ЖК “Чайка”: запитання, що залишились без відповіді

ЖК “Чайка”: запитання, що залишились без відповіді

Укрінформ
8 листопада,  11:00 -  “ЖК “Чайка”: запитання, що залишились без відповіді” 

Учасники: Іван Войтюк - голова Ініціативної групи зі створення ОСББ "Наші Чайки", модератор; Олег Матійців - голова Всеукраїнського допомогового центру "Житлосвіт"; Володимир Блащук - адвокат; Володимир Степашко - голова Асоціації "Багатоквартирні будинки"; Алла Радівіловська  - член Національної ради з питань створення та забезпечення функціювання ОСББ при Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України; Світлана Красотіна - співвласниця будинку по вул. Валерія Лобановського,16 (ЖК “Чайка”); Олександр Шквара - співвласник житла у ЖК «Чайка».

Підсумкові матеріали:

Забудовник ЖК “Чайка” протидіє створенню ОСББ відключенням теплопостачання - голова ініціативної групи

Забудовник ЖК “Чайка” відключенням теплопостачання від будинків протидіє створенню Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ).

Про це під час пресконференції в Укрінформі заявив голова ініціативної групи зі створення ОСББ "Наші Чайки" Іван Войтюк. За його словами, навесні 2016 року мешканці житлового комплексу вирішили, що найкращою формою його управління будуть збори мешканців багатоквартирних будинків.

“У 2016 році ми вирішили управляти зборами співвласників будинку. І три роки пропрацювали у цій формі, але вона виявилася неефективною через недосконалість законодавства”, - зазначив він.

Войтюн наголосив, що після цього частина мешканців ЖК “Чайка” вирішили створити ОСББ.

“Ми провели установчі збори весною 2019 року на всю “Чайку”. Закон дозволяє створити одне ОСББ на всі будинки, якщо вони об’єднані однією територією і комунікаціями...Але забудовник, коли дізнався, що ми зареєстрували 19 вересня ОСББ, обурився. І це обурення вилилося в конфлікт. Чотири будинки, які проголосували на установчих зборах співвласників у травні, були не підключені до системи опалення”, - розповів він.

Голова ініціативної групи додав, що уникнути відключення від тепла мешканцям будинку допоміг розголос цієї проблеми у засобах масової інформації.

“Розголос допоміг нам досягти справедливості і управитель сьогодні вже підключив до системи опалення три будинки, які увійшли у ОСББ. Залишається один будинок. Я сподіваюся, що після сьогоднішнього заходу останній будинок також буде підключений”, - резюмував він.

Як повідомлялося, 7 листопада під час пресконференції в Укрінформі забудовник ЖК “Чайка” звинуватив ОСББ в участі у рейдерських атаках.

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-