Економічна адаптація колишніх військовослужбовців до мирного життя. Поширення успішних практик

Економічна адаптація колишніх військовослужбовців до мирного життя. Поширення успішних практик

Укрінформ
11 грудня, 15:00 - Економічна адаптація колишніх військовослужбовців до мирного життя. Поширення успішних практик 

Організатор: Всеукраїнська громадська організація «Об'єднання дружин і матерів бійців учасників АТО» за підтримки Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

Учасники: Наталія Московець – голова правління ВГО «Об’єднання дружин і матерів бійців учасників АТО»; Олександр Терещенко - заступник міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України; Вікторія Кравчук – радник міністра оборони України; Інна Бондіні – начальник управління надання послуг департаменту реалізації політики зайнятості, Державна служба зайнятості; Сергій Худобін - Український союз промисловців і підприємців; Володимир Паращук — Головне управління воєнізованої охорони ПАТ «Укрзалізниця»; Людмила Кучеренко - АТ КБ «ПРИВАТБАНК»; Андрій Ільченко – ветеран, тренер проєкту «Ветерани: від діалогу до працевлаштування»; Наталія Шуба – ГО «Комплексна психологічна допомога»; родини загиблих і ветеранів з різних регіонів; представник Міністерства оборони України.

Питання до обговорення:

Результати дворічного проєкту ВГО «Об’єднання дружин і матерів бійців учасників АТО».

Презентація дослідження проведеного в рамках проєкту стосовно економічної адаптації військовослужбовців до мирного життя.

Обговорення пропозицій з покращення процесу переходу військовослужбовців ЗСУ до цивільного життя: супровід військовослужбовця працівниками служби зайнятості з початком контракту і до звільнення, вдосконалення системи територіальної оборони.

Проблеми соціального захисту родин військовослужбовців в регіонах: шляхи їх подолання.

Коротко. Матері загиблих військовослужбовців, які є членами Всеукраїнської громадської організації «Об’єднання дружин і матерів бійців учасників АТО» звернуться  до народних депутатів з проханням розглянути питання підвищення пенсій для родин загиблих.

Як повідомляють організатори, на сьогодні пенсійне забезпечення батьків загиблих під час бойових дій на сході України складає близько двох прожиткових мінімумів - 3500 грн в місяць.

Довідково. Два роки поспіль ВГО «Об’єднання дружин і матерів бійців учасників АТО» реалізовував проєкт «Ветерани: від діалогу до працевлаштування» за фінансової підтримки Міністерства у справах ветеранів України. Проєкт було спрямовано на боротьбу з наслідками того, що військовослужбовці не знайшли себе у цивільному житті і залишилися у воєнному стані.

Підсумкові матеріали:

Формування позитивного образу ветерана має бути на рівні державної політики - Терещенко

Формування позитивного образу ветерана має впроваджуватись на рівні державної політики.

Так зазначив під час пресконференції "Економічна адаптація колишніх військовослужбовців до мирного життя" в Укрінформі заступник Міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та ВПО Олександр Терещенко, повідомляє кореспондент агентства.

"Позитивний образ ветерана - такою має бути державна політика. Ми хочемо відпрацювати, щоб це не було хаотично, а щоб ми цілеспрямовано розповідали про ветеранів успішних і не виникала загроза,що ми усі "контужені", що ми ходимо усі з гранатами", - заявив він.

Терещенко зауважив, що над створенням позитивного іміджу ветеранів наразі успішно працюють в громадському секторі, в тому числі, за фінансової пдітримки міністерства.

"Хотів би сказати, що на початку наступного року ми зробимо підсумкову зустріч усіх, хто проводив проекти і тих, хто виграв новий конкурс, щоб ми всі сіли і обговорили, які були мінуси, що було не так. На моє переконання, ми всі тут працюємо в одній зв'язці, в одній команді", - відмітив заступник міністра.

Він наголосив, що напрямок фінансування громадських організацій вважає "надважливим", оскільки саме громадські організації оперативно "втілюють нові проекти, розробляють нові методики щодо реабілітації та працевлаштування" - в той час як на рівні держави подібна робота потребує на те більше часу.

"Ми допустили до участі в конкурсі не лише всеукраїнські організації, а і будь-які організації, які втілюють всеукраїнські проекти. І у нас в 2020 році, не 29 заявок подали, як в минулому році, а 55...Саме громадські організації мають доповнювати, а, можливо і вести вперед політику міністерства", - додав Терещенко.

Як повідомлялось, ветеранські громадські організації зможуть отримати державну фінансову підтримку незалежно від наявності статусу всеукраїнських - відповідні зміни до Постанови КМУ №156 були прийняті під час засідання уряду 4 грудня 2019 року.

Таким чином ветеранські громадські об’єднання, які планують реалізовувати проєкти, організовувати заходи, програми для ветеранів, їхніх родин та ті, що сприяють формуванню образу ветерана та вшануванню пам’яті загиблих захисників, зможуть претендувати на державне фінансування своїх ініціатив.

Як повідомили у Міністерстві у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та ВПО, на реалізацію цієї програми в 2020 році передбачено понад 15 мільйонів гривень.

Відео заходу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-