Чому гинуть люди на пішохідних  переходах  та як цьому запобігти?

Чому гинуть люди на пішохідних переходах та як цьому запобігти?

Укрінформ
29 серпня, 10:00  - Чому гинуть люди на пішохідних  переходах та  як цьому запобігти?

Організатори: КНП «Київський міський центр громадського здоров’я» виконавчого органу КМР (Київської міської державної адміністрації) Управління Патрульної Поліції у місті Києві.

Учасники: Олена Лукашевич – директор, головний лікар КНП «Київський міський центр громадського здоров’я» виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації); Сергій Багаліка  - старший лейтенант поліції, відділ зв’язку з громадкістю, Управління Патрульної Поліції у місті Києві; Микола Євдокимов – начальник  Cлужби  контролю за розміщенням та технічним станом технічних засобів, регулювання дорожнього руху із вдосконаленням  безпеки дорожнього руху, КП «Центр організації дорожнього руху»;   Ольга Дробишева -  голова Громадської організації «Traffic Challenge».

Коротко.  Під час пресконференції  експерти, спеціалісти та громадські активісти  обговорять необхідні кроки щодо регулювання та вдосконалення безпеки дорожнього руху, що вже здійснюється у місті. Також вони  активізують діалог для подальшого  вирішення та попередження  травмувань та загибелі киян з урахуванням не інфраструктурних рішень та  озвучать план спільних зусиль  представників влади та громади.

Як повідомляють організатори, за одну  добу  минулого тижня у м. Києві сталося 147 ДТП. Із  них 6 за участю пішоходів, з яких 4 – за межами пішохідного переходу ,  у  2-ох  випадках особи  постраждали  на пішохідних переходах, одна  з яких загинула на місці.

Підсумкові матеріали:

Правила дорожнього руху мають знати і пішоходи - експерти

Правила дорожнього руху мають знати і пішоходи, і водії.

Про це під час пресконференції в Укрінформі повідомила голова ГО "Traffic Challenge" Ольга Дробишева.

“Прості речі викликають незмінні наслідки. Наприклад, скільки людей переходять з мобільними телефонами біля вуха або біля очей і навіть не дивляться на те, що по боках, і потім люди кажуть, що винні водії. А насправді є правила дорожнього руху, які мають знати всі, наприклад, про те, що пішохід має упевнитися у безпеці переходу”, - зазначила Дробишева.

Вона уточнила, що, зокрема, наразі є дуже багато можливостей для дітей щодо навчання у галузі безпеки дорожнього руху, - і для молодшого, і для середнього, і для старшого віку.

“Поліцейські проводять гарні тренінги і програми. Але на жаль, більшість батьків не знають про цю змогу, а адміністрації шкіл самі вирішують, чи вони запрошують поліцейського, чи вони відмовляються. І якщо ви є батьками, членами батьківських рад, то просто звертайтеся до патрульних поліцейських у своєму районі, до пресслужби патрульної поліції, і у вас обов'язково будуть проводитися заняття”, - повідомила Дробишева.

У свою чергу, інспектор відділу зв'язків з громадськістю Управління патрульної поліції у місті Києві, старший лейтенант поліції Сергій Багаліка підкреслив, що патрульна поліція завжди займається профілактикою.

“Нашій роботі притаманний головний принцип Community policing - це коли ми питаємо громаду, що її цікавить найбільше. Колеги та друзі казали щодо профілактичної роботи з дітьми, і зараз цей принцип, ця робота проводиться як ніколи. Наразі кожен офіцер, навіть людина, яка працює на лінії, може і у вільний час заїхати патрулювати територію школи і спілкуватися з громадою, також шкільні офіцери поліції, за якими закріплені школи, проводять там заняття”, - уточнив Багаліка.

Водночас Дробишева підкреслила, що і “ми самі створюємо собі рівень небезпеки або безпеки, який ми маємо”.

“Нам всім треба замислитися — і водіям, і пішоходам, тому що міста і столиця — це наш спільний простір”, - додала Дробишева.

Відео з пресконференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-