“Дунаю мій”. Презентація музичної збірки

“Дунаю мій”. Презентація музичної збірки

Укрінформ
12 грудня,  15:00 - презентація музичної збірки “Дунаю мій”

Організатор: Громадська спілка «Творче патріотичне об’єднання «Музичний батальйон».

Учасники: Микола Сікора - автор ідеї та музичний упорядник збірки, заслужений діяч мистецтв України, професор; Оксана Фещак - керівник ДП «Державна дирекція міжнародних конкурсів та мистецьких програм  «АРТ-Україна»; Олег Шупляк - заслужений художник України; Оксана Пономарьова - координатор проєкту; Валерій Суботін - голова правління ГС «Музичний батальйон»; Віктор Кривенко - голова Народного руху України; Таїса Паращук - модератор.

Довідково. У жовтні 2019 року було видано музичну збірку українських народних пісень – співаник «Дунаю мій».

Чи не вперше в Україні громадська організація започаткувала збір первинного пісенного матеріалу, видання співаника з клавірами, його безкоштовну передачу до музичних закладів різних ступенів та проведення пісенного конкурсу, учасниками якого є всі регіони України. Умовою участі у конкурсі є виконання пісень, що ввійшли до збірки.

Збірка вже отримала перші схвальні відгуки від педагогічних колективів музичних закладів. До її створення  долучилися видатні українські постаті - Дмитро Павличко, Іван-Ярослав Гамкало, Олег Шупляк, члени Національної спілки композиторів України.

Співаник виданий за фінансової підтримки Міністерства культури України.

Громадська спілка «Творче патріотичне об’єднання «Музичний батальйон» -  волонтерське об’єднання українських музикантів та поетів, які з 2014 року підтримують бійців Збройних сил України та добровольчих батальйонів на Сході України.

Контактний тел.: (097) 182-25-75 (Пресслужба ГС “Музичний батальйон”).

Підсумкові матеріали:

У Києві презентували збірку українських народних пісень «Дунаю мій»

В Укрінформі відбулася презентація збірки українських народних пісень з клавірами «Дунаю мій».

Про це повідомляє кореспондент агентства.

“Цей проєкт був для мене викликом і одночасно дуже цікавим досвідом. Ідея виникла давно і втілювалася неодноразово в попередніх співаниках. Але цей співаник обіцяв стати особливим. Він повністю благодійний, проєкт передбачав передачу цих співаників безкоштовно у різноманітні музичні заклади I-IV ступенів, а також вищі навчальні музичні заклади у всіх регіонах України”, - розповіла координатор проєкту Оксана Пономарьова.

Робота над виданням тривала понад три роки, воно містить ілюстрації відомого художника Олега Шупляка. "У результаті ми отримали дуже змістовну музичну збірку", - зазначила Пономарьова.

За її словами, збірка вже отримала перші схвальні відгуки від педагогічних колективів музичних закладів 1-4 ступенів, і ці відгуки свідчать про значущість творчого доробку великої команди фахівців проєкту для розвитку української музичної культури.

Пономарьова висловила сподівання, що збірка стане потужним інструментом для підготовки дітей до професіональної музичної кар’єри.

Збірка виходить накладом у 1000 примірників. До її створення долучилися такі видатні українські митці, як Дмитро Павличко, Іван-Ярослав Гамкало, Олег Шупляк, члени Національної спілки композиторів України.

Організатором всеукраїнського благодійного проєкту та всеукраїнського пісенного конкурсу «Дунаю мій» є Громадська спілка «Творче патріотичне об’єднання «Музичний батальйон».

Співаник видано за фінансової підтримки Міністерства культури України.

Відео заходу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-