетських спільнотах.

Проєкт "Актуалізація проблеми сексуальних домагань у ВНЗ України" реалізовується Асоціацією жінок-юристок України "ЮрФем" за підтримки МБФ "Український жіночий фонд".

Підсумкові матеріали:

Експерти заявляють, що випадки сексуальних домагань у ВНЗ найчастіше замовчують

Асоціація жінок-юристок України реалізовує проєкт із впровадження гендерних політик в українських вищих навчальних закладах, спрямований на актуалізацію теми сексуальних домагань у ВНЗ.

Про це повідомила голова “Асоціації жінок-юристок України “ЮрФем” Христина Кіт під час засідання круглого столу в Укрінформі.

За її словами, ідея підняти таку тему питання виникло, бо упродовж року до Асоціації зверталися студенти, які зіштовхнулися із такими домаганнями та просили допомоги у складній ситуації. Таких випадків є багато, додала голова “ЮрФем”.

Керівниця проєкту, менеджерка проєктів Асоціації жінок-юристок України "ЮрФем" Ярина Волошин продемонструвала результати анонімного опитування, відповідно до яких “більшість респондентів вказували, що якщо відбувалося сексуальне домагання, то про це знали оточуючі. Але на наступне питання щодо того, чи була реакція, відповідь зазвичай була негативною”.

Директорка Українського жіночого фонду, кандидатка юридичних наук Олеся Бондар наголосила, що тему сексуального домагання в Україні досі замовчують. "Але ж ми повинні пам'ятати про те, що це злочин, який складно довести, про який складно говорити, особливо у таких ситуаціях, як це відбувається у вищих навчальних закладах, де одна людина фактично перебуває у залежності від іншої”, - підкреслила вона.

Урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко запевнила у своїй готовності допомагати експертам впроваджувати напрацьовані ними рекомендації. “Я готова разом із вами сприяти розповсюдженню цих рекомендацій й ми можемо обговорювати ці практичні речі”, - сказала вона.

Радниця міністра освіти і науки України, кандидат філологічних наук Олена Масалітіна наголосила, що проєкт “Актуалізація питання сексуальних домагань у ВУЗах" покликаний привернути увагу до проблеми сексуальних домагань та сексуального насильства в академічному середовищі та створити алгоритми, які можуть застосовувати ВНЗ, щоб попереджати такі випадки.

Проєкт реалізовується Асоціацією жінок-юристок України "ЮрФем" за підтримки МБФ "Український жіночий фонд”.

Відео заходу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-