Національні телевізійні дебати: обговорення суспільно важливих тем з молоддю Луганської та Донецької областей

Національні телевізійні дебати: обговорення суспільно важливих тем з молоддю Луганської та Донецької областей

Укрінформ
10 грудня, 11:00 - Національні телевізійні дебати: обговорення суспільно важливих тем з молоддю Луганської та Донецької областей

Організатори: Міністерство інформаційної політики України; Програма розвитку ООН.

Експерти - журі дебатів: Андрій Куликов - журналіст та радіоведучий; Людмила Василенко - завідувачка сектору з питань європейської інтеграції Міністерства інформаційної політики України; Віктор Литвінов - завідувач сектору інформаційної реінтеграції Криму та Донбасу; Анна Борова - представниця Програми ООН з відновлення і побудови миру (UN RPP); Світлана Фоміна - директорка Державного центру реабілітації людей з інвалідністю «Донбас» м. Краматорськ; Ольга Донець – голова ГО «Донецькій молодіжний дебатний центр».

Коротко. Програма розвитку ООН спільно з Міністерством інформаційної політики представлять лідерів дебатного руху Сходу України та дебатний підсумковий раунд заходу «Лабораторія телевізійних дебатів».

Учасники заходу узагальнять інформацію про дебатну Лабораторію, що відбувалась в Донецькій та Луганській областях протягом декількох заходів-модулів в жовтні-грудні 2019 року. Юні дебатери знаходили різноманітні рішення серйозним проблемам, таких як: формування культури гендерної рівності, забезпечення прав всіх верст населення та активізація громади заради вирішення проблем та підвищення рівня життя в Донецькій та Луганській областях.

Підсумкові матеріали: 

У Києві відбулася фінальна дебатна гра з молоддю Луганської та Донецької областей

У Києві відбулися фінальні телевізійні дебати з молоддю Луганської та Донецької областей.

Дебати проходили в Укрінформі відповідно до програми "Лабораторія телевізійних дебатів".

“Лабораторія телевізійних дебатів" - це такого формату навчання, яке закінчується практиками. І ми придумали цей формат, щоб поєднати дебатну майстерність саме з виступами на телеканалах, публічних платформах, діалогових платформах. Для того, щоб формувалися навички аргументованої майстерності. Наша загальна мета - щоб ви могли своєю майстерністю адвокатувати та лобіювати питання тих громад, які ви тут представляєте”, - сказала перед грою представниця Програми ООН з відновлення і побудови миру (UN RPP) Анна Борова.

Вона зазначила, що "Лабораторія телевізійних дебатів" працювала в декілька модулів, під час яких молодіжні лідери та молоді державні службовці формували навички комунікації й аргументації.

Завідувачка сектору з питань європейської інтеграції Міністерства інформаційної політики Людмила Василенко зауважила, що культура дебатів і культура діалогу сьогодні не так розвинута, як мала би бути.

"В епоху постправди, коли емоційна складова переважає, надзвичайно важливо доносити свою думку, і не те, що ви думаєте, а чому ви саме так думаєте. І дотримуватися причинно-наслідкових аргументів - це, фактично, така майстерність, яка сприяє розвитку громади, розвитку суспільства, розвитку діалогу в суспільстві", - сказала вона.

За словами журналіста та радіоведучого Андрія Куликова, дуже важливо доносити до людей з Луганської та Донецької області інформацію про справжні проблеми, які існують сьогодні. "При цьому не прикрашаючи нашу дійсність, а вміючи пояснити чому сталися такі обставини, і як нам разом з цього виходити", - додав він.

Під час фінальних дискусій юні учасники дебатів знаходили різноманітні рішення серйозних проблем, таких як формування культури гендерної рівності, забезпечення прав усіх верств населення, активізація громади заради вирішення проблем та підвищення рівня життя в областях.

Публічні дебати проходили за зразком парламентських дебатів британського формату, який дозволяє вислухати думку кожного гравця, доводить, що кожна думка чи ідея мають право на існування, а також передбачає розробку плану дій щодо вирішення конкретної проблеми.

Організаторами програми "Лабораторія телевізійних дебатів" є Програма ООН із відновлення та розбудови миру, ГО «Донецький молодіжний дебатний центр», Міністерство культури, молоді та спорту України та Фундація «Суспільність».

Відео з пресконференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-