Виробництво спецтканин для військових: головний біль та хвороби для жителів м. Богуслав

Виробництво спецтканин для військових: головний біль та хвороби для жителів м. Богуслав

Укрінформ
10 грудня, 13:00 - Виробництво спецтканин для військових: головний біль та хвороби для жителів м. Богуслав

Організатор: МБО "Екологія-Право-Людина".

Учасники: Анна Скороход - народний депутат України; Аркадій Карпенко - депутат Богуславської міської ради;  Валентина Ткач - жителька м. Богуслав; Влас Березовий -   житель с. Дешки,  Богуславський район; Олег Якимчук - юрист.

Коротко. Учасники пресконференції повідомлять про діяльність ВП «Темп-3000» та ТзОВ «Торговий дім «Богуславський текстиль» у м. Богуслав, які розміщуються на відстані 12 метрів від житлових будинків, чим отруюють життя та побут жителів шкідливими викидами від хімікатів для обробки тканин.

Як зазначають організатори, умови праці на підприємстві не відповідають вимогам щодо безпеки,  працівники не отримують індивідуальних засобів захисту.

Крім цього, підприємство ТзОВ «Торговий дім «Богуславський текстиль» скидає в міську каналізацію понаднормативно забруднені стічні води, не будуючи локальні очисні споруди.

Жителі міста з’ясували, що вода у крані, яку постачає КП “Богуславводоканал” не відповідає вимогам до питної води. Було  виявлено бактеріологічне забруднення,  перевищення по амонію.

Учасники заходу звернуться до влади з проханням привести підприємницьку діяльність до екологічних та санітарних норм.

Підсумкові матеріали: 

Жителі Богуслава скаржаться на погану екологічну ситуацію в місті

Мешканці міста Богуслав Київської області зібрали 227 підписів під зверненням до центральних і місцевих оганів влади щодо приведення ситуації в місті до екологічних та санітарних норм.

Про це в Укрінформі розповіла жителька міста Богуслав Валентина Ткач під час пресконференції щодо екологічної ситуації в місті через роботу місцевої текстильної фабрики ВП "Темп-3000", повідомляє кореспондент агентства.

“Ми звертаємося з проханням привести підприємницьку діяльність до екологічних та санітарних норм. За збереження нашої екології в місті зібрали 227 підписів", - сказала Ткач.

Вона розповіла, що підприємство, розташоване на відстані 12 метрів від житлових будинків, отруює повітря та воду шкідливими викидами диму та хімікатами для обробки тканин.

“Ми не проти, щоб фабрика працювала, тому що це потрібно для держави і робочі місця для наших мешканців. Але не за рахунок того, щоб нас отруювали. Тому ми хочемо вирішити питання відповідно до закону”, - підкреслила вона.

Народний депутат України Анна Скороход розповіла під час пресконференції, що наразі вже видано припис екологічної інспекції щодо усунення порушень та проведення досліджень щодо викидів забруднюючих речовин в місті внаслідок роботи підприємства.

Укрінформ звернувся до підприємства ВП "Темп-3000" із запитом про коментар щодо екологічної ситуації в місті Богуславі.

У Богуславі (Київська область) проживає понад 17 тис людей.

Відео з пресконференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-