«Топологія уяви». Презентація книги віршів   Василя Куйбіди

«Топологія уяви». Презентація книги віршів Василя Куйбіди

Укрінформ
25 вересня, 12:30 - Презентація книги віршів   Василя Куйбіди «Топологія уяви» 

Організатор: Державний комітет телебачення і радіомовлення України.

Спікери:  Василь Куйбіда -  автор книги віршів «Топологія уяви»;  Михайло Поживанов - ілюстратор; Олександр Шлапак - Польсько-українська господарча палата.

Довідково.  Нова книга віршів Василя Куйбіди «Топологія уяви» – українсько-польська білінгва. Ілюстрації в книзі – з живопису Михайла Поживанова, переклад польською – Тадея Карабовича і Оксани Бєлякової, дизайн і макет – Костянтина Петренка.

Василь Куйбіда – відомий український поет, автор 11-ти збірок віршів, лауреат премії імені Івана Огієнка, французької премії «Золота друкарська машинка» тощо. Його поезія потребує вдумливого прочитання, адже філософського рівня тексти вимагають відповідної підготовки читача і його готовності сприйняти від поета неочікуваний поворот думки чи розгортання образу.

Підсумкові матеріали:

Поет Куйбіда презентував у Києві нову збірку віршів

Український поет Василь Куйбіда презентував у Києві нову збірку віршів "Топологія уяви" в форматі українсько-польської білінгви.

Презентація відбулася в Укрінформі.

"Топологія - це є частина математики і це є наука про місце. А уява - це пережитий досвід. Як воно сполучається? Ми народжуємось на цей світ і ніхто нам не каже, чого приведено нас на цей світ, ми намагаємось його освоїти, виокремивши себе і так захоплюємось вивченням цього світу, що забуваємо подивитись собі в душу...", - зазначив Куйбіда.

За його словами, книга є також розповіддю людини про пошуки на відповіді "ким він є" та "яким є цей світ".

Автор висловив подяку перекладачам видання, а також окремо виділив ілюстрації Михайла Поживанова і подякував за підтримку голові польсько-української господарчої палати Олександру Шлапаку.

"Такі проєкти є вкрай необхідні для того, щоб Україна та Польща залишались найближчими партнерами, найближчими друзями. І, зрештою,чи не найголовніша причина, яка мене спонукає підтримати такий проєкт і проєкти на кшталт такого, полягає в тому, що у заполітизованому абсурдному світі, в якому ми живемо, в світлі ток-шоу, образ, бруду і інших не дуже приємних речей, вихід книги, яку ти можеш ввечері читати і отримувати колосальну насолоду - це направду викликає дуже класний духовний щем", - виступив з вітальним словом Олександр Шлапак.

Організатори презентації також запросили усіх охочих 25 вересня до столичної галереї "АВС-Арт" на відкриту презентацію видання. Захід розпочнеться о 18:00.

Нова книга віршів Василя Куйбіди "Топологія уяви" – українсько-польська білінгва. Ілюстрації в книзі – з живопису Михайла Поживанова, переклад польською – Тадея Карабовича і Оксани Бєлякової, дизайн і макет – Костянтина Петренка.

Василь Куйбіда – відомий український поет, автор 11-ти збірок віршів, лауреат премії імені Івана Огієнка, французької премії "Золота друкарська машинка" тощо.

Відео з пресконференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-