Впровадження пілотної версії Єдиного державного реєстру ветеринарних документів

Впровадження пілотної версії Єдиного державного реєстру ветеринарних документів

Укрінформ
15 листопада, 13:00 - пресконференція щодо впровадження пілотного проєкту з надання адміністративних послуг у сфері ветеринарії в електронному режимі.

Організатор: Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Учасники: Ольга Шевченко — тимчасово виконуюча обов'язки голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів; Ігор Клименок -  директор Державного підприємства «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин»; Сергій  Іващенко -  виконавчий директор Української зернової асоціації; Оксана Юрченко - президент Асоціації «Свинарі України». 

Підсумкові матеріали:

Україна планує видавати міжнародні сертифікати для експорту продуктів харчування через єдину електронну систему

Україна за сприяння Світового банку планує запровадити у 2020 році систему електронної видачі всіх міжнародних сертифікатів для експорту харчової продукції в різні країни світу.

Про це в Укрінформі під час презентації системи “Єдиний державний реєстр ветеринарних документів”(ЄДРВД) розповіла т. в. о. голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Ольга Шевченко, повідомляє кореспондент агентства.

“Разом із програмою Світового банку на наступний рік заплановано перехід до електронної видачі всіх міжнародних сертифікатів, з якими Україна експортує продукцію в різні країни світу. Їх на сьогодні величезна кількість”, - сказала Шевченко.

Стосовно видачі міжнародних ветеринарних документів через систему ЄДРВД, очільниця Держпродспоживслужби наголосила, що їх заплановано випускати різними мовами для тих країн, які цього потребують.

“Це потребуватиме від нас додаткових коштів для того, щоб слідкувати за законодавством інших країн. Але ми готові на це йти, ми готові витрачати додаткові ресурси, щоб система спрацювала, тому що це імідж держави, це зробить рівень довіри інших торговельних партнерів до нас вищим”, - заявила Шевченко.

Як повідомляв Укрінформ, 15 листопада Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів презентувала громадськості Єдиний державний реєстр ветеринарних документів (ЄДРВД), пілотний проєкт якого почали впроваджувати у травні 2019 року.

З початку функціонування ЄДРВД і до 12 листопада видано 63,3 тис. документів. Якщо у серпні через ЄДРВД видавалося 65% ветеринарних документів, у листопаді - 95%. Наразі налічується 6,25 тис. користувачів системи. 

В Україні наступного року планують запровадити електронні кабінети для тваринників

В Україні у 2020 році планується створення персональних електронних кабінетів власників тварин для суб’єктів господарювання.

Про це в Укрінформі під час презентації пілотної версії Єдиного державного реєстру ветеринарних документів повідомив ДП “Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин” Ігор Клименок.

“У 2020 році в планах - створення персональних кабінетів власників тварин для суб’єктів господарювання. Принцип, який закладає Держпродспоживслужба, - будь-який суб’єкт господарювання буде мати персональний доступ до всієї інформації, до всіх баз даних в одному місті, в одному кабінеті, для прозорості, для аналізу своєї роботи, а також для пришвидшення і економії своїх коштів”, - наголосив Клименок.

За його словами, планується, що у персональному кабінеті буде вся інформація про господарство.

“Це єдиний державний реєстр тварин та єдиний державний реєстр ветеринарних документів. В майбутньому буде інспекційна система, ветконтроль - все буде об’єднуватись в одну інформаційну систему”, - запевнив директор агентства.

Він упевнений, що внаслідок запровадження єдиної системи персональних кабінетів суб’єктів господарювання відмови у видачі ветдокументів зведуться до нуля.

Відео з пресконференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-