Справа МН-17. Обтяжуючі обставини Кремля

Справа МН-17. Обтяжуючі обставини Кремля

Укрінформ
1 листопада, 13:00 - міжнародний «круглий стіл» на тему: «Справа МН-17. Обтяжуючі обставини Кремля»

Організатори: Благодійний Фонд «Акцент»; Громадська ініціатива «Бурштиновий шлях».

До участі запрошені: Тарас Чорновіл - народний депутат ІІІ-VI скликань; Григорій Омельченко - народний депутат ІІ-VІ скликань, міжнародний експерт у справі знищення МН-17, генерал-лейтенант СБУ; Олексій Арестович – політичний експерт;  Олексій Мінаков - політичний експерт; військові експерти:  Михайло Самусь, Микола Сунгуровський, Юрій Карін; правники, волонтери OSINT — розвідки, міжнародники, політологи, іноземні дипломати.

Модератори: Дмитро Левусь - співкоординатор ГІ «Бурштиновий шлях», директор ЦСД «Український меридіан»; Олег Лісний - виконавчий директор БФ «Акцент».

Коротко. Учасники обговорять стан у якому перебуває справа, пов’язана зі знищенням російськими окупантами над Донбасом літака малайзійських авіаліній рейсу МН-17 17 липня 2019 року із загибеллю 298 чоловік. Також вони зроблять наголос на масованій інформаційній кампанії, яку Кремль запустив аби відкинути звинувачення у бік РФ та зробити винуватцем трагедії Україну.  

Додаткова інформація за тел.: (050) 385 16 03 (Дмитро Левусь).

Підсумкові матеріали:

Кремль намагається Україну зробити винною в катастрофі МН-17 — експерт

Російська Федерація намагається зробити винною Україну в авіакатастрофі пасажирського Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс МН-17 з Амстердама в Куала-Лумпур.

Про це сказав під час круглого столу в Укрінформі співкоординатор ГІ «Бурштиновий шлях», директор ЦСД “Український меридіан” Дмитро Левусь.

“Є величезна проблема - намагання винуватців, а саме Кремля, зробити винною Україну. Ця тенденція проявилася відразу, в 2014 році, але зараз, через 5 років, ми бачимо, що задля цього Москва проводить низку спецоперацій, які ідуть одна за одною, мета їх - вплив на громадян України", - наголосив Левусь.

Він підкреслив необхідність визначитися в тому, як цьому протидіяти і "відкривати очі світу на те, що насправді відбувається”.

Левусь вважає, що наразі тема авіакатастрови рейсу МН-17 дещо відходить. "Тема, на жаль, з огляду на певні турбулентності, які виникають в політичному середовищі, не зовсім помітна”.

Учасники круглого столу обговорили стан розслідування справи щодо знищення російськими окупантами над Донбасом літака "Малайзійських авіаліній" рейсу МН-17 17 липня 2014 року та звернули увагу на інформаційну кампанію, яку Кремль запустив, аби відкинути звинувачення у бік РФ та зробити винуватцем трагедії Україну.

Як повідомляв Укрінформ, пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий збройними силами РФ на окупованому Донбасі 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна спільна слідча група повідомила, що літак рейсу MH-17 був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук", який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, що дислокується в Курську.

У травні 2018 року Нідерланди та Австралія офіційно звинуватили Росію у відповідальності за катастрофу малайзійського пасажирського літака рейсу МН-17.

19 червня були оприлюднені імена трьох росіян і одного українця, яких міжнародна Спільна слідча група (JIT) назвала причетними до збиття Boeing МН-17. Також була оприлюднена дата, коли відбудеться суд, - 9 березня 2020 року.

Відео заходу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-