Гранти від урядових структур ФРН: розвиток громад в Україні

Гранти від урядових структур ФРН: розвиток громад в Україні

Укрінформ
8 жовтня, 11:00 - 7 мільйонів євро на розвиток громад в Україні: гранти від  урядових структур ФРН

Організатор: Міжнародний благодійний фонд «Карітас України».

Учасники: отець Андрій Нагірняк - віцепрезидент «Карітас України»; Григорій Селещук - керівник Департаменту адвокації та лобіювання інновацій «Карітас України»; Ксенія Буханець - проєктний менеджер «Карітас України».

Довідково. Міжнародний благодійний фонд «Карітас України» отримав три гранти від урядових структур ФРН загальною сумою близько 7 млн євро, спрямованих на розвиток громад, їхньої стійкості та спроможності розв’язувати соціальні проблеми на власній території. Гранти поширюються на територію всієї країни з особливим фокусом на Схід.

У Маріуполі, Краматорську та Запоріжжі створені інноваційні «Простори підтримки». Їхня мета –  покращити соціальні послуги, які є необхідними на місцях, шляхом формування координаційної мережі між місцевими органами влади, НГО та бенефіціарами.  У Сєвєродонецьку, Волновасі, Слов’янську, Ізюмі та Лозовій створені локальні центри соціальної згуртованості.  Додатково по всій Україні функціонують 14 регіональних команд,  покликаних підвищити рівень соціальної відповідальності релігійних громад УГКЦ та сприяти їх участі у вирішенні соціальних викликів у місцевій громаді.

12 жовтня у Міжнародному виставковому центрі відбудеться Всеукраїнський форум громад «Соціальне служіння сім’ї» за участі близько 250 делегатів.

Підсумкові матеріали:

«Карітас України» допоміг понад 600 тисячам людей, які постраждали від війни на Донбасі

Міжнародний благодійний фонд «Карітас України» за п'ять років допоміг понад 600 тисячам людей, які постраждали через війну на Донбасі.

Про це під час пресконфернції в Укрінформі повідомив керівник Департаменту адвокації та лобіювання інновацій «Карітас України» Григорій Селещук.

"В 2014 році, коли почалася війна, "Карітас" був покликаний надавати гуманітарну допомогу для тих людей, які постраждали від війни, які були змушені покидати свої домівки, які проживали на лінії фронту і на неконтрольованих територіях. Протягом п'яти років "Карітас" надав допомогу для понад 600 тисяч людей", - сказав він.

Селещук додав, що у “Карітасі”, водночас, розуміли, що ця допомога не дозволяє людині покращити своє життя у довгостроковій перспективі і вирішили співпрацювати з громадами.

"Ми розуміли, що для того, щоб люди могли справді налагодити своє життя в нових обставинах, ми маємо допомогти і тим громадам, в які вони переїхали, знайти рішення, які би дозволяли вирішувати питання з огляду на майбутнє, які би дозволяли людям вибудовувати нове майбутнє. Тому ми включили в свою роботу безпосередньо співпрацю з громадами", - сказав він.

Проєктний менеджер «Карітас України» Ксенія Буханець зауважила, що у Маріуполі, Краматорську та Запоріжжі створено інноваційні «Простори підтримки» з метою покращення соціальних послуг, які є необхідними на місцях. Також у Сєвєродонецьку, Волновасі, Слов’янську, Ізюмі та Лозовій створено локальні центри соціальної згуртованості. Додатково по всій Україні функціонують 14 регіональних команд, покликаних підвищити рівень соціальної відповідальності релігійних громад УГКЦ та сприяти їх участі у вирішенні соціальних викликів у місцевій громаді.

"В наших "Просторах підтримки" є кризові центри, які надають послуги інноваційного характеру, - це таке стрімке реагування на нагальні потреби людей. Саме в кризових центрах ми здобуваємо інформацію щодо проблем і запитів людей, з чим громада справляється, а з чим - ні. Виходячи з цього, ми переходимо на рівень залучення місцевої громади до вирішення соцпроблем на її теренах", - сказала Буханець.

Вона додала, що протягом реалізації проєкту з кризовими центрами «Простори підтримки» фонд “Карітас” надав допомогу більше 40 тисячам людей, і проєкт триватиме до кінця 2021 року.

"Ми плануємо за цей час зміцнити місцеві громади в напрямку розуміння своїх власних потреб, відстоювання інтересів і забезпечення необхідних соціальних послуг і благ для громад силами самих громад", - додала Буханець.

Як повідомлялося, раніше міжнародний благодійний фонд «Карітас України» отримав три гранти від урядових структур ФРН загальною сумою близько 7 млн євро, спрямованих на розвиток громад, їхньої стійкості та спроможності розв’язувати соціальні проблеми на власній території. Гранти поширюються на територію всієї країни з особливим фокусом на схід.

Відео заходу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-