Загальне охоплення послугами охорони здоров’я (UHC2019) в Україні

Загальне охоплення послугами охорони здоров’я (UHC2019) в Україні

Укрінформ
11 грудня, 10:00 - Загальне охоплення послугами охорони здоров’я (UHC2019) в Україні

Організатор: Спілка захисту прав пацієнтів “Здоров’я нації”.

Учасники: Олександр Шміло - голова правління ГОІ «Всеукраїнське товариство гемофілії»; Віктор Сердюк - президент Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів; Віталій Руденко - голова правління БО “Українці проти туберкульозу”; Михайло Берлін - член правління Всеукраїнської асоціації жертв ДТП.

Питання до обговорення:

Привернення уваги до необхідності забезпечення права громадян на здоров’я.

Доступність медичної допомоги: порядок денний на 2020-2030 роки.

Консолідація зусиль задля забезпечення загального охоплення послугами охорони здоров'я та сталого фінансування.

Узгодження плану консолідованих дій щодо забезпечення прав пацієнта з огляду на якість, доступність та безпеку надання невідкладної, спеціалізованої медичної допомоги та реабілітації жертв ДТП.

Підсумкові матеріали: 

У Києві відбудеться Веукраїнський конгрес пацієнтів

У четвер, 12 грудня, в Києві відбудеться Всеукраїнський конгрес пацієнтів.

Про це на брифінгу в Укрінформі розповів голова правління БО “Українці проти туберкульозу” Віталій Руденко.

“На Конгресі пацієнтів України будуть розглядатися питання, які стосуються великого комплексу проблем. Ми розглянемо складові реформи охорони здоров'я з багатьох сторін...Будуть питання взаємодії лікаря та пацієнта як складової успішного лікування, необхідність створення загальнодержавної програми боротьби з онкологічними захворюваннями, діабетом, права людей похилого віку на здоров'я, питання підтримки людей з інвалідністю, соціальної підтримки людей, хворих на туберкульоз, права пацієнтів з рідкісними захворюваннями на соціальну та медичну допомогу, протидія викликам туберкульозу”, - сказав Руденко.

Окрім цього, увага буде приділена діям держави в такій сфері, як адвокація інтересів жертв дорожньо-транспортних пригод. Як зазначив на пресконференції член правління Всеукраїнської асоціації жертв ДТП Михайло Берлін, незважаючи на заходи, які проводить держава в сфері попередження наслідків ДТП, в країні спостерігається зростання смертності від аварій та їх наслідків.

“Щорічно від ДТП в Україні гине до 6 тисяч людей, і до 30 тисяч отримують важкі тілесні ушкодження. Ця цифра стабільно збільшується з року в рік. ...Ми хочемо привернути увагу до проблеми високого травматизму та ДТП, показати, які кошти втрачає держбюджет від травматизму. Західні експерти, які працюють в Україні, називають цифру 4, 5 млрд доларів щорічно”, - сказав Берлін.

Ще на Всеукраїнському конгресі будуть розглянуті економічні, демографічні, медичні та правові аспекти дорожньо-транспортних пригод, проблеми лікування та надання допомоги постраждалим внаслідок ДТП. Буде розглянутий досвід Харківської області в організації служби екстреної допомоги постраждалим внаслідок ДТП та питання соціальної допомоги учасникам дорожнього руху, які отримали травми чи стали інвалідами внаслідок аварій.

Окремо будуть розглянуті питання захисту прав постраждалих у ДТП.

Також, як повідомив Руденко, буде запропонований проєкт закону про права пацієнтів.  

Відео з пресконференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-