Сліпий… Та ще й безробітний?!

Сліпий… Та ще й безробітний?!

Укрінформ
21 листопада? 10:30  - Сліпий… Та ще й безробітний?!

21 листопада о 10:30  відбудеться пресконференція на тему: «Сліпий… Та ще й безробітний?!»  (Зала 2).

Організатори: Укрінформ, Київська міська організація  Українського товариства сліпих (УТОС).

Учасники: Михайло Новосецький – голова правління Київської міської організації УТОС; Олександр Вінковський – директор Київського УВП № 2 УТОС; Віктор Геля – директор Обухівського УВП УТОС.

Коротко. Стрімка зміна чинного законодавства України, схоже, торкнеться тепер і Українського товариства сліпих. Нульову ставку на податок на додану вартість майже для 60 спеціалізованих підприємств УТОС пропонують з Нового 2020 року анулювати. Це несе загрози тисячам працівників – громадянам України з вадами зору. Чи почує влада незрячих? Чи стануть вони ще й безробітними?

Довідково. Всеукраїнська громадська організація «Українське товариство сліпих» об’єднує в своїх лавах майже всіх громадян України з глибоким враженням зору. Це 24 обласні організації, 141 міжрайонні первинні організації, 60 спеціалізованих підприємств, а також Реабілітаційний центр УТОС, Об’єднана редакція «Заклик», Будинок звукозапису та друку, Центральна республіканська бібліотека, Боярський будинок відпочинку та інше.

Підсумкові матеріали:

Раду просять продовжити дію податкової пільги підприємствам УТОС

Нульову ставку ПДВ для спеціалізованих підприємств Українського товариства сліпих (УТОС) можуть анулювати з 1 січня 2020 року.

Про це в Укрінформі під час пресконференції “Сліпий… Та ще й безробітний?!” заявив директор Київського учбово-виробничого підприємства №2 УТОС Олександр Вінковський.

“Пільга щодо нульової ставки ПДВ на продукцію, яка виготовляється підприємствами всеукраїнських громадських організацій інвалідів, передбачена пунктом 8 розділу 20 перехідних положень Податкового кодексу. На жаль, це правило діє до 31 грудня 2019 року, і з 1 січня 2020 року ми можемо позбутися цієї пільги”, - сказав Вінковський.

За його словами, у Верховній Раді минулого скликання для продовження дії цієї пільги не вистачило кворуму в день голосування, і тому дія цієї спеціальної податкової норми для підприємств інвалідів по зору не була продовжена.

“Ми сподіваємося, що Верховна Рада зможе прийняти закон, яким продовжить дію цього правила”, - наголосив директор підприємства.

Він зазначив, що УТОС - це не лише участь осіб з інвалідністю у громадському житті, а ще й доволі серйозне виробництво.

“За рік підприємства, а їх у нас більше 50, виготовляють продукції більш ніж на 800 млн грн. Номенклатура нашого виробництва містить 500 найменувань. Зокрема, це будівельне обладнання, обладнання для хімічної промисловості”, - повідомив Вінковський.

За його словами, втрата діючої пільги для таких спеціалізованих підприємств може загрожувати їхній діяльності і залишити без роботи тисячі інвалідів по зору.

Як повідомлялося, Українське товариство сліпих об’єднує громадян України з глибоким ураженням зору. Зокрема, до складу УТОС входять 24 обласні організації, 141 міжрайонна первинна організація, 60 спеціалізованих підприємств.

Відео з пресконференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-