Ревіталізація Музею-квартири М. Леонтовича в Музей мелодії пісні «Щедрик»: діджиталізація фондів. Презентація проєкту

Ревіталізація Музею-квартири М. Леонтовича в Музей мелодії пісні «Щедрик»: діджиталізація фондів. Презентація проєкту

Укрінформ
3 жовтня, 11:00 - брифінг, присвячений презентації проєкту «Ревіталізація Музею-квартири М. Леонтовича в Музей мелодії пісні «Щедрик» шляхом діджиталізації фондів та створення фізичного та віртуального інтерактивно-комунікативних просторів».

Організатор: Український центр культурних досліджень.

Учасники: Ірина Френкель - директор Українського центру культурних досліджень, автор грантової програми «Малі міста – великі враження»; Віталій Чуба - голова Тульчинської районної державної адміністрації; Валерій Весняний - Тульчинський міський голова; Алла Поваляєва - заступник Тульчинського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради; Андрій Зяблюк - директор Державного підприємства «Центр розвитку сучасного мистецтва»; Володимир Коцюбинський - технічний директор компанії «Спільна справа»; Лілія Бевзюк-Волошина - прессекретар програми «Малі міста – великі враження», прессекретар проєкту.

Коротко. Учасники заходу  розкажуть деталі проєкту «Ревіталізація Музею-квартири М. Леонтовича в Музей мелодії пісні «Щедрик» шляхом діджиталізації фондів та створення фізичного та віртуального інтерактивно-комунікативних просторів»  в рамках програми «Малі міста – великі враження».

Музей-квартира Миколи Леонтовича у Тульчині - музей «Щедрика» - це дім легендарної мелодії, яка стала символом Різдва у всьому світі.  У 2019 році музей спільно з Тульчинською міською радою виграв грантовий проєкт, в рамках якого відбувається діджиталізація музейного простору. Експозиція музею наповниться мультимедійними тачпадами та новими стендами. Також  створюється сайт з віртуальним туром.  Презентація оновленого музею відбудеться 15-16 листопада.

Додаткова інформація за тел.: 093-511-56-02 (Лілія Бевзюк-Волошина - прессекретар проєкту «Малі міста – великі враження»).

Підсумкові матеріали:

У Тульчині презентують оновлений Музей-квартиру Леонтовича

У місті Тульчин Вінницької області 16 листопада презентують оновлений Музей-квартиру композитора Миколи Леонтовича.

Про це повідомила директор Українського центру культурних досліджень, автор грантової програми "Малі міста – великі враження" Ірина Френкель на пресконференції в Укрінформі.

"У 2019 році серед переможців програми "Малі міста – великі враження" був Тульчин зі своїм новим проєктом "Музей-квартира М. Леонтовича". Cаме з цієї квартири випорхнула всесвітньо відома пісня "Щедрик". Таким чином ми можемо говорити про те, що маленьке містечко на Вінничині є столицею світового “Carol of the Bells”", - сказала вона.

Френкель зазначила, що Леонтович є знаковою постаттю для Вінницького регіону і для Тульчина, тому міська влада приділяє велику увагу стану Музею-квартири Леонтовича.

Голова Тульчинської районної державної адміністрації Віталій Чуба зазначив, що оновлення культурних пам'яток та проведення різноманітних культурних заходів посідає значне місце в житті Тульчина.

“Втілення проєкту "Малі міста – великі враження" посилюють інтеграцію культурної спадщини в життя громад, підвищують економічну привабливість культурної спадщини…”, - сказав він.

Директор Державного підприємства "Центр розвитку сучасного мистецтва" Андрій Зяблюк розповів, що експозиція музею наповниться мультимедійними тачпадами та новими стендами, також створюється сайт з віртуальним туром.

За його словами, під час відкриття музею 16 листопада заплановані виступи хорових колективів з різних куточків України.

Музей-квартира Миколи Леонтовича у Тульчині - музей «Щедрика» - це дім легендарної мелодії, яка стала символом Різдва у всьому світі. Цей твір спершу здобув успіх в Україні, а згодом закріпився в західній культурі.

У період з 1908 по 1921 рік( з 31 року і до смерті) Леонтович живу Тульчині. В грудні 1977 року з нагоди 100-річчя з дня народження Леонтовича в Тульчині відкрили Музей-квартиру композитора. Цей рік був також оголошений UNESCO роком М. Леонтовича.

У 2019 році музей спільно з Тульчинською міською радою виграв грантовий проєкт, в рамках якого відбувається діджиталізація музейного простору. 

Відео заходу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-