Благодійний ярмарок-2019: майстер-класи, активності та розваги

Благодійний ярмарок-2019: майстер-класи, активності та розваги

Укрінформ
20 листопада, 14:00 - Пресконференція з нагоди 27-го благодійного ярмарку  

Організатор: Міжнародний жіночий клуб Києва (IWCK).

Учасники: Сара Пул (Sarah Poole) – президент Міжнародного жіночого клубу  Києва (IWCK); Елена Жидобiн (Elena Jidobin) – голова Благодійного комітету Міжнародного жіночого клубу  Києва (IWCK); Соня Земанова (Sona Zemanova) – голова Комітету із залучення коштів Міжнародного жіночого клубу   Києва (IWCK); Шафаг Оруджова (Shafag Orujova) – президент Клубу дружин послів в Україні; Седа Гульдере (Seda Guldere) - дружина посла Туреччини в Украïнi.

Коротко. Захід щорічно організовує Міжнародний жіночий клуб міста Києва (IWCK). Під час пресконференції  ви дізнаєтесь про цілі, на які були витрачені кошти, зібрані завдяки попереднім ярмаркам, а також про  плани організаторів благодійного клубу після цьогорічного ярмарку.

У 2018 році Благодійний ярмарок IWCK зібрав 3,5 млн гривень. Ці кошти були спрямовані на допомогу сиротам, людям похилого віку,  дітям з особливими потребами та вимушеним переселенцям зі сходу України. Із зібраних коштів було надано 20 грантів та підтримано особливі ініціативи.

Довідково. Міжнародний жіночий клуб Києва (IWCK) - це недержавна, некомерційна організація, заснована у 1992 році групою іноземних жінок під керівництвом пані Інгабор Крістофассен (H.E. Ms Ingabor Kristofassen), першого посла Бельгії в Україні та першого президента IWCK.

Наразі організація складається з більш ніж 200 учасників з 50 країн, включно з представниками дипломатичного корпусу, акредитованими в Україні, жінками, що задіяні в культурних та ділових спільнотах, та дружинами дипломатів і бізнесменів.

Традиційно ярмарок має таку структуру:

- іноземні посольства організовують стенди, на яких продають національні товари, а також традиційні страви й напої. Нині понад 50  посольств уже підтвердили свою участь;

- продаватиметься одяг новий і такий,що був у використанні, електронні та побутові пристрої, гаджети, декор, книги та багато інших речей;

- у гостей буде можливість побачити музичні й танцювальні виступи колективів з усього світу, зокрема з Нiмеччини, Куби, Катару, Молдови, Індії та Словаччини;

- діти матимуть змогу взяти участь у різноманітних майстер-класах (уроках орігамі, майстер-класів з танцю, мотанки, надання першої медичної допомоги).

27-й Благодійний ярмарок проходитиме   30 листопада  (НСК «Олімпійський»).

Більше інформації за посиланням: www.iwck.org

Підсумкові матеріали:

На “Олімпійському” пройде благодійний ярмарок за участю іноземних посольств

На НСК «Олімпійський» у суботу 30 листопада відбудеться 27-й благодійний ярмарок, який щорічно організовує Міжнародний жіночий клуб Києва (IWCK).

Про це під час пресконференції в Укрінформі повідомила голова Комітету із залучення коштів Міжнародного жіночого клубу Києва (IWCK) Соня Земанова.

“Це наш 27-й рік, у нас довга традиція проведення благодійних ярмарків. Це 6-й рік, коли ярмарок відбуватиметься на НСК “Олімпійський”. Ярмарок відбудеться 30 листопада”, - розповіла Земанова.

Цього року участь у благодійному ярмарку підтвердили 47 іноземних посольств.

“Ми дуже раді, що цього року маємо рекордну кількість посольств, які беруть участь у ярмарку — 47. Маємо нових учасників країн — це Іспанія, Іран, Естонія, Хорватія, Словенія, Вірменія і Мексика”, - зазначила вона.

Офіційне відкриття ярмарку відбудеться о 9.30.

Як розповіла Земанова, традиційно на ярмарку іноземні посольства організовують стенди, на яких продаватимуть національні товари, а також традиційні страви й напої, одяг, електронні та побутові пристрої, гаджети, декор, книги та багато інших речей.

Для дітей будуть організовані різноманітні майстер-класи (уроки орігамі, майстер-класи з танцю, мотанки, надання першої медичної допомоги).

“Культурна програма включає танці й моду з Індії, дефіле вишиванок, яке організоване європейською спільнотою, хори з Чехії, Німеччини, України, сальса, гавайські танці та інше”, - розповіла Земанова.

Квитки можна купити онлайн на сайті організаторів за ціною 90 гривень та 20 гривень — для студентів, пенсіонерів і для дітей від 12 до 18 років. Також безплатними квитки будуть для ветеранів АТО, для людей з інвалідністю та дітей, які молодші 12 років. При купівлі квитка в день ярмарку квитки коштуватимуть 120 гривень.

Як зазначила голова Благодійного комітету Міжнародного жіночого клубу Києва (IWCK) Олена Жидобiн, торік благодійний ярмарок IWCK зібрав 3,5 млн гривень. Ці кошти були спрямовані на допомогу сиротам, людям похилого віку, дітям з особливими потребами та вимушеним переселенцям зі сходу України. Із зібраних коштів було надано 20 грантів та підтримано особливі ініціативи.

“В результаті нашого ярмарку минулого року наша організація зібрала 3,5 мільйона гривень, які пішли на підтримку 28 проєктів не тільки міста Києва, а й в інших районах України. Ці проєкти допомагають малозабезпеченим жінкам, дітям, людям похилого віку та людям з інвалідністю. 50% наших проєктів скеровані на допомогу дітям, решта — на інші сектори. Цього року наші проєкти були не тільки в Києві, а й в інших регіонах країни. Наприклад, ми фінансували два майданчики для дітей з інвалідністю, а також обладнання для дітей, які мають порушення розвитку”, - зазначила Жидобiн.

Також участь у ярмарку візьме Посольство Туреччини в Україні, яке підготувало насичену культурну програму.

“Щодо участі Туреччини в ярмарку, у нас є дуже активна бізнес спільнота, яка працює по всій Україні, з Маріуполя до Львова. І вони підтримують різні культурні й соціальні проєкти по Україні. Ми також беремо участь в ярмарку з підтримкою нашої бізнес спільноти. Я вважаю, що всі наші зусилля допоможуть зблизити Україну і Туреччину ще”, - розповіла дружина посла Туреччини в Украïні Седа Гульдере.

Міжнародний жіночий клуб Києва (IWCK) - це недержавна, некомерційна організація, заснована у 1992 році групою іноземних жінок під керівництвом пані Інгабор Крістофассен (H.E. Ms Ingabor Kristofassen), першого посла Бельгії в Україні та першого президента IWCK.

Наразі організація налічує більш ніж 200 учасників з 50 країн, включно з представниками дипломатичного корпусу, акредитованими в Україні, жінками, що задіяні в культурних та ділових спільнотах, та дружинами дипломатів і бізнесменів.

Відео з пресконференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-