Реалізація транзитного та індустріального потенціалу України

Реалізація транзитного та індустріального потенціалу України

Укрінформ
4 вересня, 14:30 - Потенційні інвестиції в Україну. Транзит, як шанс на завантаження 20 галузей економіки та модернізацію транспортного машинобудування» 

Організатори: Асоціація «Високошвидкісні магістралі»; Українсько-Арабська ділова рада.

Учасники: Шейх Емад Абу Алруб – президент Українсько-Арабської ділової ради; Віктор Мироненко -  президент Асоціації «Високошвидкісні магістралі»; Сергій Рудковський – голова правління Асоціації «Високошвидкісні магістралі»; Володимир Ставнюк – голова правління Державної інноваційної фінансово-кредитної установи; Володимир Волков – перший заступник голови правління Асоціації «Високошвидкісні магістралі»; Анатолій Кінах - президент Українського союзу промисловців і підприємців; Олег Березюк - директор інституту глобальної політики і права.

До участі запрошені: представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства інфраструктури України і Офісу Президента України, посольств та консульств країн Перської Затоки,  громадських організацій і асоціацій, профільних підприємств,  експерти.

Питання до обговорення:

Діяльність та роль ГО «Українсько-Арабська ділова рада» у зміцненні економічних, культурних, інвестиційних зв’язків між Україною та арабськими країнами.

Презентація концепції мультимодального проєкту «Високошвидкісні магістралі» (ВШМ) «Китай-Україна-ЄС».

Передумови для реалізації проєкту ВШМ і вплив проєкту на економіку України. Технологічна революція в транспортному машинобудуванні України.

Інвестиційні можливості співпраці України та Королівства Йорданії. 

Переваги нового Шовкового шляху з використанням ВШМ.

Геополітичне значення проєкту ВШМ «Китай-Україна-ЄС».

Коротко. Мета заходу – повідомити  офіційну позицію  представників громадських організацій та промисловців щодо захисту і просування національних інтересів в питаннях реалізації транзитного та індустріального потенціалу України.

За підсумками заходу очікується:

1. Підписання меморандуму про співпрацю між Асоціацією «Високошвидкісні магістралі» і Асоціацією «Українсько-Арабська ділова рада» в питаннях просування міжнародного інфраструктурного проекту ВШМ «Китай-Україна-ЄС» з можливістю залучення проєктного інвестування країнами Перської затоки.

2.  Підписання спільного звернення  представників громадських організацій та промисловців до Президента України, з пропозицією про особисту підтримку ініціативи проекту ВШМ «Китай-Україна-ЄС» і безпосередню участь в українсько-італійсько-китайському бізнес-форумі «Ділові можливості та міжнародна співпраця у трикутнику Україна-Італія-Китай на Новому Шовковому шляху»

3. Підписання спільного звернення представників  громадських організацій та промисловців України до прем'єрміністра України О. Гончарука про реалізацію Національної транспортної стратегії України на період до 2030 року.

Підсумкові матеріали:

На заваді арабських інвестицій в Україну стоїть корупція та різниця в менталітеті

В Українсько-Арабській діловій раді вважають, що Україна має великі можливості у сфері співробітництва з арабськими країнами, однак головними причинами, які стоять на заваді, залишаються корупція та різниця в менталітеті.

Про це під час круглого столу в Укрінформі на тему: "Потенційні інвестиції в Україну. Транзит як шанс на завантаження 20 галузей економіки та модернізацію транспортного машинобудування" сказав президент Українсько-Арабської ділової ради шейх Імад Абу Алруб, повідомляє кореспондент агентства.

"Україна має зараз дуже велику можливість у сфері роботи і співробітництва з арабськими країнами. Є багато проблем, які заважають інвестувати в Україну; це - корупція, тяганина та різниця в менталітеті", - сказав шейх Імад Абу Алруб.

Він наголосив, що потенційно Україна може отримувати мільярдні інвестиції від арабських країн, адже має значні досягнення у космічній галузі, літакобудуванні, сільському господарстві та ІТ.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні 2019 року стало відомо, що Арабське управління з інвестицій і розвитку (AIDA) та українська компанія НТК-Енерджі (STC Energy) підписали угоду на 2 млрд дол. з метою розвитку сонячних електростанцій в Україні.

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-