Огляд кращих практик співпраці влади, бізнесу та ОГС в реалізації проєктів розвитку в Луганській та Донецькій областях

Огляд кращих практик співпраці влади, бізнесу та ОГС в реалізації проєктів розвитку в Луганській та Донецькій областях

Укрінформ
4 жовтня, 12:00 - навчальний візит на тему: «Огляд кращих практик співпраці влади, бізнесу та ОГС в реалізації проєктів розвитку в Луганській та Донецькій областях»

Організатори:  Програма ООН із відновлення та розбудови миру та її партнери в Донецькій та Луганській областях;  Міністерство культури, молоді та спорту України.

Мета ознайомчого візиту:

Представлення представникам журналістської спільноти з різних областей України (25 осіб делегація) результатів проєктів, спрямованих на місцевий розвиток в контексті «соціальної єдності та громадської безпеки».

Ознайомлення учасників візиту з новими підходами та технологіями залучення ресурсів та ноу–хау у плануванні та реалізації проєктів розвитку громад й забезпечення сталості їх результатів;

Ознайомитися з прикладами успішної співпраці ОГС, бізнесу та місцевої влади у впровадженні таких проєктів за напрямком діяльності Програми ООН із відновлення та розбудови миру «Громадська безпека та згуртованість».

Показати, як живуть та розвиваються громади на «лінії розмежування» й не тільки, у тому числі й за допомогою міжнародної спільноти.

Налагодження партнерства між журналістською спільнотою різних областей України  принципами соціальної єдності примирення в умовах конфлікту на Сході України.

Довідково. Навчальний візит за напрямком роботи Програми ООН із відновлення та розбудови миру на Сході України  «Громадська безпека та соціальна згуртованість».

Візит проводиться в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швеції та Швейцарії. Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії.

Підсумкові матеріали:

Програма ООН організовує навчальний візит представників ЗМІ на схід України

Програма ООН із відновлення та розбудови миру організовує навчальний візит представників журналістської спільноти з різних областей України (25 осіб делегація) на схід України.

Тема візиту - «Огляд кращих практик співпраці влади, бізнесу та організації громадянського суспільства (ОГС) в реалізації проєктів розвитку в Луганській та Донецькій областях», повідомив представник Програми ООН із відновлення та розбудови миру Максим Кицюк під час пресконференції в Укрінформі.

“Сподіваюся, що наша ідея зібрати тут представників ЗМІ з різних куточків України буде успішною і що наш навчальний візит в Донецьку та Луганську області буде не тільки цікавим, а й продуктивним. У контексті того, що ви побачите ті позитивні зміни, над якими ми працюємо, над якими щоденно працюють представники громад Донеччини і Луганщини. І нарешті ми зможемо зробити хорошою традицією такі візити в межах діяльності нашої програми”, - сказав він.

Кицюк зазначив, що представники ЗМІ з різних областей України зможуть побачити, як живуть та розвиваються громади на «лінії розмежування» й не тільки, у тому числі й за допомогою міжнародної спільноти.

Керівник сектору інформаційної реінтеграції Криму та Донбасу МІП України Віктор Литвінов зазначив, що наразі в Україні мало поширюється інформація щодо того, як розвиваються території Луганської та Донецької області.

"Нам не тільки доводиться розповідати жителям Донеччини і Луганщини, як живе Україна, а й на інших територіях України потрібно поширювати інформацію, що саме зараз відбувається в Донеччині і Луганщині. Не тільки в сенсі війни, війна дуже важлива складова, але там живуть люди, є безліч проєктів, які реалізовуються за допомогою міжнародних донорів, держави. Там є багато того, про що можна розповісти", - сказав він.

За його словами, в програмі навчального візиту є такі міста, як Авдіївка та Станиця Луганська.

"Станиця Луганська це не тільки міст, там є класний культурний простір, який був створений досить давно. Я хочу, аби всі побачили, що Донеччина та Луганщина це не десь дуже далеко, це не щось окреме. Це частина України, там люди, які є українцями", - додав Литвінов.

Координатор Офісу розробки гуманітарної політики України Олександа Дворецька зазначила, що українці мало ознайомлені з тим, що відбувається на сході країні.

"Часто українці отримують невелику кількість інформації щодо того, що відбувається в Донецькій, Луганській областях, в тому числі і на окупованих територіях. Це через те, що іноді складається враження, що, окрім бойових дій, там нічого не відбувається. Хоча насправді це не так..." - сказала вона.

Під час навчального візиту 25 представників ЗМІ зможуть ознайомитися з новими підходами та технологіями залучення ресурсів та ноу–хау у плануванні та реалізації проєктів розвитку громад й забезпечення сталості їх результатів.

Також вони ознайомляться з прикладами успішної співпраці ОГС, бізнесу та місцевої влади у впровадженні таких проєктів за напрямком діяльності Програми ООН із відновлення та розбудови миру «Громадська безпека та згуртованість».

Візит проводиться в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швеції та Швейцарії. Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПР ООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують 11 міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії.

Відео заходу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-